Propuneri de weekend: 14-15 aprilie 2018

În acest weekend putem participa în București la Zilele Filmului Argentinian, un eveniment organizat de Ambasada Argentinei în România, în colaborare cu Instituto Cervantes din București. Proiecțiile vor avea loc în Sala Auditorium a Instituto Cervantes (bd. Regina Elisabeta 38). Intrarea este liberă. Este necesară rezervarea locului prin email la adresa cultbuc@cervantes.es.

Proiecțiile au loc sâmbată, 14 aprilie, ora 17.00 – Me casé con un boludo, regia Juan Taratuto, Argentina, 2016, 110 minute, versiune originală spaniolă, subtitrare în engleză, gen comedie, Festivalul de la Málaga, participare în afară concursului. La ora ora 19.00 – Mamá se fue de viaje, regia Ariel Winograd, Argentina, 2017, 90 minute, versiune originală spaniolă, subtitrare în engleză, gen comedie.

Tot în București suntem așteptați în aceste zile la Festivalul Mieilor. Va fi un ospăţ cu stufat, miel la proțap, friptură la tavă, drob, borș de miel și alte produse tradiţionale de la stână preparate pe loc de ciobani care au adus cu ei direct de la stână pastramă de oaie, dar şi brânză pentru un bulz imens care se va rumeni la grătar. În desagă şi-au mai pus şi cârnaţi ciobăneşti de oaie cu care vor găti tocăniţe şi tochituri pentru aşa cum numai ciobanii ştiu să prepare în vârf de munte.

Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări, unde a strâns peste un milion de vizitatori. Până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă zilnic în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, ne vor ajuta să înțelegem etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.

Artefactele sunt expuse în două săli de la parter şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

#FoodTruckFestival se desfășoară sub luminile colorate ale Bucureștiului. Savoare, delicii culinare și food truck-uri colorate ne așteaptă la food truck-urile amplasate în Piața Enescu și Piața Universității.

Duminică, 15 aprilie, Sărbătoarea Junilor începe la orele 11.00 în Piața Unirii din Brașov, când va avea loc plecarea Junilor spre Cetate. Cele șapte cete de juni vor urma traseul devenit tradițional în ultimul deceniu: str. Brâncoveanu-Barițiu – Piața Sfatului – Mureșenilor – bd. Eroilor – Republicii – Piața Sfatului- Apolonia Hirscher – str. Porții Șchei – Prundului- Piața Unirii – Pe Tocile – Podul Crețului- Pietrele lui Solomon. În jurul orelor 13.30 Junii ajung la Pietrele lui Solomon, descalecă, apoi cântă Troparul Învierii și joacă hora Junilor, îndeplinind astfel vechile ritualuri stabilite prin tradiție. La intrarea spre Pietrele lui Solomon va fi organizată o mare petrecere câmpenească, unde vor fi amenajate corturi, dotate cu bănci și mese, pentru amatorii de bucate tradiționale.

Citește și Fatzada Istorică, o nouă atracție a Brașovului

Clujenii sunt primii care vor asculta piese de pe noul album Helge Lien Trio deoarece trupa norvegiană vine la Cluj cu un concert unic duminică 15 aprilie, de la ora 19, la Sala Radio Cluj (str. Donath 160). Concertul Helge Lien Trio la Cluj este oferit deJ AZZ FAN RISING, prima asociație privată aconnoisseur-ilor de jazz din România. Biletele la concert pot fi cumpărate de pe www.biletmaster.roși de pe www.eventbook.rosau direct de la casieria Teatrului Național, la Librăria Humanitas Cluj (str. Universității 4) sau de la Cinema “Florin Piersic”. Concertul „Helge Lien Trio la Cluj” este organizat în parteneriat cu clusterul Cluj IT, cu sprijinul Altom și LifeIsHard, Co-producător Radio România Cluj. Organizator Fundația “Jazz Festivals&Events”.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture