Propuneri de weekend: 28-29 mai 2016

Ultimul weekend din mai…Încă mai e primăvară, dar vara bate la uşa cu repeziciune şi dacă mai avem ceva timp până la vacanţa cea mare sau până la concediul mult visat, mai avem numai câteva ore să petrecem un weekend minunat, ţinând cont la ce evenimente frumoase ne aşteaptă.

festivalul namesteDacă săptămâna trecută am respirat şi dansat turceşte, acum suntem aşteptaţi la cea de-a VIII-a ediţie a festivalului culturii indiene „NAMASTE INDIA”, ce va avea loc până pe 30 iunie 2016, un festival plin de savoare, în care putem descoperi aspecte mai puţin cunoscute despre vasta cultură a Indiei prin poveşti de călătorie, cu muzică tradiţională, filme şi expoziţii de fotografie.

În acest weekend, Festivalul “NAMASTE INDIA” ne propune o selecţie de documentare, filme pentru întreaga familie, cultural-istorice şi producţii independente, premiate la festivaluri internaţionale – filme ce vor reflecta diversitatea lingvistică şi culturală a Indiei, prin Zilele Filmului Indian, eveniment ce are loc la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti.

africaAvând în vedere că 25 mai a fost Ziua Internațională a Africii, o zi de sărbătoare și de celebrare a rolului continentului, diversității, bogăției culturale și spirituale, în București are loc si „Festivalul Zilele Africii”, care își propune să contribuie la schimbarea mentalităților și prejudecăților care există la adresa continentului African sau a persoanelor de origine africană. În cadrul festivalului are loc o selecţie de filme documentare din diferite părţi ale continentului. Proiecţiile vor avea loc la Casă de Cultură a Studenţilor, iar accesul se va face gratuit, începând cu ora 16.00.

femei-pe-matasari-6-festival-urban-i125175Muzică, teatru, modă, artizani şi autori, femei curajoase, artişti şi artiste, design şi culoare au loc în acest weekend în cadrul Festivalului Femei pe Mătăsari ce are loc pe strada Mătăsari din Bucureşti.

heyday-la-parcul-izvor-i125271Tot în Bucureşti are loc HeyDay 2016, primul festival internaţional de tribute din capitală în Parcul Izvor. HeyDay  aduce împreună unele dintre cele mai cunoscute “tribute acts”: Beatles, Michael Jackson, Queen,  Guns ‘n Roses, U2, Led Zeppelin, Rihanna, James Brown, Adele, Metallica, Nirvana sau Whitesnake. Biletele se găsesc la casa de bilete creart (Piaţa Lahovari nr. 7), dar şi de la cele două case special amenajate  (Zona Metrou Izvor şi zona Splaiul Independenţei / Bd. B.P. Hasdeu). Concertele pe cele două scene mari sunt programate în fiecare zi începând cu ora 17.00. Intrarea copiilor în vârstă de până la 14 ani, însoţiţi de părinţi, este liberă.

aventura povestiChiar dacă Ziua Internaţională a Copilului se sărbătoreşte pe data de 1 iunie, Asociaţia Litoral – Delta Dunării s-a gândit să marcheze acest eveniment de poveste adresat copiilor şi părinţilor, duminică, 29 mai, în Satul de Vacanţă din Mamaia. “Aventura în Lumea Poveştilor” va fi inaugurată cu o paradă în care cei mici îşi vor întâlni personajul preferat din desene şi cărţi de poveşti, însă nu vor lipsi momentele muzicale, concursurile şi competiţiile interactive, jocurile, face painting-ul şi multe alte activităţi pentru copii dar şi pentru părinţi. Mai multe amanunte in articolul dedicat evenimentului.

afis_classical_music_BUSTENI_micLa Castelul Cantacuzino din Buşteni (în sala de festivităţi) suntem invitaţi pentru a savura două seri minunate la concertele din datele de 28 şi 29 mai 2016 cu Stele ale Operei Ruseşti (ora 19:00), în cadrul evenimentului Prahova Classic Nights, biletele fiind disponibile și la intrarea în Castel. Pentru a veni în sprijinul doritorilor, se asigură transport gratuit dus -întors București-Bușteni (Castelul Cantacuzino) și Brașov-Bușteni (Castelul Cantacuzino). Pentru informații suplimentare despre transport și intrarea în posesia biletelor puteţi suna la tel: 0731144950 / 0731144960.

Citeşte şi Acasă la Nabab: Castelul Cantacuzino din Buşteni

festivalul-luminii-2016-oradea-i125239O nouă noapte luminată este pregătită pentru seara de sâmbătă, 28 mai, în Parcul 1 Decembrie din Oradea cu ocazia Festivalului Luminii, ce își propune ca, de data asta, să provoace și participanții pasionați de poze. Se caută imaginea care surprinde Festivalul Luminii în cea mai frumoasă ipostază. Mii de gulguțe ne vor întâmpina în parc, unde se vor afla un târg de ONG-uri, ateliere susţinute de cercetaşi, o expoziţie de artă şi multe alte surprize. Gulguțele vor împânzi parcul împreună cu muzica folk, unplugged, imediat după ora 20.

adventure-fest-2016-nehoiu-jud-buzau-i121626Festival turistic pentru practicarea sporturilor de aventură, Adventure Fest 2016, ne întâmpină la Nehoiu în judeţul Buzău, scopul principal fiind acela de a arăta turiştilor români că o vacanţă activă este mult mai plăcută decât turismul clasic şi că pot trăi senzaţii şi experienţe extraordinare. Activităţi sportive disponibile în cadrul festivalului: rafting, canoe pe lac, canoe pe rău, off road, Flying fox. Tabăra de aventură este amplasată în apropierea oraşului Nehoiu, pe malul drept al răului Buzău, într-o zonă accesibilă şi un peisaj deosebit. La evenimentul Romanian Adventure Fest poate participa orice persoană, fie pasionaţii de sport şi mişcare ori doar atraşi de activităţile desfăşurate în cadrul festivalului. Program: sâmbătă între 10.00-19.00 şi duminică între 10.00-17.00.

festivalul-euroregional-de-teatru-din-timisoara-i124544Spectacole provocatoare au loc cu ocazia Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Ediția de anul acesta aduce în orașul de pe Bega spectacole din zece țări: Serbia, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Croația, Italia, Portugalia, Bosnia și Herțegovina, Belgia și Macedonia. Toate spectacolele sunt traduse în limbile română, maghiară şi engleză, dar sunt şi producţii speciale, în care se vorbeşte în mai multe limbi ori se joacă în engleză, orele de spectacol fiind cuprinse între 17.00-22.00.

Sibiu+Jazz+Festival+2016%2C+la+a+46+-a+edi%C8%9Bie_579305Zile de concerte în spații convenționale și neconvenționale, indoor și outdoor, jam sessions, spectacole stradale și expoziții sunt câteva dintre propunerile evenimentului Sibiu Jazz Festival 2016. Sâmbătă şi duminică de la ora 19.00 are loc spectacolul stradal Jazz Parade în Piaţa Mică, concertele fiind susţinute sâmbătă în Sala Thalia din Strada Cetăţii nr. 3-5, începând cu ora 19.00. Festivalul se va încheia vesel, duminică, într-o atmosfera relaxantă, organizatorii pregătind pentru prima dată un program exclusiv dedicat copiiilor: Jazz for Kids (la Teatrul Gong, ora 18.00).

Citeşte şi Sibiu, un oraș al recordurilor

19th-transilvania-bikers-bikefest-i124893În ultimul weekend din mai are loc și întruniriea moto de la Cluj, una dintre cele mai mari și mai așteptate adunări ale motocicliștilor din România. Evenimentul Bike Fest ajuns este organizat de Transilvania Bikers MC 1990 la campingul ELDORADO GILĂU din județul Cluj. Sâmbătă, orașul va fi parcurs de o paradă moto, care va porni din campingul Eldorado, la amiază, și va parcurge traseul Gilău – capăt Mănăștur – urcare pe varianta Zorilor – Observatorului – coborâre pe Calea Turzii – stânga pe lângă Catedrala Ortodoxă pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Calea Florești – Florești – Camping ELDORADO Gilău. Evenimentul este unul special: participanții, motocicliști sau nu, au șansa de a câștiga o motocicletă Yamaha Tenere, alături de alte premii puse în joc la tombolă (seara de sâmbătă). La Transilvania Bikers BIKEFEST au  loc multe concerte lângă fluviile de bere și concursuri care mai de care, printre care și cel de CUSTOM BIKE.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture