Propuneri de weekend: 9-10 ianuarie 2016

Fiecare început de an este mai liniştit, mai calm, şi parcă cu greu ne dezmorţim după sărbătorile ce s-au dus şi după vacanţele pe care în mod sigur le-am avut. Am putea să dăm o fugă pe la vreun eveniment în acest weekend, poate aşa avem senzaţia că mai prelungim un pic concediul terminat…

rezervare1-130x185Anul 2016 debutează la Palas Mall din Iasi cu un spectacol de muzică simfonică, oferit de Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, dedicat tuturor iubitorilor de gen. Atriumul va găzdui „Concertul de Anul Nou”, susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi, pe 9 ianuarie 2016, de la ora 19:00. Nu rataţi să faceţi o vizită şi celor mai cunoscute atracţii turistice ale oraşului.

indonezia-270x367La Sibiu mai putem prinde Expoziţia: Artă tradiţională indoneziană. Desene şi picturi din insula Bali la Casa Hermes (Piaţa Mică nr. 11). Expoziţia reuneşte 30 de desene din Bali, realizate pe suport textil, pe care colecţionarul Hans Peter Connerth (Elveţia) le-a donat Muzeului şi 6 tablouri realizate de artişti din localitatea Ubud, un important centru cultural din Insula Bali.

dardindarwebBucureştenilor le recomand Expoziţia Dar din dar de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, ce este dedicată oamenilor generoşi care, prin donaţiile lor, au contribuit la creşterea neîntreruptă a colecţiilor muzeului, dorindu-se a fi un gest de mulţumire prin scoaterea din anonimat a numelor donatorilor. Expoziția poate fi vizitată până pe 17 ianuarie 2016, de marți până duminică, între orele 10.0 și 18.00. Intrarea este liberă.

afis_povestea_lazilor1O altă expoziţie itinerantă este Povestea lăzilor săseşti din Transilvania, ce cuprinde 50 de lăzi si costume populare săseşti expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României (până pe 18 ianuarie 2016).

Colecţia de lăzi cuprinde piese vechi, din secolul al XVI-lea sau noi, din secolul al XXI-lea, confecţionate de meşteri dulgheri şi tâmplari: lăzi de vecinătate, de breaslă, de biserică, de zestre sau de transport.

ExpozitiePână pe 1 februarie 2016, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti (Bulevardul Unirii nr. 22), este deschisă Expoziţia Johann Strauss-fiul, „regele” valsului vienez: 190 de ani de la naşterea compozitorului, care reuneşte documente din Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României, înregistrări pe diferite suporturi (CD-uri, DVD-uri, LP-uri), partituri ale unor lucrări de referinţă din creaţia compozitorului austriac. Aceasta poate fi admirată în spaţiul expoziţional Curtea lui Dionis (parter, intrarea dinspre Tribunal), iar intrarea este liberă. Program, vezi http://www.bibnat.ro/.

150369Tot în Bucureşti, având în vedere că suntem în weekend-ul dinaintea anunţării nominalizărilor la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar, care va fi pe 14 ianuarie, şase dintre producţiile propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin sunt proiectate la Cinema Union (sâmbată si duminică, începând cu ora 17.00).

Biletele pentru proiecţiile acestui Weekend de Oscar se pot cumpăra la casieria Cinema Union (str. Ion Câmpineanu, nr. 21), iar preţul unui bilet este de 10 RON.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture