Campionatul European de Snooker la Bucureşti

În perioada 18-29 Martie 2014, la București, se desfășoară Campionatul European de Snooker -€“ juniori individual și seniori echipe, la hotelul Caro, eveniment organizat de Federația Română de Snooker și de Innovation Travel, categoriile reunind peste 250 de participanți din 30 de ţăƒri și 26 de arbitri internaționali.

Campionatul de Juniori va avea loc între 18 şi 23 martie, iar cel de Seniori (bărbaţi, femei şi master) între 23 şi 29 martie.

snooker1 (133)

Evenimentul are și importantă turistică, dacă ținem cont că cei aproape 400 de participanți, suporteri și însoțitori au ocazia de a se familiariza cu Bucureștiul și cu împrejurimile sale.

Deschiderea Campionatului European Under 21 a avult loc în data de 18 martie 2014, la festivitate fiind prezenți Maxime Cassis, președintele Asociației Europene de Biliard și Snooker, Francisc Tobă, președintele Federației Române de Snooker, alături de toți membrii Biroului Federal al Federației de Snooker, precum și Maria Grapini, deputat și fost ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism, care i-a şi îndemnat pe participanţi să viziteze Bucureştiul.

snooker1 (41) snooker1 (13)

Ne-a plăcut să constatăm că în broșura de prezentare a evenimentului sunt trecute cele mai importante obiective turistice din România, motiv pentru care participanții, având în vedere perioada mare de desfășurare a campionatului, pot să își facă timp să viziteze o parte din ele, începând chiar cu București, care, în ultima vreme, atrage tot mai mult interesul vizitatorilor străini și găzduiește evenimente din ce în ce mai importante.

România a mai găzduit două campionate europene de acest gen, în 2006 la Constanța și în 2010 tot la București. De data această, însă, se desfășoară două campionate în același timp, atât cel de juniori, cât și cel de seniori echipe.

Snookerul este un joc inclus în categoria biliard, joc ce a apărut cu peste 300 de ani în urmă, mesele la snooker fiind mai mari și bilele mai mici, având o durată de joc mai mare.

snooker (34)

Foarte cunoscut în țările anglofone, cu o vechime de 150 de ani în forma știută astăzi, snookerul crește că interes și popularitate.

În data de 23 martie, Innovation Travel organizează la Sala de Marmurムa Casei Presei și o GalムNationalムdedicatムsnookerului.

Update 28.03.2014

Potrivit lui Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker, actuala ediţie a Campionatului European de Snooker – categoria Juniori – a înregistrat un record european, dar şi mondial de participare : 100 de juniori. Niciodată în istoria snookerului nu au participat atât de mulţi juniori la o competiţie internaţională. Dintre cei 100, 16 participanţi au fost români.

Cel mai bine cotat participant român la juniori a fost Andrei Orzan, care s-a calificat în primii 32 de jucători. Semifinalele la juniori au fost disputate de către Ashley Carty (Anglia) vs Josh Boileau (Irlanda), respectiv Oliver Lines (Anglia) vs David Cassidy (Irlanda).

Campionul european la juniori este englezul Oliver Lines, care l-a învins în finală pe irlandezul Josh Boileau, cu 6-1. Oliver a fost desemnat de către EBSA (Asociaţia Europeană de biliard şi Snooker) să participe la World Snooker Tour, categoria profesionişti, unde va concura alături de tatăl său, Peter Lines, un cunoscut jucător profesionist de snooker.

 Finalele pe echipe vor avea loc sâmbătă, 29 martie. Astfel, finala la categoria women va fi la orele 10.00, iar la categoriile men şi masters (peste 40 de ani), la orele 16.00. De asemenea, seminfinalele men şi masters vor avea loc sâmbătă, la orele 10.00.

Campionatul de Juniori s-a desfăşurat între 18 şi 23 martie, iar cel de Seniori (bărbaţi, femei şi master) are loc între 23 şi 29 martie. Campionatul este deschis publicului. Ambele categorii reunesc peste 250 de participanţi din 30 de ţări (Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Germania, Austria, Belgia, Olanda, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Rusia, Malta, Cehia, Slovacia, Polonia, Finlanda, Lituania, Ungaria, Suedia, Elveţia etc.). Alături de aceştia, în Bucureşti se află şi 26 de arbitri internaţionali de snooker.

snooker (17)snooker (3)snooker (38)snooker (54)snooker1snooker1 (118) snooker1 (114)snooker1 (109) snooker1 (92)snooker1 (142)snooker1 (155)snooker1 (146)

Hotelul Caro din Blvd. Barbu Vacarescu, partener și gazda acestui eveniment, datorită dotărilor de care dispune, incluzând şi grădini amenajate elegant, reprezintă o locație potrivită pentru astfel de evenimente.

Innovation Travel este o agenție focusată pe incoming și pe evenimente, ce organizează inclusiv tururi tematice la castele și mânăstiri, dar și city break-uri, fiind partener oficial al Campionatul European de Snooker.

Mai multe fotografii puteţi vedea în albumul dedicat evenimentului, pe pagina de facebook.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. 13 May, 2014

    […] precum şi colaborarea dintre touroperatori şi hotelieri (și aici aș aminti, de exemplu, Campionatul European de Snooker la București, care s-a desfășurat la hotel […]

  2. 4 March, 2015

    […] Complexul Hotelier Caro din Bucureşti, Campionatul Mondial de Snooker – IBSF, Under 21, după ce anul trecut s-a organizat Campionatul European. Evenimentul va avea loc între 17 şi 26 iulie 2015, la Hotelul Caro din Bucureşti, un partener […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture