Știri turism: sinteza lunii noiembrie 2019

Număr record de vizitatori la Târgul de Turism al României. Hurghada, reintrodusă în portofoliul destinațiilor Cocktail Holidays.Târguri de Crăciun la care ajungi ușor din România cu FlixBus. 1.200 vacanțe rezervate la TTR prin agenția Hello Holidays
  1. Pentru cei care își fac planuri să plece într-o vacanță sau un city break în următoarea perioadă, dar nu s-au decis încă asupra locației, echipa FlixBus a selectat cele mai frumoase târguri şi pieţe de Crăciun aflate în apropierea României,  în orașe către care se efectuează curse: Szeged, Budapesta, Veliko Tarnovo si Sofia. Budapesta este una dintre cele mai colorate și însuflețite capitale europene, mai ales în perioada sărbătorilor. Potrivit publicației European Best Destinations, târgul din fața Bazilicii Sfântul Ștefan se află în top 3 cele mai frumoase târguri europene, după cele organizate în Tallinn și Strasbourg. Târgul de Crăciun de la Bazilica Sfântul Ștefan își deschide porțile vizitatorilor începând cu 22 noiembrie până pe 1 ianuarie 2020. Szeged, frumosul oraș din sudul Ungariei găzduiește un târg de Crăciun plin de farmec. Magia sărbătorilor se regăsește la fiecare dintre standurile comercianților și transformă întreg orașul. Târgul de Crăciun de la Szeged, cunoscut sub numele de Dom Teri Advent, își deschide porțile la sfârșitul lunii noiembrie, mai exact în ziua de 24, si le închide cu o zi înainte de Crăciun, pe 24 decembrie. În capitala vecinilor bulgari, Târgul de la Sofia este o altă opțiune pentru a ne bucura de sărbătorile de iarnă. Aceasta este una dintre destinațiile mai noi aflate pe radarul vizitatorilor de târguri de Crăciun, dar datorită îmbinării specificului bulgar cu cel german, devine rapid o destinație de neratat pentru cei care vor să intre în atmosfera festivă. Cunoscut sub numele de „Weihnachtsmarkt Sofia”, acesta seamănă cu un târg tipic german și își va deschide porțile vizitatorilor pe 22 noiembrie. În fiecare an, parcul Marno Pole din Veliko Târnovo se transformă într-o locație festivă cu luminițe, căsuțe de lemn, decorațiuni artizanale, dulciuri tradiționale, vin fiert și multe alte surprize. Târgul se va deschide pe 29 noiembrie și va putea fi vizitat până pe 31 decembrie. FlixBus este o companie tânără furnizoare de transport pe distanțe lungi. Din anul 2013, oferă un mod alternativ, comod și verde de a călători, pentru orice buzunar. Grație planificării inteligente a rețelei și a unui sistem backend de ultimă generație, FlixBus oferă cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, cu 350.000 de curse zilnice către 2.000 de destinații din 30 de țări.
  2. Peste 14.000 de vizitatori și-au planificat vacanța la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României care a avut loc la ROMEXPO între 14 și 17 noiembrie 2019. Evenimentul a reunit 236 de firme expozante din 17 țări, care s-au întrecut în oferte de vacanță dintre cele mai diverse. Târgul a avut un grad de internaționalizare de 21%, reprezentanții țărilor participante oferind vizitatorilor atât posibilități inedite de petrecere a vacanțelor în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, cât și ocazia de a urmări tradiții și obiceiuri specifice diferitelor culturi. La ediția de toamnă a târgului au fost la mare căutare ofertele pentru Crăciun 2019 și Revelion 2020 în țară sau în Europa, în locuri renumite pentru sporturile de iarnă, precum Austria, Elveția și Bulgaria, promoții early-booking pentru Paște 2020, destinațiile de vară preferate în ultimii ani de români, Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria și litoralul românesc, ofertele pentru turismul medical și de wellness, dar și pentru turismul religios. Desigur, au existat și destui călători temerari care au achiziționat circuite în destinații de excepție în jurul lumii – Laos, Vietnam, Cambodgia – și mulți tineri pasionați de excursii în țări exotice, precum Thailanda, Maldive, Republica Dominicană, Bali, Seychelles sau Zanzibar. ROMEXPO pregătește deja ediția de primăvară a Târgului de Turism, care va avea loc între 20 și 23 februarie 2020,în Pavilioanele B1 și B2 din Centrul Expozițional și se va desfășura concomitent cu ROMHOTEL – expoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante. Cele mai importante companii din domeniul turismului și-au planificat deja participarea la evenimentul următor unde vor lansa oferte care se vor concentra în special pe sezonul estival 2020.
  3. Sharm el Sheikh, Hurghada și Antalya sunt destinațiile pe care mizează turoperatorul Cocktail Holidays pentru sărbătorile de iarnă 2019 și primăvara 2020, cererea pentru vacanțe în destinații calde și la cel mult trei ore de zbor de București fiind în creștere cu 45% față de anul trecut. Noutatea sezonului este Hurghada, reintrodusă în portofoliul destinațiilor Cocktail Holidays, cu zboruri charter de la București, dar și la de la Cluj-Napoca.
  4. Agenția de turism Hello Holidays a înregistrat rezultate spectaculoase la Târgul de Turism al României ce s-a desfășurat la finalul săptămânii anterioare la Romexpo, în București, ediție care a atras peste 14.000 participanți. Vizitatorii au fost atrași în număr mare de ofertele atractive din timpul târgului, numărul participanților crescând cu 4.000 față de anul anterior. Cu ocazia celei mai recente ediții a Târgului de Turism al României au fost rezervate 1.200 vacanțe prin agenția Hello Holidays. Acestea s-au efectuat atât în cadrul Târgului de la Romexpo, în agenție, cât și online, întrucât ofertele au fost disponibile în timp real pe site, iar turiștii au putut să își rezerve vacanțele mult dorite direct de pe mobil sau laptop. Cele mai căutate destinații au fost: Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Danemarca, Norvegia, Suedia și Rusia.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture