Zilele Culturii Portugheze la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”

Muzeul satului “Dimitrie Gusti” este mereu gazda unor târguri și evenimente, manifestări sau expoziții, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Muzeul Satului s-a deschis în anul 1936, chiar pe marginea lacului Herăstrău. Inițiativa înființării unui muzeu al satului a avut-o profesorul Dimitrie Gusti, care a și dat denumirea muzeului, acesta desfășurându-se pe mai multe hectare.

afis portughezMuzeul reflectă viața satului românesc prin prezența diverselor gospodării din Moldova, din județele Sibiu, Timiș, Dolj, Brașov, Gorj, Hunedoara, Bihor, Harghita, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Arad, Alba, Maramureș.

Muzeul deține exponate valoroase, iar o plimbare prin el este revigorantă. Aș vrea, însă, să nu insist acum pe muzeul în sine, deoarece sunt multe de spus şi merită un articol separat, ci pe evenimentul care are loc în aceste zile, respectiv €œ“Zilele Culturii Portugheze”.

Astfel, evenimentul care a început în 11 iunie și care se sfârșește în 16 iunie, ne invită să cunoaștem cultura și tradițiile portugheze prin muzică și dans, dar și prin proiecții de filme și ateliere de limba și literatura portugheză.

Programul evenimentului ce are loc zilnic între orele 10.00-19.00 îl puteți descărca de pe pagina oficială a Muzeului Satului.

Vă invit să urmăriţi câteva imagini din muzeu!

Muzeul Satului (4) Muzeul Satului Muzeul Satului (1) Muzeul Satului (2) Muzeul Satului (3)

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. 21 June, 2013

    […] Mânată de dorința de a simți și a vedea fie și numai o parte din India atât de aproape, am purces într-o vizită la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, gazda mai multor evenimente culturale, precum cel de saptamana trecuta, respectiv Zilele Culturii Portugheze. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture