Descoperă România cu Asociaţia InediTRAVEL!

Niciodată nu e prea târziu să descoperi România în care trăieşti şi, mai ales, să îi ajuţi şi pe alţii să o descopere. Să îţi trasezi obiective, să porneşti la drum şi să să rămâi uimit la fiecare pas de frumuseţea peisajelor născute, parcă, din poveşti.

ineditravel11

Şi uite aşa, într-o zi, trei tineri pasionaţi de călătorii, au decis să îşi dedice timpul promovării educaţiei, a culturii şi a turismului, în toate formele sale, prin Asociaţia InediTRAVEL, înfiinţată chiar în acest an, ce are ca obiectiv organizarea diverselor evenimente, în special în sfera turismului, prin excursii tematice de grup, punând accent pe ideea de comunitate, în care participanţilor la excursii li se oferă posibilitatea de a interacţiona şi a păstra legătura chiar şi după terminarea evenimentului.

Asociaţia pune la dispoziţia grupului de tineri dornici să plece în excursii, materiale informative despre locurile, tradiţiile şi viaţa socială a regiunilor pe care urmează să le viziteze împreună.

Nu credeam că există aşa ceva în Buzău!

Descoperă Judeţul Buzău a fost primul proiect desfăşurat de către InediTRAVEL, în cadrul căruia s-au vizitat Piatra Albă “La Grunj”, Muntele de sare Lopătari, Focul Viu de la Terca, Lacul Mocearu, Lacul Meledic, Vulcanii Noroioşi şi Barajul Siriu. Interesant este că s-a înoptat într-un loc inedit, la pensiunea “La Butoaie”, unde s-a dormit efectiv în nişte butoaie de vin! Evident că s-a degustat un vin natural foarte bun direct de la producători, ce au fost bucuroşi să ofere informaţii despre despre vinificatie şi viticultură.

ineditravel2

Prin acest proiect, s-a promovat turismul local, prin vizitarea unor locuri unice, deosebite, de care nu se vorbeşte prea des şi sunt şi aproape de Bucureşti, ceea ce i-a făcut pe participanţi să rămână plăcut impresionaţi şi să exclame “Nu credeam că există aşa ceva în Buzău!” Un articol născut în urma acestei experienţe, şi care vă va convinge să  o trăiţi şi voi, îl puteţi găsi aici.

Un alt proiect a vizat plimbarea cu caiacul pe lacul Snagov, cu vizitarea Palatului Mogoşoaia, cu o mică incursiune în istoria locului. Scopul acestui proiect a fost de a învăţa tehnica echilibrului pe apă, a lucrului în echipa şi a vâslitului în cazul plimbării cu caiacul. Pe lac, caiacele au fost de 2 şi 3 persoane, astfel încât participanţii să înveţe să lucreze în echipă vâslind la unison şi comunicând eficient modalitatea prin care să-şi susţină echilibrul, direcţia şi viteza de deplasare. Fiecare participant a primit din partea asociaţiei câte un ghid educativ despre locul vizitat, istoria şi cultura specifică.

”InediTRAVEL este sentimentul de dor, de mulțumire și de bucurie atunci când te întorci acasă fericit. Acea emoție care te cuprinde când realizezi că la întoarcere ești mai bogat descoperind oameni și locuri noi, realizând totodată că planeta pe care trăim este minunată și merită descoperită puțin câte puțin”, ne dezvăluie echipa InediTravel.

Dacă vreţi să îi cunoaşteţi mai bine şi să va alăturaţi proiectelor de descoperire a României, aveţi ocazia să participaţi la un eveniment relaxant şi răcoritor în această vara toridă, o petrecere de tipul POOL Party ce se desfăşoară pe 30 iulie, la piscina Playa Verde din București, o petrecere în stil hawaian. Cu această ocazie, aflaţi şi amănunte vizavi de escapada de o zi în Bulgaria, din 21 august, excursiile la Capul Kaliakra, dar şi de excursia din Delta Dunării, programată pentru perioada 2-4 septembrie 2016, cu vizita satului Letea şi a oraşului Sulina, obiective incluse într-un circuit de trei zile de plimbări cu barca. Toate înscrierile se pot face şi direct de pe site-ul InediTRAVEL, unde veţi găsi şi detalii despre locurile ce se vor vizita, regiunile preferate şi alte subiecte de interes.

Şi pentru că atunci când cutreieri nu ai astâmpăr şi fiecare loc pe care îl vizitezi naşte în ţine dorinţa de a merge şi în alte locuri de pe mapamond cel puţin la fel de frumoase, InediTRAVEL îşi propune, ca, în timp, să organizeze mai multe evenimente şi în afara ţării.

ineditravel5

ineditravel4

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture