Propuneri de weekend: 9-10 septembrie 2017

Dacă mă întrebați cum am ajuns în luna septembrie, sincer, nu știu ce să va răspund…Deși vara este anotimpul meu preferat, toamna are și ea farmecul ei, iar evenimentele de weekend se țin lanț.

Prima propunere pentru acest weekend este o invitație în …. cimitir! Este vorba de Cimitirul Șerban Vodă, cunoscut de publicul bucureștean ca Cimitirul Bellu, și poate că este unul din cele mai frumoase cimitire din Europa. Cimitirul poartă numele baronului Barbu Bellu și este inclus în circuitul turistic, ca atâtea altele în lume. Eu l-am vizitat cu ocazia unei Nopți a Muzeelor, dar cine dorește să îl vadă și să afle povești interesante despre operele de artă expuse, o poate face duminică împreună cu istoricul Anita Sterea și Fundația Calea Victoriei, de la ora 11.00. Așadar, Descoperă la pas povestea Cimitirului Bellu, care, în cei peste 150 de ani de existenţă, a devenit un loc înărcat de istorie, o expoziție de artă în aer liber. Specialiștii estimează că 50% din patrimoniul cultural bucureștean este găzduit aici.

Citeşte şi Cimitirul Vesel din Săpânța, în topul celor mai frumoase cimitire din lume!

Descoperă şi “Calea Victoriei” din București, sâmbată de la ora 18.00, cu plecare din fața Palatului Cantacuzino, o expediţie culturală în care ne vom bucura de frumuseţea caselor şi a monumentelor de pe Calea Victoriei şi vom afla povestea oamenilor care le-au construit şi momentele memorabile petrecute pe această cale regală.

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București organizează Târgul de Sfânta Maria Mică, eveniment care își propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc cu ocazia praznicului Nașterii Maicii Domnului. La târg ne vom reîntâlni cu arta populară și cu renumiți meșteri populari, colecționari și artiști plastici. Program: orele 09:00 – 19:00.

Festivalul Răciturilor,  organizat de ANTREC România, va avea loc în zona centrală a orașului Tismana, unde reprezentanții pensiunilor și restaurantelor din județul Gorj ne așteaptă cu preparate pregătite cu mult talent. Invitați sunt și lăutarii din Tismana, care, pe toată durata festivalului, ne vor încânta auzul cu muzica lor tradițională.

Sâmbătă, 9 septembrie, în centrul oraşului Horezu, începând cu ora 10.00 până la orele 22,00, are loc ultima zi a evenimentului Zilele Orașului, unde suntem aşteptati la următoarele manifestări: parada portului popular; program folcloric; premieri competiţii sportive; un spectacol susţinut de ansamblul profesionist „Doina Gorjului”; un spectacol etno cu trupa Rustic şi invitaţii. Închiderea manifestărilor are loc la ora 22.00.

Vizitează Horezu, patria ceramicii românești!

Street Food Festival, dedicat mâncării stradale, ajunge și în Bacău. Mâncăcioșii și pofticioșii băcăuani sunt așteptați să savureze cele mai gustoase preparate de StreetFood, de la burgeri la gogoși, de la pastramă la produse vegetariene. Festivalul este deschis până duminică și face parte din turneul culinar ce ajunge în acest an în 9 oraşe din România: Oradea, Iaşi, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Braşov, Alba-Iulia, Timişoara şi Bacău.

Alte evenimente de weekend, pe scurt:

  • Music in the Park – în Parcul Drumul Taberei din capitală
  • Festivalul Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco -Tătar, la Constanța, în 9.09.2017
  • Amare Street Fest – Festivalul Internațional de Teatru de Stradă, ediția I, la Constanța, sub forma unui alai de dansatori, aruncători de steaguri, satiri şi nimfe, arlechini, toboşari, animale fantastice şi alte surprize
  • La Constanța se desfășoară Zilele Culturii Armâne, evenimentul reunind reprezentanţi ai armânilor din ţară și străinătate. În seara zilei de 9 septembrie la Teatrul Fantasio va avea loc un program cultural de excepție.
  • Serbările Naționale Țebea, manifestări comemorative prilejuite anul acesta la împlinirea a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit și “Crăișorul Munților”, duminică, 10 septembrie 2017
  • Brașov Jazz & Blues Festival aduce jazz-ul în orașul de la poalele Tâmpei la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, unde va avea loc cea de-a cincea ediţie
  • Cel mai mare festival al familiei din Romania, LollyBoom, va avea loc în parcul din cartierul Noua, Brașov
  • Media Art Festival revine la Arad în perioada 8 septembrie – 1 octombrie, aducând filmul la Muzeul de Artă și expoziția la Cinema Arta
  • Festival Internațional de Teatru ajunge în premieră la Turda la Teatrul Aureliu Manea Turda între 8-17 Septembrie, dar vor fi și reprezentații outdoor, de stradă sau în parcuri
  • “Plai Festival 2017”, Timișoara ne invită la la Muzeul Satului Bănățean la un regal de muzică şi sunete

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture