Destinații pentru vacanța de Crăciun: Zagreb

Zagreb, pe locul 3 în topul celor mai bune piețe de Crăciun din lume pentru 2019

Nu mai este mult și vine Crăciunul! Ușor, ușor, luminițele colorate vor decora copacii și zăpada se va așterne peste tot în multe dintre orașele Europei. Fiecare destinație europeană este îmbrăcată cu cele mai frumoase decorațiuni. Globulețe multicolore vor ilumina piețele romantice de Crăciun din Europa. În timpul sărbătorilor de Crăciun, veți descoperi cele mai bune piețe și veți aduce amintiri pentru o viață.

Zagreb este un oraș pe care am putea să îl alegem pentru petrecerea acestei sărbători minunate, fie într-un circuit al Piețelor de Crăciun europene, fie pe cont propriu. În Zagreb se desfășoară o varietate de evenimente care pot satisface chiar și pe cei mai exigenți dintre noi. Dacă îl veți alege ca destinație de Crăciun, vă va aștepta o atmosfera autentică cu multă distracție, mâncare excelentă și manifestări unice pe străzile capitalei Croației.

Vă recomand să vizitați Piața europeană, o zonă pietonală din inima orașului care oferă suveniruri și decorațiuni de Crăciun, o selecție de produse alimentare și băuturi specifice, dar și evenimente muzicale seară de seară. O plimbare prin Parcul Zrinjevac, unul dintre cele mai frumoase locuri din Zagreb, vă vor oferi ocazia să admirați beculețele multicolore care iluminează aleile, precum și vechiul pavilion muzical care va arată ca un mic palat strălucitor. Acesta este locul potrivit pentru a experimenta specialitățile culinare de Crăciun din Zagreb, inclusiv štrukle la cuptor, un fel de plăcintă cu brânză. Nu va fi niciodată prea frig, pentru că vă veți încălzi cu vin fiert și ciocolată caldă, iar muzica live vă va întâmpina în fiecare seară.

Patinoarul uriaș din piața King Tomislav este ca un basm de Crăciun și vă va întâmpină într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Zagreb. Interesant este să vizitați și muzeele care organizează expoziții dedicate tradițiilor de Crăciun croate, dar și să vă bucurați de un concert într-una din multe biserici din Zagreb. Vă mai recomand să admirați Catedrala din Zagreb cu impresionanta sa arhitectură neo-gotică, Poarta de Piatră, care reprezenta odată intrarea principală în orașul medieval, Biserica Sf. Marcu cu acoperișul îmbrăcat în țigle colorate și Turnul Lotrščak pentru că să vă bucurați de vederi panoramice deosebite ale capitalei croate.

Nu plecați din Zagreb fără ca să aruncați un bănuț în fântâna Manduševac din piața Ban Josip Jelačić, unde legenda spune că cei care aruncă o monedă vor reveni cândva în Zagreb, dar și unde veți avea ocazia să admirați imensul Pom de Crăciun.

Citește și Perla turismului croat – Dubrovnik

Multe dintre capitalele europene sunt supraaglomerate și scumpe în timpul Crăciunului, însă, în perioada aceasta, atunci când se desfășoară sărbătoarea de Advent în Zagreb, nu vă veți simți sufocat, iar dacă ajungeți în acest oraș cu câteva zile înainte de Crăciun, veti avea ocazia să cumpărați produse care apartin unor mărci internaționale faimoase la oferte speciale.

Zagreb a fost votat a treia cea mai bună piață de Crăciun din lume pentru 2019 într-un sondaj de către site-ul global de călătorie Big 7, astfel că veți ști sigur că veți avea un concediu minunat în care să simțiți atmosfera acestei sărbători unice.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture