Propuneri de weekend: 11-12 iulie 2015

Mă bucură vara tare mult, nu numai pentru că e cald și frumos afară, dar pentru că sunt multe evenimente de weekend care să ne bucure și să ne facă sfârșitul de săptămână mai incitant.

Ce ne așteaptă în acest weekend?

romexpo artizanat (46)Târgul cu bunătăți de la Sinaia s-a întors în Parcul Dimitrie Ghica, unde, atât sinăienii cât și turiștii, se pot bucura de bunătățile din târg și de frumusețile migălite cu pricepere de meșteri și artizani, iar copiii au posibilitatea de a poposi la atelierele gratuite pentru a se juca și crea minunate obiecte pe care și le pot lua acasă.

festMai mult decât atat,  putem degusta baclavale, înghețată de casă, turtă dulce, plăcinte, ciocolată de casă și cornulețe, dulcețuri, gemuri și șerbet, zacuscă și siropuri, alune migdale și caju învelite în caramel, ceaiuri și tincturi, sucuri proaspăt stoarse din portocale sau rodii.

Rucăr devine capitala internațională a Cavalerilor Templului Sacru printr-un festival ce include un program artistic bogat ce se desfășoară în Parcul Podișor, care cuprinde și un recital de poezie religioasă, paradă cu cai și o cină cavalerească. Programul aici.

back-to-the-wild-230x300La Cheile Turzii, în județul Cluj, avem un festival interesant. Back To The Wild ne-a pregătit un weekend cu experienţe unice, într-o locaţie inedită, unde muzica se îmbină perfect cu natura. Anul acesta urcă pe scena de la Back to the Wild artişti consacraţi la nivel naţional şi internaţional.

De asemenea, se desfăşoară o serie de activităţi pline de distracţie, adrenalină şi relaxare: zbor în tandem cu parapanta, via-ferrata, escaladări, water war, volei, zorbing, paintball, tir cu arcul şi altele. Locaţia evenimentului este la intrarea în Cheile Turzii jud.Cluj, dinspre Petreştii de Jos.

festivalul inimilorLa Timişoara avem Festivalul Inimilor în Parcul Rozelor (la Teatrul de Vară, sâmbată ora 19.30, duminică ora 11.00 la Muzeul Satului Bănăţean), un festival ce reprezintă, de fapt, o sărbătoare a folclorului mondial. Cei care participă la acest festival au ocazia să urmărească un spectacol susţinut de ansambluri folclorice, precum „Timișul”, „Pusta Banatului” – Timișoara, Ansamblul de dansuri tradiționale din Pietroasa, ” Kud Majdanpek” – Serbia, “Szeged Tancegyuttes” – Ungaria, “Eszterlanc” – Timişoara, “Szederinda” – Tormac , “Pacsirta”- Tileagd, „Cununița”- Bănia, ”Mărgăritare Basarabene” – Republica Moldova, ”Kremikovche” – Bulgaria, ”Mirche Açev” – Macedonia, ”Vargovcan” – Slovacia, “Ritmi Detstva” – Rusia,” ORO” al Centrului Cultural al Studenților din Niș – Serbia, ”Esbart Marboleny” – Spania,” Folklor Kurumu” – Turcia, “University 2” al Universității de Stat Ivane Javakhishvili din Tbilisi – Georgia, ”WICI” Song and Dancer Theater din Chicago – SUA, ”Fundacio Columbia Folklore” – Columbia.

festivalul-tineretului-i114863La Oradea, în Parcul 1 Decembrie, are loc Festivalul Tineretului. La eveniment vor participa trupe ca Semnal M, Insect, Mike Zetter, Puya. Pe lângă muzică, vizitatorii se pot delecta în parcul de distracții sau pe terase. În seara zilei de 12 iulie, de la ora 22:00, va fi un minunat un foc de artificii. Intrarea la acest eveniment este liberă.

1012iulieÎn București vă recomand Târgul cu meșteri și produse tradiționale, din curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Artizanii populari vin la târg cu ceramică neagră de Marginea, ceramică pictată de Corund sau de Horezu, cu țesături tradiționale din zona Sighișoarei, cu ii și cămăși de Breaza, costume populare de la Gura Humorului sau din Mehedinți, cu icoane pe lemn și pe sticlă.

festival-estival-i114903Tot aici regăsiți și gustul bucatelor tradiționale: brânzeturi de vacă sau de capră, prăjituri de casă, turtă dulce, cozonaci moldovenești, plăcinte și cornete boierești, dulcețuri și siropuri, zacuscă și ghiudem, produse apicole și vin de Panciu, legume și fructe de sezon.  Un Festival Estival la fel de gustos avem și în Parcul Național din capitală.

Dacă sunteți pe litoral, pe plaja Kudos din Mamaia se desfășoară un festival de muzică electronică!

Un weekend mai mult decât minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Tudor says:

    Daca treceti prin Iasi, cea mai buna alegere este Hotel Coral, pentru ce calitate au pretul este accesibil http://www.hotelcoraliasi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture