Propuneri de weekend: 16-17 septembrie 2017

Deși suntem la jumătatea lunii septembrie, ne bucurăm de o vreme călduroasă, numai bună pentru a ne încărca de optimismul necesar petrecerii unui weekend frumos. Unde putem să mergem în acest sfârșit de săptămână?

În orașul Cugir se desfășoară Festivalul ”Toamna Cugireană”, eveniment cu o tradiție de 20 de ani. În program sunt incluse concerte cu Antonia, Horia Brenciu sau Voltaj, Ansamblul Jidvei și Marius Ciprian Pop, jonglerii cu foc, competiții sportive, precum și focuri de artificii și spectacole de fanfară (Fanfara AUGUSTIN BENA a Județului Alba), dar și o paradă a portului popular (duminică, oră 11.00). Locații: dealul Cetate, Piațeta Casei de Cultură.

Un eveniment dulce ca mierea la care putem participa în acest weekend este Târgul Național al Mierii, ediția de toamnă, acesta fiind dedicat iubitorilor de produse apicole și celor care apreciază beneficiile produselor stupului. Cei peste 100 de participanți vor fi prezenți cu produse apicole românești obținute direct din stupină, suplimente alimentare pe baza produselor stupului, api-cosmetice și alte produse apicole. Locație: La standul Complex Apicol Veceslav Harnaj, București.

Sun Plaza găzduiește până 8 octombrie expoziția aeronautică și aerospațială ABOVE AND BEYOND, prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. lui. De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, expoziția ne poate oferi o experiență unică. Intrarea este gratuită (la etajul 1).

Primăria Municipiului București și Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” ne invită să celebrăm Zilele Bucurestiului la Palatul Mogoșoaia, cu ocazia împlinirii a 558 de ani de atestare istorică a orașului.

Melomanii se pot bucura de Sibiu Opera Festival, care îşi propune să promoveze oraşul ca centru muzical naţional şi european de cultivare a artei lirice. Evenimentul prezintă, până pe data de 5 octombrie 2017, două spectacole de operă şi operetă, un spectacol de balet, un recital de lieduri susţinut de tineri laureaţi, un spectacol de operă pentru copii, precum şi o gala de operă.  Organizator: Filarmonica de Stat din Sibiu.

Citește de ce este Sibiu, un oraș al recordurilor

Iubitorii jazzului au ocazia de a participa la primul festival de jazz din Craiova, cu artişti din România, Germania şi Cuba. Evenimentele din cadrul ”Craiova jazz festival” se vor desfăşura la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, accesul fiind liber, în limita locurilor disponibile.  Sâmbătă, 16 septembrie, vor evolua Alex Pădureanu (ora 19,00) şi Ekue Band (ora 20,00), iar  duminică, 17 septembrie, vor evolua Flavius Teodosiu şi fiica sa, Linda Teodosiu, (ora 19.30), urmaţi de Sorin Zlat Quintet (ora 21,00). Organizator: Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

TOAMNA DELICIILOR CULINARE, un eveniment dedicat preparatelor de tip street food, care va avea loc la Constanţa, între orele 11.00 si 23.00, în inima centrului istoric al oraşului – Piaţa Ovidiu, ne așteaptă cu peste 20 de vendori din întreaga țară, iar în fiecare seară se va dansa şi cânta  cu trupele invitate. Accesul este gratuit. Concertele live vor avea loc începând cu ora 20.00.

ANTREC România, Primăria Comunei Oituz și Asociația “Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Harja” ne invită, sâmbătă, 16 septembrie 2017, la tradiționalul concurs “Festivalul Plăcintelor”, ediția a XIII-a. Evenimentul se va desfășura la sediul Centrului social-medical de îngrijire a persoanelor vârstnice din Harja, Comuna Oituz. În program sunt cuprinse: prezentarea şi degustarea preparatelor culinare (plăcinte tradiţionale), program folcloric tradiţional şi prezentare port popular local, un concurs cu diferite produse (plăcinte, obiecte tradiţionale, produse ecologice) şi  decernarea premiilor, dar și o serbare câmpenească.

Alte evenimente pe scurt:

  • Duminică, 17 septembrie, seria evenimentelor din cadrul Zilelor Bucureștiului continuă cu un concert de la ora 18:00, în Piața Constituției, din Capitală. Pe scenă vor urca Irina Rimes, The Motans, Trupa Vunk, Holograf, Voltaj și Delia & Band.
  • La Muzeul Municipiului București (palatul Suțu), poate fi admirată Expoziția Trecut-au anii (față în față Bucureștiul ’80-Bucureștiul 2017). Expoziția va fi deschisă până pe 15 octombrie 2017.
  • Muzeul Național al Țăranului Român continuă tradiția celebrării uneia dintre cele mai importante sărbători ale Ortodoxiei: Înălțarea Sfintei Cruci, prin întâlniri cu artiști și meșteri iconari, în cadrul Târgului iconarilor și al meșterilor cruceri, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.
  • Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară 2017, ediţia a XV-a, va avea loc pana pe 24 septembrie în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Piaţa Universităţii din București (Bulevardul Regina Elisabeta, pe platoul de deasupra parcării subterane).
  • Media Art Festival revine la Arad, aduce filmul la Muzeul de Artă și expoziția la Cinema Arta.
  • Festival Internațional de Teatru a ajuns, în premieră, la Turda la Teatrul Aureliu Manea, dar vor fi și reprezentații outdoor, de stradă sau în parcuri.
  •  Suntem așteptați la „Zilele Orașului Lipova 2017”, un eveniment cu un amplu program cultural-artistic, focuri de artificii, multe surprize și muzică pe toate gusturile.
  • Comunitatea Elena Elpis Constanța, Ansamblul Elpis invită pe cei ce iubesc muzica și dansul grecesc pe faleza Cazinoului din Constanța, sâmbătă 16 Septembrie, ora 18.00.
  • În data de 16 septembrie 2017, între orele 14:00-22:00, suntem invitați în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, în zona Grădinii Japoneze, la evenimentul “Noaptea Internațională a Liliecilor”.
  • Cea de-a IX-a ediție a festivalului itinerant „Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniş-Măderat”, continuă pe data de 17 septembrie, în orașul Pâncota (degustări de vinuri şi prezentări de produse tradiţionale, spectacole folclorice).

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture