Tutankhamon – ultima expoziție, un documentar oferit de Happy Cinema

La 100 de ani de la descoperirea mormântului lui Tutankhamon, documentarul Tutankhamon – Ultima expoziție ne oferă o oportunitate unică de a descoperi povestea regelui – copil.

Filmul narat de Iggy Pop și regizat de Ernesto Pagano (seria Roots of Egypt) oferă acces exclusiv în unele dintre locurile care au marcat pentru totdeauna istoria și civilizația lumii și prezintă cum au fost mutate 150 dintre comorile lui Tutankhamon pentru a fi expuse în cadrul celei mai mari expoziţii care au fost dedicate vreodată faraonului.

Tutankhamon – Ultima expoziție împletește trei fire narative și trei perioade istorice: trecutul îndepărtat, atunci când faraonul trăia, secolul al XX-lea, marcat de descoperirea mormântului acestuia și timpurile moderne, cu studiile dedicate Egiptului antic. În 1922, arheologul Howard Carter intra pentru prima oară în camera mortuară a regelui-copil, încă intactă și plină de obiecte. De aici se înoadă firul poveștii care a devenit legendă. Documentarul ne poartă prin Muzeul Egiptean din Cairo, în încăperile căruia putem admira de aproape comorile faraonului, apoi în Los Angeles, Paris și Londra, unde aceleași obiecte prind din nou viață pentru a evoca istoria turbulentă, magnifică, fascinantă a lui Tutankhamon.

Citește și Big Ben, turnul cu ceas al Palatului Westminster, simbol al Londrei

Documentarul va fi proiectat începând cu 20 mai 2022 în cinematografele Happy Cinema din București, Buzău, Bistrița, Bacău și Botoșani, la Cinema One Brașov și Satu Mare, Cinema Ateneu din Iași, Cinema Florin Piersic Cluj-Napoca, Cinema Arta Sibiu, Cinema Patria Craiova, Cinema Europa București și în cinematografele Marcom din Reșița, Caransebeș și Petroșani.

Trailerul poate fi vizionat aici. Mai multe informații despre programul proiecțiilor din cadrul rețelei Happy Cinema sunt disponibile pe www.happycinema.ro.

HAPPYCINEMA® este a doua rețea de cineplex-uri din România după numărul de locații, fiind prezent în 8 orașe (București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bacău, Bistriția, Botoșani și Vaslui). De asemenea, Happy Cinema a dezvoltat în 2020 propria platformă de streaming online – www.play.happycinema.ro.

Citește și Trei dintre cele mai vechi orașe din lume!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture