Știri turism: sinteza lunii martie 2018

Își deschid porțile: ITB Berlin, Transylvania Tourism Fair, Târgul de Turism al Olteniei, Târgul de Turism VACANȚA Iași, Târgul de Călătorii Cluj Napoca, ExpoVacanța Ploiești. La finele lunii au loc Conferința ,,Întoarcerea la Apă” la Herculane și Salonul Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara
  1. Asociația Litoral – Delta Dunării și-a încheiat activitatea, în urma deciziei unanime a membrilor săi, care, în urma apariției noului cadru legislativ în ceea ce privește înființarea organizațiilor de management al destinației, au decis retragerea din cadrul asociației, desființarea acesteia și concentrarea eforturilor pe edificarea unei Organizații de Management a destinației unitare Mamaia – Constanța, respectiv Tulcea – Delta Dunării, având la bază o strategie de turism elaborată la solicitarea Primăriei Constanța, respectiv Primaria si CJ Tulcea, în urma consultărilor cu toți cei interesați.

  2. Furnizorul european de mobilitate FlixBus conectează România de Bulgaria. Curse directe de zi și de noapte vor circula de la București și Giurgiu către Sofia începând cu 22 martie. Biletele sunt deja disponibile pe www.FlixBus.ro și în aplicația gratuită pentru telefonul mobil.
  3. Grupul Air France KLM anunță o creștere a capacității pentru sezonul de vară 2018 (25 martie-27 octombrie 2018), cu 4,1% față de sezonul de vară anterior. Creșterea va fi determinată de introducerea de noi segmente pe zborurile lung-curier (+3,9%) precum și pe zborurile mediu și scurt-curier (+1,4%). În  anul 2018, grupul își continuă strategia de extindere și oferă 314 de destinații către 116 țări, dintre care 78 de segmente nou introduse în această vară. Printre cele mai noi destinații inaugurate de Air France KLM în primăvara și vara anului 2018 se regăsesc Nairobi (Kenya), Seattle (SUA) începând cu 25 martie, Taipei (Taiwan) începând cu 16 aprilie și San José (Costa Rica). Grupul va crește și frecventa zborurilor spre SUA, Japonia, dar și spre insulele din Caraibe. 

  4. S-a stabilit deja perioada pentru organizarea celei de a X-a ediții a Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate, intre 19-20 aprilie 2018, de către Fundația Amfiteatru, forum realizat sub egida Clusterului Medical “Sănătate România”, ediţie care se va concentra pe dezbaterea rolului şi importanţei acreditărilor și certificărilor naționale și internaţionale, ca garanţie a calităţii serviciilor de sănătate. La forum sunt invitaţi reprezentanți ai autorităților publice din România, ai organismelor internaționale, specialiști români și străini, exponenți importanți din domeniul sănătății și turismului, jurnaliști și reprezentanți ai mediului academic din România și din străinătate.
  5. 300 de sortimente de vin, unele în premieră națională, vor fi expuse și degustate la a XV-a ediție a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST 2018, care va avea loc în perioada 30 martie – 1 aprilie 2018 la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, oraș care va deveni timp de trei zile, o adevărată capitală a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice. Cu mărci  mai noi sau consacrate,  DOC-denumire de origine controlată sau nu, soiurile și producătorii se reunesc într-o atmosferă caldă și prietenoasă, cu o identitate bine definită, sub motto-ul evenimentului “Identitatea vinului românesc”, în cadrul Salonului VINVEST Timişoara 2018.  În data de 15 martie 2018 va avea loc o degustare de vinuri – un important preeveniment al Salonului, care va marca începutul sărbătorii: 100 de ani de vinuri ale României.

  6. În perioada 27 -29 martie, specialiști de renume din mai multe domenii de interes pentru stațiunea Băile Herculane se reunesc la Afrodita Resort & Spa. Sub titlul ,,Apa termală din Herculane, resursă pentru wellness și sănătate”, în cadrul conferinței din seria ,,Întoarcerea la Apă”, se vor dezbate împreună cu specialiștii din România și de peste hotare despre segmentul de wellness și apele termale sulfuroase din stațiune.

  7. În perioada 16 – 18 Martie 2018 are loc Târgul de Călătorii Cluj Napoca 2018 – Eveniment de turism si lifestyle, la Muzeul de Arta (etajul 1), în cadrul căruia clujenii sunt așteptați cu sute de oferte de vacanță cu prețuri de early booking, dar și promoții diverse. Program:

    • Vineri: 12.00 – 19.00
    • Sambata: 10.00 – 19.00
    • Duminica: 10.00 – 17.00
  8. Cea de a 6 – a ediție a  Târgului de Turism VACANȚA Iași se va desfășura în perioada 16 – 18 martie 2018 în zona Atrium, Palas Mall Iași. Evenimentul include prezentări de destinații, oferte de early booking pentru vacanțele anului 2018, prezentări produse de hobby și timp liber.
  9. Ediția a XI-a a Târgului de Turism ExpoVacanța Ploiești va avea loc tot in perioada 16-18 martie 2018, la Ploiești Shopping City.
  10. În perioada 13-15 martie 2018, la Moscova are loc Târgul Internațional de Turism MITT 2018, la Expocentre.

  11. Târgul de Turism de la Berlin, cel mai mare eveniment de profil din Europa, se va desfășura până pe data de 11 martie 2018. În cea de-a patra zi a Târgului de la Berlin, turiștii germani sunt invitați în România pe acordurile muzicii folclorice românești. Ansamblul Junii Sibiului vor asigura o atmosferă de adevărată sărbătoare romanească prin dansuri tradiționale și cântece din regiunile istorice ale tării. Standul Ministerului Turismului ocupă o suprafață de 240 de metri pătrați și reunește inclusiv 40 de co-expozanți, agenții de turism, companii aeriene și autorități locale, care prezintă ofertă turistică a României, de la circuite culturale, la drumeții, turism de aventură, sejururi pe litoral și în Delta Dunării.

  12. Între 9-11 Martie 2018 se desfășoară Transylvania Tourism Fair la Brașov Business Park. Județul Brașov va fi prezent cu un stând de reprezentare în cadrul târgului sub sloganul ”Experiențe culturale în județul Brașov”. Conceptul promovat al târgului este turist la tine acasă.

  13. În perioada 9-11 martie 2018, la Centrul Multifuncțional Craiova, se va desfășura Târgul de Turism al Olteniei, eveniment care va avea loc în același timp cu Horeca Expo Oltenia, târg dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii și servicii care sunt folosite pentru hoteluri, restaurante și baruri. Pe lângă expozanții din România vor fi expozanți din Bulgaria și Serbia. Expozanții acestei ediții a Târgului au pregătit oferte pentru vacanțele din 2018. Noutatea anului este charter-ul către Antalya cu plecare din Craiova care va fi operat de compania turcă Atlas Global cu o aeronavă Airbus 320. Agențiile de turism prezente la târg au anunțat oferte speciale pe perioadă târgului pentru această destinație. Pe lângă ofertele cunoscute pentru Grecia, Turcia și Bulgaria, agențiile de turism își vor întâmpina turiștii cu oferte pentru Bali, Thailanda, India, Zanzibar, Singapore, Japonia, Cuba, Mexic și Republică Dominicană.

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture