Propuneri de weekend: 20-22 martie 2015

Trece timpul, trece, mai avem puțin și suntem cu un picior în aprilie…Vacanțele de Paște și de 1 mai se apropie vertiginos și aș putea spune că și vacanțele de vară, după forfota de la Târgul de Turism al României, care a fost în weekend-ul trecut.

touristicaPână atunci, să vedem ce facem acum, în aceste zile capricioase. Eu știu ce fac, pe la Balcic și Capul Kaliakra, așa, ca să va fac poftă și mai tare de vacanțe! Cine n-a ajuns la București pentru a prinde reduceri o poate face la Târgul de turism Touristica de la Cluj Napoca (Polus Center) sau la Târgul prahovean de turism ExpoVacanța de la Ploiești (Shopping City).

image_6905_1_previewLa Brașov are loc Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris. Vor fi oferte variate, reduceri și promoții de la zeci de edituri și case de discuri care vor fi prezente la Business Park Brașov, la fel cum nu vor lipsi lansările de carte și muzică, evenimentele care vor trezi curiozitatea vizitatorilor și vor oferi ocazii de întâlnire și de obținere de autografe de la scriitorii preferați.

Vor fi și seri magice în cele mai cunoscute locuri din Brașov dedicate manifestărilor culturale: Opera, Teatrul Sică Alexandrescu, Sala Patria. Duminica Târgului va fi dedicată tradițiilor românești, costumelor și cântecului popular – la Sala Patria. Târgul ține până pe  23 martie.

afisbmtploiestiMuzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești (la acesta din urmă poate fi vizitată)  ne  așteaptă până pe 14 aprilie 2015, la expoziția de fotografie Bisericile Muzeului Țăranului. Expoziția conține imagini mai puțin cunoscute ale celor șase biserici din lemn care se află în custodia Muzeului Național al Țăranului Român.  Intrarea este liberă.

Afis2015gradinar (1)Ne așteaptă si Târgul Grădinarului care se va desfăşura între orele 10.00-19.00 la Alba Mall din Alba Iulia. Putem admira şi cumpăra flori şi aranjamente florale, seminţe de flori şi legume, bulbi şi butaşi, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali sau viţă de vie. Evenimentul este unul de promovare a producătorilor locali şi dedicat tuturor iubitorilor grădinăritului, profesionişti sau amatori.

savorhd_prezinta_goodwineTârgul Internațional de Vinuri Goodwine 2015 ne invită la Romexpo, Pavilion C1, București. Am fost şi e ispititor! Programul de vizitare: vineri, 20 martie, între orele 12.00 – 19.00, sâmbătă, 21 martie, între orele 10.00 – 19.00, duminică, 22 martie, între orele 10.00 – 17.00. Prețul unui bilet de intrare este de 20 lei. Pe toată perioada târgului suntem invitați la standul FILICORI ZECCHINI să degustam espresso și cappuccino. O să vă las in compania unor poze sugestive de la târg!

10947817_10203769252698381_2141312789_nTot în București putem fi martorii unui eveniment de excepție, lansarea cărții Proud to be Romanian la librăria Humanitas de la Cișmigiu, duminică 22 martie, ora 17.00, eveniment onorat de prezența Irinei Margareta Nistor și a lui Nicolae Voiculeț. Proud to be Romanian este o carte despre modele românești contemporane, personalități, companii, destinații.  Este despre oameni, direct sau indirect, care au făcut ceva pentru România și de care trebuie să fim mândri.

Un weekend minunat sa aveti!

Good wine 2015 (7) Good wine 2015 (56) Good wine 2015 (113)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 22 March, 2015

    […] Mai aproape de noi acum, le putem afla povestea la Târgul Internațional de Vinuri GoodWine. Iată și alte propuneri pentru acest weekend! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture