Redescoperă capitala: plimbări pietonale prin București!

Uneori fugim din București pentru a ne relaxa sau pentru a descoperi locuri noi. Însă putem să ne relaxăm și în propriul oraș pe care, poate, nici nu îl cunoaștem suficient. Dacă nu ai timp să fugi din aglomerația urbană a capitalei și îți petreci prima lună de vară aici, dar vrei să explorezi locuri noi și să afli legendele orașului, Fundația Calea Victoriei te invită să redescoperi Capitala și poveştile sale savuroase la promenadele din zonele istorice.

Participă la plimbările pietonale cu istoricul Anita Sterea, ocazie cu care afli ce mari personalitӑţi au trecut pe aleile vechilor parcuri bucureștene – Ioanid, Carol și Cișmigiu -, admirӑ palatele cochete şi clӑdirile de patrimoniu de pe Calea Victoriei, fă o plimbare „la Şosea” pe Kiseleff sau descoperă eleganta zonӑ interbelicӑ Dorobanți – Capitale.

Plimbari pietonale

 Iată ce ne propune Fundația Calea Victoriei pentru luna iunie 2015:

  • Descoperă Parcul Ioanid, în 5 Iunie – O plimbare în zona parcurilor Ioanid și Icoanei este ca o întoarcere în perioada Belle Epoque. Terenul mlӑştinos transformat de librarul și editorul George Ioanid într-un parc cochet a devenit mai târziu (aprox. 1910), un mic cartier cu vile somptuoase, construite în stil național românesc și eclectic. Parcul Ioanid, zona de loisir a bucureştenilor ce își aveau locuința în apropiere, este în prezent o oazӑ de linişte în mijlocul unui oraş agitat, dar plin de surprize.
  • Descoperă zona Capitale – Dorobanți, în 12 Iunie – Străzile cu nume de capitale dintre Bulevardul Aviatorilor și Bulevardul Dorobanți ne oferă priveliștea unor case splendide, minunat conservate și restaurate, fiecare având povestea ei. Inițial dedicate găzduirii unor ambasade, aceste clădiri spectaculoase au fost ridicate în mare parte în Interbelic pe un teren aparținând familiei Filipescu și au respectat reguli de construcție stricte care au dus astăzi la un cartier luminos și plin de vegetație.
  • Descoperă Calea Victoriei, în 13 Iunie – De la Podul Mogoșoaiei la triumfala Cale a Victoriei, principala arteră a Capitalei s-a aflat mereu în centrul istoriei naționale. Monumentele și palatele care se găsesc aici sunt unele dintre cele mai importante clădiri din oraș și marchează atât destinul oamenilor care le-au construit sau au locuit în ele, cât și momente cheie petrecute pe această cale regală. Vom vizita câteva dintre clădirile celebre pentru a ne bucura de frumusețea lor arhitecturală și de amintirea oamenilor care le-au locuit cândva: muzicieni, poeţi, prinţi şi prinţese.
  • Descoperă zona Parcul Carol – Filaret, în 20 Iunie – Construit pentru a celebra 40 de ani de domnie ai regelui, Parcul Carol a găzduit Expoziția Generală organizată cu ocazia acestei sărbători. Pentru această aniversare s-au construit foarte multe clădiri, unele dintre acestea sunt incluse în turul nostru: Castelul lui Vlad Țepes, realizat pentru a adăposti turnul de apă, Biserica Cuțitul de Argint, copie după Biserica Sf. Nicolae din Iași, Mausoleul din Parcul Carol, Fântâna Cantacuzino, Arenele Romane sau Casa Bosianu.
  • O plimbare La Şosea: Descoperă Şoseaua Kiseleff, în 27 Iunie – Arteră elegantă și mondenă, Şoseaua Kiseleff își datorează numele generalului rus Pavel D. Kiseleff, personalitate care a participat la modernizarea Moldovei și Țӑrii Româneşti. De atunci și până acum, a rămas o zonă simbolică de acces către inima oraşului: Bulevardul Kiseleff a fost drumul pe care au intrat în oraș noii conducători ai ţӑrii: Al. I. Cuza și Carol I, a fost zona de plimbare a protipendadei, dar și locul în care a avut loc celebra „bătaie cu flori”.

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro . Mai multe detalii la www.victoriei.ro .

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture