Propuneri de weekend: 6-7 august 2016

Cu vara asta călduroasă, poate că o ieşire la munte este binevenită, ne mai răcorim, mai respirăm aer curat, iar dacă ne prinde la Sinaia, ne mai şi ne amuzăm pentru că în acest weekend, în staţiune, s-a pus la cale un festival care să ne aducă zâmbetul pe buze.

Evenimente de weekend în țară

program festival film 4 fun sinaia 2016Cu alte cuvinte, Sinaia s-a pregătit de filme pentru a 8-a ediţie a Festivalului FILM 4 FUN, un festival unic în România, care a debutat pe 4 august 2016 cu un spectacol de marionete, entertainment şi face paint pentru cei mici. Ziua distracţia e în toi în foişorul din parcul Dimitrie Ghica (între orele 11.00-17.00), iar seara se pot viziona gratuit filme comice în Cazinoul Sinaia (19.00-23.00).

Citește și Mănăstirea Sinaia, supranumită și Catedrala Carpaților

Afis_Festivalul-de-Film-Istoric-Rasnov-2016Şi în Cetatea Râşnovului se lasă cu filme cu ocazia Festivalului Filmului Istoric Râşnov 2016 festival ce se desfăşoară la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică şi în Piaţa Unirii din oraş, unde sunt proiectate peste 40 de producţii cinematografice, au loc expoziţii, un târg de carte, evenimente speciale şi şcoala de Vara Astra. Amanunte pe site-ul oficial.

balgradLa Alba Iulia este un eveniment spectaculos, „Zilele Medievale ale Bălgradului”, ce reînvie farmecul spectacolelor trupelor ambulante ale Evului Mediu, începând de la 10 dimineaţa şi până la lăsarea serii. Acesta este ocazionat de împlinirea a 400 de ani de la trecerea în nemurire a lui Shakespeare – anul 2016 fiind un an internaţional dedicat marelui dramaturg. Toate activităţile se desfăşoară în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, unde sunt montate pavilioanele cavalerilor şi comedianţilor.  Muzica trubadurilor care animau curţile medievale şi tavernele vremii va răzbate din Cetate, iar  comedianţii vor juca farse vesele şi vor jongla cu foc, astfel încât vom simţi aroma secolelor trecute. Organizatorii evenimentului sunt Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti; Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET; Asociaţia Grupul Skepsis.

mountainŞi cea de-a patra  ediție a festivalului Descoperă Rowmania se organizează sâmbătă, 6 august, la Alba Iulia începând cu ora 09:30, în zona Podului rutier peste Mureș – Cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș, iar Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23“ sunt gazdele acestei manifestări. Albaiulienii sunt invitați la o întâlnire cu natura, cu canotca, distracția și voia bună.

Sâmbătă, 6 august, în Parcul Central din Predeal, suntem aşteptaţi cu întreaga familie la Mountain Fest, unde au loc spectacole pentru copii, începând cu ora 17.00, iar de la ora 19.00 au loc câteva concerte.

untoldÎn acest weekend are loc şi Festivalul de muzică electronică UNTOLD 2016, la Cluj Napoca, pe Cluj Arena. Pe scenă vor urca TOP 5 DJ ai lumii, DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO alături de alţi peste 150 de artişti internaţionali de renume. UNTOLD a primit titulatura de BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Olanda.

În acest an, conceptul creativ al festivalului porneşte de la poveştile nespuse ale Transilvaniei. Ultimele bilete disponibile pot fi cumpărate pe www.untold.com, sau de la intrarea în Parcul Central, dinspre Opera Maghiară. Un tichet de acces pentru o zi costă 200 de lei.

out-of-doors-fest-2016-i126305La Costineşti se cânta rock cu ocazia Out of Doors Fest 2016 (la White Horse Rock’n Roll). Sâmbătă, 6 august, sunt aşteptate trupele Viţa de Vie, Bucovina, Trooper, ZOB, Cred că sunt extraterestru.

festivalul-drobeta-beer-fest-i127492Intrarea la eveniment se va face începând cu ora 18.00. Ora de începere a concertelor este 20.00. Biletele se pun în vânzare la sediul Doors Club Constanţa (str. Traian nr. 68A), la terasa White Horse din Costineşti şi online pe adresa: www.doorsclub.ro.

O invitaţie la relaxare seara pe răcoare ne este făcută în Pădurea Crihala, Drobeta Turnu Severin, unde are loc Festivalul Drobeta Beer Fest 2016. Pe lângă muzică ni se promite  un fastuos show culinar cu berbecuţi şi viţei la proţap, stropiţi cu bere rece…Copiii au parte de trenuleţe, castele, tobogane gonflabile şi carusele.

ciucÎn cursul zilei de sâmbătă este programat si un tradițional Festival al Cartofului (Parcul Central, 9.00-16.30), cu ocazia Zilelor municipiului Miercurea Ciuc, la care sunt așteptate să participe echipe formate din aleși locali, jurnaliști, profesori, medici sau sportivi. Bucătarii amatori vor pregăti cele mai bune preparate cu cartofi, iar câștigătorii sunt răsplătiți cu premii. Programul evenimentului mai cuprinde un festival de percuție (Cetatea Miko), un târg cu produse meșteșugărești (pe Promenadă), întreceri sportive, o expoziție de mașini de epocă (Parcarea Cetăţii Miko), organizată în premieră în Miercurea Ciuc, precum și o serie activități dedicate celor mici, dar şi concerte (Piaţa Libertăţii, seara), plus focuri de artificii.

Şi Borsec serbează Zilele Oraşului în acest weekend.

Citeşte şi Trecerea timpului în Ciuc – Cetatea Miko și Muzeul Secuiesc al Ciucului

Evenimente de weekend în Bucureşti şi împrejurimi 

zilele-comunei-corbeancaÎn apropiere de Bucureşti suntem invitaţi la distracţie şi relaxare cu ocazia Zilei Comunei Corbeanca, un festival cu multă muzică, dar şi cu bunătăţi la proţap şi mâncare la ceaun. Locaţie: Stadionul Comunal. Programul de sâmbată, ce începe la ora 16.00, include un spectacol de balet, muzică populară cu taraf, muzică de petrecere, dar şi muzică uşoară cu trupa Talisman. În acelaşi timp, are loc un Târg cu produse tradiţionale, sâmbătă de la ora 10.00 şi până duminică seara. De asemenea va fi amplasat și un parc de distracții pentru copii compus din gonflabilă uriașă, piscină cu bile, trenuleț și alte atracții pentru cei mici.

armenescÎn data de 7 august, comunitatea armeană din Bucureşti va sărbători Vardavarul (Schimbarea la faţă) printr-o răcoritoare bătaie cu apă. Asociaţia Cultour, în parteneriat cu Festivalul Strada Armenească, se alătură distracţiei cu un tur pietonal gratuit în Cartierul Armenesc, ce ne propune Poveşti din cartierul Armenesc, unde vom afla detalii despre istoria armenilor, mari personalităţi istorice, poveşti secrete din cartier şi multe altele. Sunte aşteptaţi cu mic cu mare în curtea Bisericii Armeneşti în data de 7 august, la ora 10.30.

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-i127593Târgul cu meşteri şi produse tradiţionale din curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român ne aşteaptă sărmăluţe cu carne sau de post, fasole cu ciolan afumat, bulz cu brânză de burduf şi mămăliguţă. La grătar se va frige păstrăv şi crap, iar la ceaun va fierbe borş pescăresc, mai ales că sâmbăta aceasta avem dezlegare la peşte în postul Sfintei Marii. Curtea muzeului va fi gazdă şi pentru meşteri talentaţi, continuatori ai tradiţiilor populare româneşti. Program: zilnic între orele 10:00-19:00.

arcenARCEN lansează duminică, 7 august, de la ora 18.00, a 7-a ediție a proiectului de trasee-culturale pietonale „Cu bastonul prin București”, propunând bucureștenilor un nou traseu, de la Palatul de Justiție din Splaiul Independenței nr. 4 (punct de plecare: Biserica Domnița Bălașa) și până în str. George Georgescu (zona Podul Calicilor – Calea Rahovei Veche, Mahalaua Sfinții Apostoli și Antim).

Pe parcursul traseului, plimbându-se pe străzile Sfinții Apostoli – Palatul de Justiție – Danielopol Gheorghe – Apolodor – Vânători – Bulevardul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanul – Gladiolelor – George Georgescu, doritorii se vor întâlni cu un peisaj urban inedit pentru centrul unei capitale europene. În încercarea de a ne imagina atmosfera de la sud de Dâmbovița, din cele mai importante epoci, ARCEN ne propune să ne amintim de Halele Centrale, Spitalul Brâncovenesc, Mănăstirea Antim, de obiceiuri din casele și familiile vechi bucureștene, istorii despre mahalale și personajele lor și povești din timpul marilor demolări, reușind, poate, să actualizăm o bucățică din viața și ritmul unui oraș dispărut definitiv.

Un weekend minunat!

Citește și Dor de Mântuleasa -€“ povestea unei mahalale

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Cristian says:

    Un articol frumos, bine documentat :). Pacat ca l-am citit abia dupa ce s-au terminat evenimentele :))

  2. Andrei says:

    Foarte frumos Festivalului FILM 4 FUN de la Sinaia!! Keep up the good work!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture