Ziua Copilului, o încântare pentru copii și părinți!

Târguri și manifestări legate de Ziua Copilului, 2014

Cei care suntem părinți așteptăm cu nerăbdare Ziua Copilului, zi în care micuții noștri se vor bucura și mai mult de clipele petrecute alături de noi pentru că au ocazia de a primi cadouri și a ieși la plimbare nu numai prin parcuri, dar și prin diversele târguri deschise special pentru ei. De asemenea, în această zi au loc numeroase spectacole.

La nivel internațional, Ziua Copilului se serbează chiar din 1925, însă nu toate țările o serbează pe data de 1 iunie.

targul-tuturor-de-ziua-copiilor-i99340În București, în perioada 30 Mai-1 iunie, va avea loc Târgul tuturor de Ziua Copiilor la Hanul lui Manuc. Târgul se adresează nu numai copiilor, dar și adulților deopotrivă. Pe lângă obiectele destinate celor mari, de la îmbrăcăminte. cosmetice, decorațiuni și bijuterii, cei mici vor putea să se bucure de cadouri simpatice și originale!

Biletul de intrare este 10 lei si reprezintă un voucher pentru cumpărături. O tombolă va fi un prilej să câștigați și premii!

10370994_716883485020927_6613865989862918177_nMuzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, ne invită în perioada 31 mai – 1 iunie 2014, la Ziua internaţională a copilului, eveniment dedicat piticilor noștri! Vor fi spectacole de dans: popular, internaţional, modern, dar și demonstraţii de karate şi cântece pentru toate gusturile!. De asemenea, suntem invitați la vernisajul expoziţiei Satul din sufletul copilului, expoziţie în care sunt prezentate desene, picturi şi grafică realizate de copii şi o Paradă a costumelor de serbare, copiii din public fiind invitați să participe.

10373642_701642269895113_8166409236577563331_nȘi în Parcul Lumea Copiilor din București are loc un târg, unde copiii vor putea participa la jocuri, diferite ateliere și concursuri de desene pe asfalt (30 mai-1 iunie 2014)!

La Castelul Bran copii se pot bucura de jocuri medievale, ateliere de creație și alte activități atât în interiorul Castelului, cât și în Parcul Regal. Aici se va desfășura o petrecere medievală ce include turnir, ateliere de luptă cu spada și scut, alteliere de olărit și ceramică medievală, tir cu arcul, ateliere de păpuși și broderie ori de pictură pe lemn și sticlă.  În cadrul acestei manifestări se va lansa și cartea De coada cometei, o poveste scrisă chiar de Regina Maria a României. Intrarea va fi gratuită pentru ei între orele 09.00-18.00.

targul-romanasul-i100213O Sărbătoare a Copiilor are loc și în Oradea, care va ține până de Rusalii la Oradea Plaza în Piața Cetății. Copiii pot participa la jocuri, ateliere de creație, concursuri, demonstrații și la multe alte surprize (30 mai – 10 iunie).

La Târgul Românașul din Brașov (în cadrul Centrului Cultural Reduta), copii se vor putea bucura de un atelier de meşterit tot felul de lucruri, iar cei care vor purta ia românească vor fi întâmpinaţi cu surprize (31 mai-01 iunie).

Mai sunt și alte evenimente destinate acestei sărbători și cred că este imposibil să nu găsim măcar unul în fiecare oraș! Depinde numai de noi să ne distrăm împreună cu copiii noștri! Eu sigur o voi face! 🙂

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture