Propuneri de weekend: 18-19 octombrie 2014

Toamna se lasă așteptată, chiar dacă este sărbătorită intens în acest weekend cu festivaluri și târguri specifice, dar tocmai căldura acestor zile frumoase ne determină să ne bucurăm din plin de evenimentele organizate în diferitele orașe din țară.

Așadar, un weekend plin de evenimente:

festivalul-vinului-oradea-2014-i104821De la Toamna Orădeană, trecem la Festivalul Vinului de la Oradea, un eveniment în aer liber bogat în muzică populară, ce se desfășoară pe Platoul Săli Sporturilor.

Un Festival al Vinului Nou are loc la și la Ostrov, stropit cu mult vin de către cu domnițe și cavaleri.

targ-aranesc-de-toamna-i104717În București avem câteva târguri dedicate tot toamnei, respectiv un Târg Țărănesc în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, în cadrul căruia producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna pentru un festin gastronomic și nu numai. Se va coace pâine, se vor înfășura sarmale, se va găti zacuscă și se vor încinge grătarele!

Parcul Herăstrău își deschide porțile pentru Festivalul Roadele Toamnei, dedicat tradițiilor și produselor româneşti autentice. Gospodinele din Maramureş ne ispitesc cu celebrele sarmale, iar grătarele se vor încinge și ne vor face poftă pe lângă tradiţionalul bulz ciobănesc, borşul de peşte, saramura, plăcintele dobrogene și poalele-n brâu moldoveneşti.

festivalul-toamnei-i104819Și Parcul IOR răspunde la apel cu un Festival al Toamnei, pregătind o tartă gigantică, în zona Bisericii de Lemn.

Pe lângă festinul gastronomic, meșteșugari cu talent expun obiecte din piele, lemn cioplit, ceramică și produse realizate manual, iar pe scena amplasată cu această ocazie, vor evolua formații de muzică populară.

Pentru a vedea care sunt evenimentele de săptămâna viitoare, accesați Propunerile de weekend, în timp util.

afis TPCu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, ce s-a celebrat în 16 octombrie, s-a deschis un târg specific și în curtea Ministerului Agriculturii din București, iar la Pitești sunt ultimele zile ale Toamnei Piteștene la care participă zeci de producători cu recoltele din acest an, dar și cu articole de artizanat. Pe parcursul acestui eveniment de weekend au loc o serie de activități sportive și culturale în tot orașul.

Avem parte și de Festivalul Castanului la Tismana, în județul Gorj, chiar în centrul orașului. Sunt prezentate specialităţi culinare preparate din castane, într-o atmosferă specifică de sărbătoare. Sărbătoarea Castanelor ne oferă ocazia să degustăm castane fierte şi coapte și să admirăm meșterii populari prezenți la eveniment, pe lângă muzica și ansamblurile de dansuri populare ce vor înveseli festivalul.

10670195_723298824423361_1082651270573471495_nUn eveniment mai special are loc la Iași, unde este organizată Noaptea Albă a Iașiului, începând din seara aceasta de la ora 19.00 (sâmbătă 18 octombrie). Sărbătoarea îşi propune să reînvie farmecul orașului de altădată și să pună în valoare clădiri şi monumente simbol.

Vizite la muzee, un concert în gară și o promenadă a trăsurilor și mașinilor de epocă, vor incita, cu siguranță, pe cei care vor participa la acest eveniment în weekend.

fest-flori-10-2014La Brăila vă puteți bucura de Festivalul Florilor de Toamnă! Primaria municipiului vă invită în parcul Grădina Mare (Gradina Publică) la o nouă ediție a Festivalului Florilor.

Programele artistice, activitățile distractive (desene pe asfalt, plimbări cu role) și concertele vor completa acest tablou de toamnă, pe lângă expozițiile florale și culinare.

Duminică se încearcă obținerea unui record prin pregătirea celei mai mari oale cu sarmale gătite în România, la Festivalul Toamnei din Târgu Jiu (în Piața Centrală). Profucători de bunătăți tradiționale, meșteri populari, artizani și lăutari animează acest festival. Merită să ajungeți la Târgu Jiu, oraș ce a primit recent trofeul Mărul de Aur!

Oltenii sărbătoresc de câteva zile Festivalul Zaibărului și al prazului, la Băilești, acasă la Nea Mărin. Trăsuri împodobite de sărbătoare se plimbă încărcate de zaibăr pe străzile orașului, până în parcul central, unde se sărbătorește licoarea ce a devenit un brand pentru localnici.

Un weekend frumos să aveți, cu evenimente din plin!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. coco says:

    La castane tare as fi mers 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture