Campionatul Mondial de Snooker are loc în 2015 la Bucureşti!

Federaţia Română de Snooker, Innovation Travel şi IBSF – Federaţia Internaţională de Biliard şi Snooker vor organiza, la Complexul Hotelier Caro din Bucureşti, Campionatul Mondial de Snooker – IBSF, Under 21, după ce anul trecut s-a organizat Campionatul EuropeanEvenimentul va avea loc între 17 şi 26 iulie 2015, la Hotelul Caro din Bucureşti, un partener devenit deja tradiţional al snooker-ului românesc şi unul dintre susţinătorii Federaţiei Române de Snooker.

snooker (34)

Evenimentul deschis publicului va reuni aproximativ 150 de participanţi la cele două categorii, feminin şi masculin, din peste 50 de ţări, alături de care, în Bucureşti, se vor afla şi 26 de arbitri internaţionali de snooker ce vor avea ocazia şi de a se familiariza cu Bucureştiul şi cu împrejurimile sale.

  „Este primul campionat mondial de snooker U21 organizat în România şi, pe de altă parte, al doilea campionat mondial de snooker U21 organizat în Europa în ultimii 10 ani, ultimul fiind organizat în anul 2010 in Irlanda. Experienţa noastră în organizarea a patru campionate europene de snooker în România, în 2006, la Constanţa, respectiv în 2010 şi în 2014 (dublu campionat), în Bucureşti, a constituit pentru noi o importantă carte de vizită. Este o dovadă de potenţialitate şi indică o încredere pe care ne-o acordă şi federaţia mondială de profil. Rezultatele noastre, obţinute în special începând cu 2007, anul înfiinţării Federaţiei Române de Snooker, alături de evaluările la care am fost supuşi de către organizaţia europeană, denotă faptul că suntem validaţi din punct de vedere al potenţialului la standardele internaţionale de a organiza un astfel de eveniment. Ţara organizatoare are ocazia de a aduce un număr semnificativ de jucători în acest turneu, iar, pe de altă parte, pe plan naţional creşte vizibilitatea publică a snooker-ului. Hotelul Caro, deja gazdă tradiţională în organizarea unui astfel de campionat, reprezintă, în opinia mea, un loc în rezonanţă cu principiul snooker-ului, care este un joc elitist, nu de masă”, a precizat Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker.

Snooker 2

Snooker-ul reprezintă una dintre cele trei discipline (pool, carom si snooker) din familia biliardului şi aniversează în acest an 140 de ani de la apariţia sa. Îşi are originea în biliardul englezesc, apărut în urmă cu peste 300 de ani, Snooker fiind practic ”nepotul” biliardului englezesc, apărând în 1875, ca urmare a unei extensii a celor trei bile, albă, galbenă şi roşie, ce făceau obiectul de activitate al biliardului englezesc. Astfel Sir Chamberlain a adăugat încă 14 bile roşii şi încă cinci colorate, la cea galbenă, ajungând astfel la forma actuală denumită snooker.

 Federaţia Internaţională de Biliard şi Snooker, IBSF a fost înfiinţată, în actuala formă, în 1973, după ce în 1971 era înfiinţat Consiliul Mondial al Biliardului şi Snooker-ului. Din 2013, sediul central al organizaţiei este în Dubai (Emiratele Arabe Unite).

„Vom încerca să punem în prin plan potenţialul turistic al oraşului Bucureşti. Anul trecut, participanţii la dublul Campionat European organizat în Bucureşti ne-au oferit un feed-back foarte bun privind Capitala României, astfel că ne-am hotărât ca în acest an să propunem mai multe opţiuni turistice tinerilor participanţi, dar şi însoţitorilor, arbitrilor şi suporterilor veniţi din toată lumea. De asemenea, vom dori să aflăm de la cât mai mulţi participanţi opiniile lor în privinţa Capitalei, pentru a pregăti, pe viitor, produse turistice surpriză”, a declarat Raluca Repanovici, managing partner Innovation Travel. 

Snooker 1

Nu pot decât să urez felicitările mele agenţiei de turism Innovation Travel pentru implicarea organizatorică la acest eveniment. Printre alte evenimente organizate de Innovation Travel se numără şi Incoming Romania Travel Forum (2014), alături de InfoTravelRomânia, Conferinţa „Dunărea – Comoara turistică a Europei”, Forumul bilateral Bucureşti – Shenzhen (China) „Prietenii Atlantykron” etc.

Cât despre Complexul Hotelier Caro, al cărui manager este Bogdan Şendrea – partener al Federaţiei Române de Snooker, gazdă a două competiţii de snooker internaţionale, în anul 2014, acesta beneficiază de o zonă liniştită, dar şi de facilităţi moderne şi servicii de calitate. Cele 3 structuri ale complexului hotelier, situat pe str. Barbu Văcărescu, oferă oaspeţilor săi 188 camere confortabile, un club de fitness şi piscină din lanţul Club Moving Romania, două restaurante cu o capacitate de peste 300 de locuri, un lobby bar precum şi 1050 de locuri dedicate organizării de evenimente precum conferinţe, nunţi sau acţiuni în aer liber.

snooker

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture