Propuneri de weekend: 28-30 noiembrie 2014

În acest weekend ne putem bucura, deja, de târguri de Crăciun deschise în țară, atât cele de anvergură, cât și târgurile mai mici pe care le regăsim prin parcuri sau mall-uri. Așadar, multe evenimente de weekend de care să ne bucurăm!

Târguri de Crăciun și Târguri de Sfântul Andrei

BCM-afisUnul dintre aceste târguri de Crăciun este cel din Sibiu, iar Piața de Crăciun din București  își deschide porțile pe 29 noiembrie.

Christmas Fairs’ Marathon este un alt târg de Crăciun deschis  vineri în București, începând cu ora 12:00, ce va ține până vineri 5 decembrie 2014 și în care găsim cele mai inspirate, originale și variate cadouri pentru cei dragi, după cum declară organizatorii, pentru ca aici se vor aduna cei mai multi și mai talentați expozanți de handmade, moda și accesorii, delicatese, cosmetice bio, vintage și antiques din toată țara. Așa să fie!

christmas-fairs-marathon-i105218

targ Sf.AndreiGalați ne întâmpină în acest weekend cu Serbarile Galațiului 2014 (eveniment ce are loc pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în parcarea  Shopping City Galați).

Deschiderea oficială a avut loc pe 28 noiembrie 2014 și a fost urmată de un concert de promenadă al Fanfarei ”Valurile Dunării” și de un spectacol susținut de un ansamblu folcloric din Galați. Sunt așteptate și trupele Proconsul, Vank și Taxi, în fiecare dintre cele trei zile de sărbătoare, începând cu ora 21.00. În același timp și în aceeași locație are loc și Târgul de Sfântul Andrei.

sf andreiȘi în București are loc Piața Țărănească de Sfîntul Andrei, în curtea interioară a Muzeului Țăranului Român, unde ne așteaptă de dimineaţă până seară meşteri, artizani şi coelcţionari,  dar şi producători tradiţionali cu bunătăţi din toate zonele ţării.

„La muzeu… de sărbători” putem să participăm la atelierele educative pentru copii, până pe 12 decembrie, în cadrul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

muzeu sarbatoriVor fi ateliere de confecţionat sorcove și de felicitări pentru Crăciun şi Anul Nou, ateliere de decorat turtă dulce cu motive de sărbătoare, ateliere de confecţionat jucării de lemn, dar şi de podoabe pentru pomul de Crăciun.

Turiştii care ajung la Sinaia pentru a-și petrece weekend-ul prelungit de 1 Decembrie, pot vizita Târgul cu Bunătăţi deschis în staţiune, unde își pot cumpăra cele mai bune preparate tradiţionale româneşti, dar și obiecte lucrate manual. Acesta este deschis în centrul staţiunii Sinaia, în faţa fostului sediu al Poştei.

Cetatea Alba CarolinaVă recomand să vizitați și Mănăstirea Sinaia, precum și Expoziția de Trenulețe din Gara Sinaia.

Trei zile de sărbătoare îi aşteaptă și pe albaiulieni, dar şi pe românii din toată ţara care vor să sărbătorească 1 Decembrie în Capitala Marii Uniri, Alba Iulia, de Ziua Naţională a României.

Cu așa evenimente de weekend vă doresc să vă bucurați de el și să intrați pe deplin în atmosfera Sărbătorilor de Crăciun!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture