Propuneri de weekend: 13-15 februarie 2015

Ușor, ușor începe să plutească primăvara în aer, și nu de la vreme, cât de la diferitele manifestări de weekend, unele mai dulci ca altele!

10450928_778164358928664_1121725828779629012_nAstfel, Sărbătoarea Clătitelor de la Prejmer e de departe cea mai tentantă ofertă din acest weekend. Fasching Prejmer are loc duminică 15 februarie, începând cu ora 10.00 și ne poartă printr-o caravană a clătitelor cu concursuri delicioase, caravană acompaniată de fanfară, carnaval și bal mascat! În cadrul acestei sărbători va concerta și Andra.

gheataUn alt festival se desfășoară la Răchițele din județul Cluj. Festivalul Pereților de Gheață este ornat cu escaladă, tiroliană și schi de tură. Pasionații sunt așteptați între 13 și 15 februarie 2015, pe Valea Stanciului, la Cascada Vălul Miresei din Răchițele.

8ceef158365704cf4afab10ab77653b9Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” ne invită, în perioada 14 februarie – 8 martie 2015, la proiectul educativ „Micii meşteri mari”, dedicat copiilor şi elevilor, pentru petrecerea timpului liber în mod creativ, în ambianţa muzeului.

În cadrul atelierelor de creaţie, ce se vor desfăşura în clădirea Arhondaric din Şos. Kiseleff nr. 28, începând cu ora 10.00, copiii pot confecţiona felicitări, mărţişoare, decoraţiuni şi obiecte specifice începutului de primăvară, Mărţişor şi Ziua femeii.

afisapDuminică 15 februarie este ultima zi a expoziției Veșnicia s-a născut la sat de la Muzeul Țăranului Român din București, expoziție ce aparține lui Andrei Pandele si care expune 50 de fotografii pe aceasta temă, făcute pe film între anii 1971-2006.

Iubitorii ceramicii românești pot vizita Expoziția de ceramică populară românească numită sugestiv ,,Ceramica românească de ieri, patrimoniul universal de azi” la Palatul Parlamentului din București, în Sala de expoziții “Constantin Brâncuși” , expoziție deschisă publicului în intervalul orar 9.00 – 15.00, numai până pe 14 februarie.

moda-pe-indelete-i108500Nu în ultimul rând recomand Târgurile de Sfântul Valentin care se țin peste tot prin țară. Este vorba de Târgul Handmade de Valentine’s Day de la Oradea, Târgul de Valentine’s Day din Alba Iulia (Alba Mall), iar în Bucureşti: “Valentine’s Day Fair”  de la Galeria Dalles, Târgul de Sf. Valentin ce are loc la Strip Mall  – PiperaWaiting for Valentine’s la Galeriile Excelsior, Sweet Fest de Sf. Valentin, care se desfăşoară la Promenada Mall, Târgul de Valentine’s Day de la Liberty Mall, Târgul dragostei si al primaverii din Carrefour Militari, ce ține până pe 8 martie, Moda pe îndelete din Str. Dianei nr. 4.

targul-de-nunti-bucovina1În tandem cu Târgurile de Ziua Îndrăgostiților vă invit și la Târgurile de nunți ce au loc în Bucovina (Târgul de nunți Bucovina – Iulius Mall Suceava) si la Brașov (Brasov Wedding Days – Business Park).

Un weekend plin de dragoste vă doresc!  Și data viitoare va fi un sfârșit de săptămână exploziv!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Fasching Prejmer says:

    Vă aşteptăm cu drag la Prejmer! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture