Știri turism: sinteza lunii octombrie 2017

Toamna este anotimpul cel mai bogat în evenimente din turism, desfășurându-se cele mai importante din acest domeniu, cum ar fi EtravelConference ori Romanian Digital Travel Conference. Pe lângă aceste evenimente, au loc importante întruniri legate de legislația aplicabilă în turisim ori târguri dedicate acestei industrii.

  1.  ANAT: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri de până la un milion de euro afectează agențiile de turism. Aplicarea acestuia afectează peste 85% dintre agențiile de turism, punându-le în situația să renunțe la investiții și la dezvoltarea afacerii. Industria de călătorii așteaptă din partea guvernului aprobarea reglementărilor care să corecteze actuala situație a garantării pachetelor turistice, pentru care ANAT a avansat propuneri încă de acum un an ori să fie propuse măsuri stimulatorii, cum ar fi reducerea TVA la 9% pentru marja agențiilor, pe care ANAT o cere cu insistență de mai mulți ani. Asociația a cerut săptămâna trecută urgentarea aprobării noilor mecanisme de garantare a pachetelor turistice, apariția acestora fiind întârziată. Normele metodologice ale actului normativ referitor la garantare ar fi trebuit să apară până pe 16 octombrie 2017. România se află în prezent într-o procedură de pre-infringement deschisă de Comisia Europeană din această cauză.
  2. EtravelConference, cel mai mare eveniment național de afaceri și promovare online dedicat industriei de turism din România, va avea loc în data de 26 octombrie 2017, la Hotel Ramada Parc din București. În cadrul evenimentului îi puteți întâlni pe cei mai buni vorbitori locali și internaționali din industrie care vor prezenta cele mai noi tendințe, dar și studii de caz relevante. La finalul conferinței, va avea loc eTravel Awards, singura gală de premiere a celor mai bune proiecte online și de promovare din industria turismului și a ospitalității. Propunerile de proiecte sunt gratuite și pot fi anunțate de orice persoană (autor sau utilizator), prin completarea formularului online, până pe data de 8 octombrie 2017, accesând acest link.
  3. In data de 5 octombrie 2017, la Hotelul Sheraton din Bucureşti, Sala Iridium, se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a celui mai important eveniment din România dedicat dezvoltării afacerilor din domeniul turismului folosind instrumentele marketingului online, Romanian Digital Travel Conference. 
  4. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova a anunțat organizarea celei de-a V-a ediții a evenimentului Criteriul Primei Zăpezi, stabilită pentru perioada 11-14 decembrie 2017. Aceasta este organizată în parteneriat cu Ministerul Turismului și va avea loc în stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga, participând circa 100 de specialiști în turism, români și străini.

  5. În data de 02.10.2017, la ora 11:00, în București, la sediul Instituției Prefectului Ilfov (str. Smârdan nr. 3, sector 3, Bucuresti – lângă sediul BNR) va avea loc dezbaterea publică a proiectului de Lege a turismului.

    Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

    Nota bene:

    Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Trupa de dans says:

    Foarte interesant articolul, foarte buna treaba! succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture