Cu Blue Air la Liverpool, orașul celor 24 de ore

Sunt ani buni de când activez în industria de turism. Îmi place să fiu informată de tot ceea ce este nou în domeniu, îmi place să călătoresc și mai ales să povestesc.

Când este vorba de Marea Britanie, a cărei istorie și cultură mi-a plăcut să o studiez și care are un loc aparte în inima mea, atunci îmi stârnește curiozitatea orice eveniment în care pot afla informații noi, mai ales de la un Oficiu de Turism din UK. Liverpool

Astfel, am acceptat invitația Blue Air de a ajunge într-una din serile sfârșitului de mai la un eveniment menit să ne facă să descoperim Liverpool, ce a avut loc la Stejarii Country Club, București, invitație lansată în parteneriat cu Liverpool John Lenon Airport & Visit Liverpool. Pe ritmurile hiturilor de la The Beatles, am descoperit un oraș interesant, Liverpool.

Eveniment Blue Air & Liverpool-27.05.2015 (26)Chiar dacă până acum nu m-am gândit să îl vizitez, voi avea această oportunitate datorită premiului oferit de Blue Air, ce constă într-un city break de 3 zile în Liverpool cu cazare la Hotelul Hard Days Night!

Eveniment Blue Air & Liverpool-27.05.2015 (14)

Ce am aflat despre Liverpool, în afară de faptul că este un oraș plin de istorie, cultură și clădiri care fac parte din Patrimoniului Mondial UNESCO?

 • este orașul unde a fost înfiinţată cunoscuta formaţie Beatles
 • este vizitat de circa 60 de milioane de turiști/an
 • este a 5-a cea mai populară destinație în UK în ceea ce privește turiștii străini
 • este capitala muzicii pop din lume
 • a avut cele mai multe hituri no. 1 decât oricare alt oraș
 • are viață de noapte activă, vibrantă
 • este plin de pub-uri tradiționale, cât și moderne
 • este cunoscut ca fiind orașul celor 24 de ore, în special în weekend

În mod sigur voi avea ce face în Liverpool. Una dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului este Albert Dock, un complex de clădiri de andocare și depozite, componentă a Patrimoniului Mondial UNESCO. Printre obiectivele care pot fi vizitate din cadrul Albert Dock se numără Beatles Story, Muzeul Maritim Merseyside, Muzeul Internațional al Sclaviei și Galeriile Tate Liverpool. Dacă ajung să le vizitez pe acestea, mă declar mulțumită…

Blue Air, compania aeriană cu care voi ajunge în Liverpool și care este de 10 ani pe piață, cu 15 aeronave Boeing, operează anul acesta în total 37 de rute, având 25 de rute pe zboruri charter în vara 2015. Destinația Liverpool este o rută deservită de aeroporturile din București și Bacău.

Vă voi ține la curent și vă invit să urmăriți hastagul #povestidecalatorie în rețelele social media. Dacă sunteți curioși până atunci, accesați Visitliverpool.com, site-ul oficial al Biroului Regional de Turism din Liverpool.  Dacă ați fost, ce îmi recomandați în Liverpool?

Eveniment Blue Air & Liverpool-27.05.2015 (5)

22221_10152895079812654_2060314044062156748_n
IMG_1689
Notă: fotografiile sunt preluate de la Blue Air

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. 11 July, 2015

  […] știu dacă ajung în Iași în perioada imediat următoare, dar în Liverpool ajung […]

 2. 25 September, 2015

  […] Bucuresti: Barcelona, Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Florenta, Glasgow, Iasi, Koln, Larnaca, Liverpool, Londra, Madrid, Malaga, Milano (Bergamo), Milano (Linate), Napoli, Nisa, Paris, Roma, Stuttgart, […]

 3. 1 October, 2015

  […] din Cluj – Napoca: Dublin, Liverpool […]

 4. 23 November, 2015

  […] am ajuns în Liverpool, oraşul celor 24 de ore, cu ajutorul Blue Air (pe aeroportul John Lennon), care operează zboruri spre această […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture