Știri turism: sinteza lunii februarie 2021

Începe ediția de primăvară a Târgului de Turism al României. În perioada 20-21 februarie, va avea loc Conferința Națională a Ghizilor de turism. Destinațiile externe vizate pentru 2021 sunt Grecia, Turcia, Spania

  1. În perioada 20-21.02.2021, va avea loc Conferința Națională a Ghizilor de turism. Evenimentul este deschis tuturor ghizilor de turism atestați, care pot participa prin înscriere accesând acest link, unde sunt toate detaliile Conferinței. Evenimentul este organizat de Asociația profesioanlă a ghizilor de turism ProGuide cu ocazia Zilei Internaționale a Ghidului de Turism. Evenimentul online va avea loc pe Zoom. Evenimentul offline, se va desfășura de Ziua Internațională a ghidului de turism – 21 februarie 2021, prin tururi ghidate cu copiii pe întreg teritoriul României. Tema anului este “Copiii, protectori ai patrimoniului cultural”.
  2. ROMEXPO, liderul industriei de târguri și expoziții din România, lansează #TTRVirtual, prima manifestare din calendarul expozițional 2021 care se desfășoară pe o platformă digitală. Târgul de Turism al României (I) are loc între 18 – 21 februarie și își propune să sprijine întreaga industrie de turism care este puternic afectată în această perioadă. #TTRVirtual2021 este un eveniment care redă experiența din pavilioanele Centrului Expozițional ROMEXPO în mediul online. Platforma #TTRVirtual a fost special dezvoltată pentru acest târg, are un design responsive, oferă o experiență excelentă de navigare și pune accent pe utilizarea intuitivă. Aceasta cuprinde Homepage – pavilionul ROMEXPO, Lobby – pavilionul B3, Expo Area – pavilionul cu standuri virtuale personalizate pe care le poți vizita cu un singur click, zona pentru Conferințe Live, Market Place și Business Meeting Point. Zona de Market Place este vedeta târgului virtual, reprezintă secțiunea exclusiv B2C și este pentru prima dată în România când este integrată într-un astfel de produs. Aici se regăsesc ofertele firmelor expozante pe care poți să le accesezi foarte rapid datorită sistemului inteligent de filtre de căutare.
  3. Românii au descoperit în țara lor, în anul pandemic 2020, zone de vacanță despre care nici nu știau că există. Au vizitat Ciungetu Malaia din județul Vâlcea, Colibița din județul Bistrița Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costești, dar și Grecia, Turcia – principalele destinații externe ale anului trecut -, arată un studiu care analizează percepția românilor față de călătorii în anul pandemic 2020, realizat de agenția organizatoare Hello Holidays în luna ianuarie. Jumătate dintre călătoriile externe au fost realizate în Grecia și Turcia, însă 8% au zburat spre zone mai îndepărtate precum Bali, Zanzibar, Maldive, Cuba, Mexic. Destinațiile externe vizate pentru 2021 sunt Grecia (35%), Turcia (34%), dar și Spania (4,3%), Italia (3,1%), Bulgaria (3%), Dubai (2,7%), Maldive (2,2%), Portugalia (2%), Egipt (1,4%), Franța (1,2%), la care se adaugă, într-un număr mai mic, Zanzibar, Bali, Croația, Cipru, Mexic, Malta, Statele Unite, Thailanda, Rusia, Austria – în total 1.835 de călătorii. În România, pentru care au fost declarate 160 de călătorii, cele mai multe opțiuni sunt pentru litoral (50%), munte (13%), stațiunile balneo (13%), Delta Dunării (7%). Restul spun că vor să aibă o vacanță oriunde, în România.  “Grecia, Turcia, dar și Dubai, Egipt, România sunt, de altfel, și cele mai rezervate destinații din portofoliul Hello Holidays, în 2021, fie pentru sejur, fie pentru circuit. Cele mai multe rezercări au fost făcute în Early Booking și în campaniile pe care le realizăm periodic. Campania din luna februarie pune accent pe termene de plată mai accesibile: avans de 10%, o tranșă de până la 20% pînă la sfârșitul lunii martie și restul cu o lună înainte de plecare. Cel mai important este că returnăm integral avansul dacă autoritățile impun restricții de călătorie care îngreunează sau fac imposibilă executarea pachetului de servicii de călătorie, mai precis, dacă țara de destinație se află pe lista galbenă la momentul plecării, dacă sunt impuse măsuri de carantinare la sosirea în țara de destinație, dacă orașul de domiciliu al turistului se află în carantină la data plecării”, precizează Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays.
  4. Iubitorii croazierelor abia așteaptă să fie din nou pe mare! Deși călătoria cu nava Insignia a companiei Oceania Cruise este programată pentru anul 2023, toate locurile s-au vândut în mai puțin de o zi. Citește continuarea pe extravita.ro.

Citește și 7 motive să alegi o croazieră

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture