Propuneri de weekend: 19-20 septembrie 2015

Aş putea spune că septembrie a devenit în ultimii ani o luna perfectă. Este suficient de cald, încât să ne mai bucurăm de vară şi este luna în care vacanţele noastre pot fi mult mai ieftine. Mai mult decât atât, abundă în evenimente de weekend care ne ajută să ne relaxăm şi să petrecem timpul liber cât mai interesant.

Unde putem merge în acest weekend?

bazarCu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, în perioada 19-20 septembrie, puteți vizita gratuit mai multe muzee din București. Este vorba de Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady si Muzeul K.H. Zambaccian.

Suntem aşteptaţi şi la marele târg de toamnăCorbeanca Autumn Bazaar 2015, care se anunță un eveniment de anvergură ce întrunește artiști și artizani locali și din București, care vin să prezinte produse lucrate cu suflet și pasiune pentru frumos. Locul de întâlnire este centrul comercial Moara Corbeanca.

festivalFructeDeMare-890x395_cPână pe 20 septembrie inclusiv (ora 22:00) suntem invitaţi şi la cel mai mare Festival al Fructelor de mare din Bucureşti. Ceaune cu borş de peste autentic românesc, cazane cu raci şi midii, tavi cu paella, peşti la grătar de nenumărate soiuri, frigărui de creveţi, pui de baltă şi multe alte suprize savuroase sunt pregătite de organizatori. Un festival în aer liber, ce are loc la intrarea în Orăşelul Copiilor din Sectorul 4, în imediata apropiere a metroului Constantin Brâncoveanu.

ruralDuminică 20 septembrie 2015, între orele 9.00 – 20.00, va avea loc cea de-a doua ediţie a Ruralfest. Evenimentul se va desfăşura pe bulevardul Kiseleff din capitală (între Piaţa Victoriei şi str. Arh. Ion Mincu).

La standul ANTREC veţi putea savura bunătăți de la Mama Cozonacilor – Antrec Brasov, unde veţi găsi oferte din pensiuni din toate colţurile ţării. De asemenea, veţi putea admira expoziţii cu vânzare de ii, obiecte de artizanat şi hand-made, dar şi expoziţia de fotografie “Ia românească”, semnată de Cristian Alexandru Catană.

targul-mesterilor-populari-i116951Timişorenii sunt invitaţi la Muzeul Satului Bănăţean, unde are loc o nouă ediţie a Târgului Meşterilor Populari. Vizitatorii vor găsi de la oale şi ţesături până la de-ale gurii – bulz, cârnaţi, miere şi alte bunătăţi. Târgul reuneşte participanţi din diferite zone ale ţării – Suceava, Maramureș, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Constanța, Arad, Mehedinți şi bineînţeles Caraș-Severin și Timiș.

Târgul va putea fi vizitat în fiecare zi,  până duminică, între orele 10.00-20.00. Intrarea este liberă.

das-fest-oktoberfest-2015-la-oradea-i116817

Tot la Timişoara, sâmbătă 19 septembrie este ultima zi a Târgului hand-made şi anticariat, chiar pe Aleea Pietonală Mărăşeşti, la Sibiu melomanii pot ajunge la Sibiu Opera Festival 2015 (ce are loc în mai multe locaţii din oraş: Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala Thalia, Sala Festivă a Bbliotecii Astra, Biserica Evanghelică Sf. Ioan), la Suceava culegem roadele la Festivalul Toamnei (la Iulius Mall Suceava, include un program de fanfară), iar la Oradea se desfăşoară DasFest – OktoberFest 2015, cu delicatese bavareze şi tone de bere!

61717778De asemenea, o nouă ediţie a Zilelor recoltei va avea loc în acest weekend pe platoul de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Sîmbătă şi duminică, între orele 8.00 şi 22.00, clujenii vor avea ocazia să cumpere produse de sezon la preţ de producător. Clujenii vor mai putea achiziţiona şi obiecte de artizanat şi bijuterii realizate manual de meşteri populari. Buna dispoziţie va fi întreţinută de artişti consacraţi şi ansambluri de dansuri populare din judeţul Cluj. Pentru cei mici, duminică, de la ora 10.00 artiştii de la Teatrul de Păpuşi vor prezenta spectacolul ”Magic Puppet”.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture