Propuneri de weekend: 9-11 martie 2018

În acest weekend avem parte de un spectacol excepțional la Happy Cinema în București (Liberty Center): ”Carmen de Bizet”, o producție Royal Opera House. ”Carmen” este lucrarea cea mai cunoscută a compozitorului francez Georges Bizet și una dintre cele mai renumite opere din întreaga lume, fiind inspirată de nuvela omonimă a dramaturgului Prosper Mérîmée. Cunoscuta operă capătă o nouă interpretare în producția lui Barrie Kosky, creată inițial pentru opera de la Frankfurt.

Barrie Kosky este unul dintre cei mai solicitați regizori de operă din lume. Pentru „Carmen” el a inventat o versiune plină de dinamism, oferind o nouă identitate personajului principal, departe de cea tradițională. Spectacolul difuzat prin satelit va avea loc duminică, 11 martie, de la ora 16:00. Biletele costă 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online.

Iată și alte evenimente la care putem participa în București și în țară:

București:

Festivalul Mucenicilor, Parcul Național. Special pentru aceasta ediție a târgului gospodinele din Muntenia vor realiza cel mai lung lanț de mucenici din peste 20.000 de mucenici moldovenești fierți într-un ceaun uriaș. Tot la târg se vor putea gusta plăcinte muntenești, poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, toate preparate care conțin ingrediente naturale și gătite după vechi rețete tradiționale. În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate de meșteri autentici.

Festivalul „Orașul și Literatura“, ediția a III-a (lecturi publice cu scriitoare din România, Republica Moldova și Germania) va avea loc în data de 10 martie 2018, ora 19.00, la Muzeul Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu 8), iar pe 9 martie 2018, la ora 19:00, la Institutul Cultural Român (Str. Aleea Alexandru nr. 38).

Salonul Bicicletei 2018, Romexpo, expoziție națională de biciclete, cel mai mare eveniment dedicat industriei bicicletei din Sud Estul Europei, Pavilioanele C1,C2, C4-C5.  La standul 29 (Asociația de Ecoturism din România) se va lansa cartea ”MAMI, TATI, UITE CĂMILELE!” de Roxana Farca,  blogger de travel la ”Lumea Mare”.

Brașov. Transylvania Tourism Fair, Brașov Business Park. Județul Brașov va fi prezent cu un stand de reprezentare în cadrul târgului sub sloganul ”Experiențe culturale în județul Brașov”.

Timișoara:

Cea de-a patra ediție a Zilelor Culturii Spaniole, se va desfășura în perioada 1- 15 martie. La eveniment suntem invitați să facem cunoștință cu cultura spaniolă, prin intermediul fotografiei, picturii, literaturii, muzicii, dansului, dar și gastronomiei. Iubitorii de muzică și dans vor fi delectați de o trupă de flamenco, care va oferi inclusiv lecții de dans, dar și câteva spectacole.

Un alt eveniment, cea de a III-a ediție a Festivalului Internațional de Chitară Timișoara, aduce ca noutate evenimentul „All Guitars in Concert”. Evenimentul va avea loc vineri, 09 martie, la Reflektor Venue, cu începere de la ora 21:30.

Bârlad. Călătorie în lumea armelor, Muzeul „Vasile Pârvan”. Expoziția prezintă evoluția tehnicilor de confecționare a armelor din preistorie și continuând până în zilele noastre.

Ghiroda. ”Târgul Apicol Internațional de Primăvară”, deschis în perioada 10 – 11 martie 2018, Târgul reunește producători și comercianți de produse apicole din România și din străinătate.

Iași. Expoziția „Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie”, Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Istorie, ce va fi deschisă până pe 7 aprilie 2018. Expoziția prezintă prin intermediul celor aproximativ 300 de piese, crâmpeie din strălucirea Moldovei de pe vremea lui Ștefan cel Mare, mărturii peste timp a celor 47 de ani de domnie a marelui voievod.

Citește și O călătorie în timp prin Iași, orașul celor șapte coline

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture