Propuneri de weekend: 9-10 aprilie 2016

Fie că suntem cinefili, melomani sau iubim plimbările scurte în natură ori ne place să vizităm o expoziţie, un târg sau un muzeu, avem ce face în fiecare weekend în care sunt tot mai multe evenimente care să ne binedispună şi să ne relaxeze.

festivalul de filmIubitorii filmului pot participa în Bucureşti la Festivalul Internaţional de Film Next 2016, care a început încă din 7 aprilie şi care se desfăşoară în două cinematografe bucureştene: Cinema Elvira Popescu şi Cinema Muzeul Ţăranului, dar și în alte locuri. Cele mai noi şi mai inovatoare scurtmetraje din toate colţurile lumii sunt adunate în cea mai mare competiţie de scurtmetraje din România, nominalizate la premii de prestigiu (Oscaruri, European Film Awards sau Semaine de la Critique) ori realizate de regizori consacraţi. Programul festivalului îl puteţi găsi aici.

festivalul diversitatiiŞi copiii noştri sunt aşteptaţi la un Festival al Diversităţii cu activităţi variate adresate celor mici de 3 până la 7 ani. În cadrul acestuia se desfăşoară diferite activităţi permanente, zilnic, de la 10.00 la 18.00, precum vizionare de filme despre copii de etnii şi naţionalităţi diferite, despre copii şi tineri cu dizabilităţi, ateliere de pictură, desen şi modelaj, expoziţie de picturi şi desene; expoziţie cu vânzare de produse realizate de ONG-uri şi întreprinderi de economie socială, care lucrează în beneficiul copiilor. Locaţie: Liceul Teoretic Naţional din Bucureşti (Str. Buzeşti nr. 14-18).

ocolul pamantuluiInteresantă mi se pare Expoziţia Ocolul Lumii în 80 de minute,  ce ne invită să ne închipuim cum şi-a imaginat Jules Verne Ocolul lumii pe vremea lui, în 1872. Un fel de fantezie menită să ne stârnească imaginaţia, nu o reconstituire fidelă a unor fapte reale, nici relatarea unui studiu ştiinţific, ci un fel de ilustrare a unei cărţi în care desenele sunt înlocuite cu veşminte şi obiecte autentice, care ar fi putut fi văzute la sfârşitul secolului al XIX-lea de către Jules Verne şi eroii săi. Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, în perioada 7 aprilie – 5 mai 2016, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

festivalul fructelor de mareA început şi Festivalul Fructelor de Mare dedicat fructelor de mare şi aromelor marine, în aer liber, la intrarea în Orăşelul Copiilor din Sectorul 4, în imediata apropiere a metroului Constantin Brâncoveanu.

Organizatorii ne-au pregătit ceaune cu borş de peste autentic românesc, cazane imense cu raci şi midii, tavi enorme cu paella, peşti la grătar de nenumărate soiuri, frigărui de creveţi, pui de baltă şi multe alte surprize savuroase.

spring-haggle-targuiala-de-primavara-gradinasticlarilor-i124074Tot in Bucuresti putem face o Târguiala de primăvară – Spring Haggle, sâmbătă 9 aprilie, orele 12:00 – 19:00, la Grădina Sticlarilor din Str. Vasile Lascăr nr. 36. Haggle este un concept de târg ce face fuziune între un Yard Sale şi un social party, unde toate preţurile sunt negociate, ceaiul, muzica şi voia bună fiind ingredientele de bază. Nu există preţuri afişate, fixe sau inacesibile aşa că nu-ţi rămâne decât să te târguieşti ca-n bazar!

festival-umor-aiud01-213x300Dacă e  weekend, suntem veseli, cel puţin aşa vom fi la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Umor ce are loc la Aiud. În cadrul evenimentului, aiudenii, şi nu numai, vor putea participa la diverse expoziţii, caricaturi în aer liber, dar şi la spectacole de teatru. Invitat de onoare al festivalului este cunoscutul caricaturist şi umorist Ştefan Popa Popa’s. Programul zilei de sâmbătă, 9 aprilie, de la Centrul cultural “Liviu Rebreanu” din Aiud (Str. transilvaniei nr. 35, între orele 15.00 – 17.00), cuprinde caricatură în aer liber, expoziţia internaţională de fotografie umoristică, expoziţia „Cu drag despre umor amar“ şi o seară de teatru cu grupul Skepsis – Osândirea lui Prometeu (de la ora 18.00).

zilele-bihorului-2016-i124469În perioada 7-20 aprilie, se desfăşoară şi ediţia a treia a Zilelor Bihorului 2016. Anul acesta, evenimentul este marcat de o serie de concerte, expoziţii, spectacole folclorice şi de teatru în mai multe oraşe din judeţul Bihor. Organizatorii au inclus în calendarul Zilelor Bihorului şi două dintre concertele săptămânale ale Filarmonicii din Oradea. Duminică 10 aprilie, începând cu ora 16.00 are loc un spectacol folcloric cu Ansamblul artistic Crişana (locaţie: Grupul Şcolar Agricol, Salonta). Programul complet aici.

Expozitia_GastroPan_2016Tehnologia, arta şi inovaţia îşi dau întâlnire la Centrul Expo President din Târgu Mureş, unde se se desfăşoară ediţia a şaptea a expoziţiei GastroPan, eveniment cu concursuri şi demonstraţii culinare pentru toate gusturile. Expoziţia GastroPan poate fi vizitată pe bază de talon de acces, până pe data de 9 aprilie 2016. talon ce este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture