Propuneri de weekend: 13-14 februarie 2016

Weekend-ul acesta este dedicat iubirii, dar pe lângă manifestările legate de Sf. Valentin, care chiar dacă nu este Ziua îndrăgostiţilor la români, urmând să fie şi Dragobetele nostru, au loc şi alte evenimente care să ne umple sufletul de bucurie şi să ne ridice adrenalina.

serbarile_zapezii_2016_borsa_09_02_2016Unul dintre ele este Festivalul „Serbările Zăpezii” din Borşa, jud. Maramureş, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie. Eenimentul are loc în Complexul Turistic Borşa iar pe scena acestuia vor concerta Smiley, Adda, Naguale feat. Kaira, diferite ansambluri şi interpreţi de muzică populară. Festivalul include întreceri sportive, un foc de tabără, coborârea cu torţe şi focuri de artificii, iar spre seară se lasă cu un joc de lumini şi lasere, ce ne va încânta cu siguranţă dacă alegem să ne petrecem cele două zile de weekend în această zonă.

ozosep-mai-mult-decat-un-targ-i122022Revine şi deliciosul Ozosep, târg ce ne ameninţă cu o petrecere oferită de comunitatea secuiască din România (sâmbătă și duminică, între orele 10.00 – 18.00). Preparatele culinare de casă, precum gulaşul de Gheorghieni pregătit în ceaune uriașe la fața locului, langoșul fierbinte cu brânză și smântână şi alte preparate tradiţionale ne vor face mari pofte la grădina Verona din Bucureşti. Producătorii ne vor  oferi kürtős, delicatese  din carne, păstrăv, brânzeturi speciale, turtă dulce, miere şi produse apicole, pâine de casă proaspătă,  palincă,  gemuri,  dulceţuri  şi  siropuri  naturale, dar şi produse artizanale. Noutatea  acestei  ediţii  va  fi  pateul de bibilică!

Copii pot participa la un atelier de creație unde vor decora măști de carnaval într-o parte special amenajată și încălzită a grădinii, între orele 11.00-13.00, iar amatorii de muzică bună sunt invitați începând cu orele 14.00 la un concert live cu trupa One More Minute din Borsec.

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-i122075De gastronomie tradiţională avem parte şi la Târgul cu meşteri şi produse tradiţionale, din curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, unde găsim turtă dulce din Covasna, cozonaci bucovineni, brânzeturi proaspete şi afumate din lapte de capră sau de oaie, prăjituri de casă, plăcinte boiereşti cu fructe şi cu brânză, dar şi produse realiate de artizani, precum vase de ceramică pictată, măşti populare, icoane pe sticlă şi pe lemn. Intrarea este liberă, iar programul este între orele 10:00-18:00.

fadAstăzi, la Clubul Ţăranului Român (între 21:00 – 22:30), putem asista la un concert al lui Ricardo Caria, care ne invita la o seară portugheză de muzică fado.

Pasionaţii de pescuit şi vânătoare pot ajunge la Fishing & Hunting Expo 2016 de la Romexpo, o expoziţie care reuneşte cei mai importanţi producători şi distribuitori de echipament de pescuit şi vânătoare şi include workshopuri alături de vedete internaţionale. Programul de vizitare este între orele 10.00 şi 18.00.

valentine-s-day-la-liberty-center-14-02-2016-bucuresti-s-5-i122201Întorcându-ne la Ziua Îndrăgostiţilor, târguri de Sf. Valentin au loc în mai toate mall-urile bucureştene sau în multe locaţii din ţară, un motiv în plus să ne desfătăm cu ciocolată şi să primim cadouri. Mai mult decât atât, în cadrul acestora pot avea loc concursuri de declaraţii de dragoste, aviz amatorilor…

valentine-s-day-for-the-love-of-fashion-13-14-februarie-2016-i121879Din Bucureşti nu lipsesc nici târgurile handmade ocazionate de această zi, precum Târgul de Cadouri Handmade şi Design for the Love of Fashion de la Vintage Pub (sâmbătă şi duminică) sau Bazarul Comorilor din str. Dianei nr. 11 (doar sâmbătă) ori Season Gift, Be My Cupidon din str. Biserica Amzei nr. 29 (numai sâmbătă).

targul-de-nunti-ghid-mariaj-editia-a-viii-a-i120838Şi pentru că vorbim de dragoste, în acest weekend se desfăşoară Târgul de Nunţi Ghid Mariaj la Iaşi (sâmbătă 13 februarie 2016 între orele 10.00 şi 19.00 şi duminică 14 februarie 2016 între orele 10.00 şi 16.00), în centrul oraşului, la Sala Polivalentă. Târgul reuneşte firme din diverse domenii, acoperind o întreagă gamă de servicii şi produse dedicate organizării de nunţi.

tdv-targul-de-turism-2016-la-cluj-i122229Şi pentru că la început de an ne gândim pe unde o să ne petrecem vacanţele şi concediile la vară, vă propun să daţi o raită pe la TDV – Târgul de Vacanţe de la Cluj-Napoca (Sala Polivalentă). Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România şi  aduce împreună cei mai mari turoperatori de turism şi agenţii de turism din România cu oferte în regim de early booking (reduceri de peste 25%) şi cu reduceri consistente valabile doar pe perioada evenimentului.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture