Detaliile fac diferența: Hotel Iaki din Mamaia

În ultima vreme am început și noi să învățam de la cei mai buni ca noi, să ne adaptăm la cerințele de pe piață, atât în turism, cât și în alte domenii.

În turism, hotelierii oferă, în principal, aceleași facilități și servicii, în funcție de clasificarea pe care au (numărul de stele), iar dacă unii au reușit să ofere ceva mai mult și de ceva vreme, atunci și-au consolidat deja poziția pe piață.

Hotel IakiHotel Iaki

Așa ceva am observat și la Hotelul Iaki din Mamaia, unde am petrecut weekend-ul de Rusalii, un hotel care oferă servicii de calitate de ani buni. Când prețurile sunt similare, de ce alegem un hotel sau altul ține în primul rând de această calitate a serviciilor, de facilitățile oferite, dar mai ales de acele mici detalii care te-au făcut să te simți bine, care te-au surprins în mod plăcut și care nu fac altceva decât să te recheme ulterior pentru altă vacanță. Până și liftul ne-a întâmpinat cu un covoraș pe care scria sâmbătă, iar la plecare luni…Nu aveai cum să uiți în ce zi ești!

Hotel Iaki

Am avut o cameră mare și cu o zonă de relaxare cu canapea extensibilă foarte comodă unde au stat copiii, iar balconul era pe toată lungimea camerei, puteai juca fotbal în el, deh, că doar hotelul aparține marelui fotbalist Hagi, pe care l-am și văzut de câteva ori. Evident că a fost o cameră luminoasă, fiind cu vedere spre lacul Ovidiu,  dar și spre centrul SPA. Balcoanele camerelor cu vedere spre mare erau mai mici.

Hotel Iaki Hotel Iaki Hotel Iaki

Hotel Iaki

Ce am apreciat a fost faptul că era foarte înaltă, creând acea spațialitate. Nu numai camera, hotelul a fost astfel conceput încât încăperile să fie înalte, mult mai înalte decât se fac de obicei. Nu aș putea să vă spun exact ce înălțimea aveau, dar cred că aveau 3 metri cu ușurință.

Nu am avut niciun moment senzația că sunt în aceeași cameră cu copiii, având spațiu suficient, un birou destul de mare, fotolii, un taburet, măsuță și …. prize! Oh, da! Prizele pe care le caut mereu când ajung într-o cameră de hotel și tare mă bucur când nu sunt nevoită să scot din ele frigiderul și televizorul! Cred că am numărat șase (fără cea din baie), nu știu dacă mai erau, dar de astea am avut nevoie noi în același timp.

Baia era și ea elegantă și iar un lucru pe care îl apreciez, oglinzile! Am avut trei în cameră, de la oglinda de baie până la cea de pe hol și de la birou. Toate suficient de mari încât să nu faci contorsionism când vrei să te uiți în ele ori să fii nevoit să aștepți după altcineva.

Decorul camerei mi-a plăcut la nebunie, culori tomnatice cu nuanțe de gri, maro, bej și câteva pete de culoare (galben la fotolii, de exemplu). Inclusiv etajele aveau o culoare vedetă, acestea fiind diferite (noi am stat la etajul roșu).

Inițial m-am gândit că hotelul este mai pretențios și că nu s-ar adresa familiilor cu copii, însă m-am înșelat, deși fusesem asigurată de soțul meu, care a mai mers de câteva ori la acest hotel, cu diferite ocazii, că e foarte primitor (de reținut că la Iaki se țin tot felul de evenimente importante ce au loc pe litoral, cum a fost recent prezentarea de modă Veșminte ale Sultanelor, organizată în colaborare cu Centrul Cultural Turc, Consulatul Turciei din Constanța și Asociația Litoral-Delta Dunării).

Hotelul era plin de copii acum și, cu toate acestea, nu era zgomotos. Nu am auzit în alte camere, poate unde erau așa de mari cu greu ai fi putut auzi din camera vecină sau poate pentru că erau fonice. Iar piscina pentru copii este separată de cea pentru adulți prin drumul de intrare în hotel dinspre plajă, așa că nu vedeai permanent copiii bălăcindu-se sau hlizindu-se pe lângă tine, doar când veneau spre piscina adulților. Și locul de joacă este retras, iar terasa este destul de mare și cu câteva separeuri, ca să spun așa, astfel încât poți sta liniștit. Și, evident, nu vezi nicio piscină dinspre terasă, acestea fiind la un nivel superior.

Hotel Iaki

Hotel Iaki Hotel Iaki Hotel Iaki

Hotel Iaki Nimic nu este îngrămădit, saloane mari, mese distanțate, astfel încât să îți confere intimitate.

Și dacă tot vorbesc de mese ajung și la restaurant. Mâncarea a fost excelentă și chiar aș vrea să precizez un amănunt: nu era exagerat de variată!…Ce vreau, însă, să spun? În loc să fie ”n” feluri de mâncare în fiecare zi la fel, erau mai puține, dar zilnic altele! Cred că numai paste erau în fiecare zi și fructe, dar, în rest, alte specialități. Mi se pare o politică bună, deși poți fi tentat să spui că nu ea prea diversă, însă dacă vezi în fiecare zi aceleași 30 de feluri, ca la bulgari, vei constata că ajungi să spui că avea aceeași mâncare în fiecare zi! :)) . Chiar dacă nu mănânci din toate…

Hotel Iaki

Hotel Iaki

Hotel Iaki

Noi am avut mic dejun și prânz care erau în sistem bufet. La micul dejun am avut băuturi (apă, sucuri, cafea), lapte, cereale, minuturi calde, brânzeturi și mezeluri, dar și deserturi (prăjituri).

Hotel Iaki

Hotel Iaki

La prânz două tipuri de ciorbă, carne, garnituri diverse, salate, prăjituri, torturi, fructe. Mai bine le vedeți 🙂 .

Personalul amabil, drăguț, fără să te streseze. Aș putea spune că a fost una dintre puținele vacanțe cu copiii în care m-am simțit foarte relaxată și culmea, tot pe litoralul românesc…

Și nu avea cum să nu fie…Indiferent cum este afară, deși am avut parte de zile superbe de început de vară, hotelul Iaki dispune de un centru SPA la fel de spațios,  în care te poți refugia de vreme rea. O pisină interioară mare, o sală de fitness cu multe aparate, un jacuzzi, duș cervical, cabină de duș … emoțional (pentru curajoși, jeturi de apă rece), saună, camere de relaxare, masaj.

Hotel IakiHotel Iaki

Hotel Iaki

Și acum să vă dezvălui un secret… Internetul wireless ajunge până pe plajă (șezlonguri și umbrele free, inclusiv la piscină)! Și mai mult decât atât, lăsând la o parte că e free, bate pe o rază măricică din jurul hotelului, așa că te poți plimba seara pe faleză, așeza pe o băncuță și sta pe facebook 🙂 .

Hotel Iaki Hotel Iaki

Acum înțeleg de ce vine lumea la Hotelul Iaki…E vorba de tot ceea ce ți se oferă și despre cum te simți. Pentru noi a fost o experiență minunată, pe care, în mod sigur, o vom repeta.

Hotel IakiHotel Iaki Hotel Iaki Hotel Iaki Hotel Iaki

Hotel Iaki
Hotel IakiHotel IakiHotel Iaki

Hotel Iaki

Hotel Iaki
Hotel Iaki

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

5 Responses

  1. 4 June, 2015

    […] de turism din România și Republica Moldova, seară la care am participat și eu, aflată într-un mini sejur pe litoral chiar atunci, s-au obținut informații interesante de către specialiștii Bibi Touring legate de […]

  2. 11 November, 2015

    […] weekend romantic de Valentine’s Day la Hotel Iaki 5*, […]

  3. 6 January, 2016

    […] ca să încep vara cu spor şi am purces iar la drum, redescoperind litoralul românesc cu ajutorul staţiunii Mamaia, în care nu mai fusesem de ani […]

  4. 16 September, 2016

    […] am descoperit Hotelul Iaki din Mamaia, despre care am povestit pe îndelete aici, însă acum aş vrea să vă incit cu ceea ce oferă Iaki 12 luni pe an prin centrul SPA, un […]

  5. 1 July, 2017

    […] Plaja H2O din Mamaia va fi sâmbătă, 1 iulie, gazda unui concert live susţinut de Moonlight Breakfast, începând cu ora 23.30. În această stațiune vă recomand să vă cazați la Hotelul Iaki. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture