Viața unui călugăr tibetan: Gonsar Tulku Rinpoche. Vino să cunoşti un maestru autentic!

Gonsar Tulku Rinpoche revine în perioada 21-25 aprilie 2017 în România

Tibet, o ţară aflată între trei mari civilizaţii, indiana şi nepaleză la sud şi chineză la nord, fascinează călătorul spiritual în căutare de adevăruri şi învăţături care să îi îmbogăţească setea de cunoaştere a lumii şi de sine.

Venerabilul Maestru GonsarTulkuRinpoche, unul dintre cei mai renumiți exponenți autentici ai buddhismului, revine în perioada 21-25 aprilie 2017 în România pentru o serie de învățături şi binecuvântări.

Cei care doresc să fie în prezența unui Maestru autentic și să beneficieze de transmiterea înțelepciunii milenare într-o manieră relevantă pentru noi, cei din secolul XXI, pot fi prezenţi în cele patru zile ale evenimentului, în care acesta îşi va dedica timpul celor interesaţi, astfel:

  • Vineri 21 aprilie, ora 19.00, pe durata conferinței publice din Sala Ronda (etaj 1 Hotel Intercontinental Bucuresti, Piaţa Universității), cu tematica “Karma – legea cauzei şi a efectului”, cum putem corela această înțelegere în mod direct cu experiențele noastre de fericire și suferință din viața de zi cu zi. Intrarea este liberă.
  • Sâmbătă şi duminică, 22-23 Aprilie, tot în Sala Ronda (etaj 1, Hotel Intercontinental) se continuă cu învățături şi inițiere în  “MeditaţiaAvalokiteśvara “ , personificarea compasiunii tuturor Buddaşilor, urmate de explicații cu privire la meditația şi rostirea Mantrei Om Mani PadmeHum.
  • Luni 24 aprilie, ora 18:00, pe durata conferinței publice din Aula Universităţii Transilvania, în premieră la Brașov (Str. Iuliu Maniu nr. 41A), cu tematica “Ştiința occidentală şi filosofia buddhistă – dialog și puncte comune“. 

ACCESEAZĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ONLINE AICI şi Invită-ți prietenii la eveniment pe Facebook de aici

În Buddhism, cea mai importantă practică a Dharmei o reprezintă înțelegerea legii naturale a karmei – a cauzei şi efectului. Conștientizând că rădăcina tuturor suferințelor, precum și a fericirilor noastre se regăsește în propria minte, exersarea minții conform cu legea karmei reprezintă cheia tuturor practicilor și calea spre Trezire.

Etica este unul dintre cele mai importante aspecte din Buddhism. Tipul de comportament pe care îl avem determină dacă experimentăm fericirea sau suferinţa. Experienţele noastre de fericire şi suferință nu răsar din filosofia noastră, ci din acțiunile noastre, din karma pe care o acumulăm. (GonsarTulkuRinpoche)

Pe durata conferinței publice Lama GonsarTulkuRinpoche va împărtăși din cunoașterea sa vastă și profundă, ajutându-ne să înțelegem ce este legea karmei și cum putem corela această înțelegere în mod direct cu experiențele noastre de fericire și suferință din viața de zi cu zi.

În continuarea conferinței, va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri. Participanții care vor adresa cele mai interesante întrebări vor primi în dar cartea “Viața unui călugăr tibetanvolum lansat în aceeași seară, ce conține biografia pe larg a Marelui Maestru GesheRabtenRinpoche.

Editura Herald va fi prezentă la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii, cât şi cu noi republicări ale unor titluri importante din colecția Himalaya precum “Esenţa doctrinei buddhiste“ şi “Meditaţiaşiviaţa cotidiană“.

Evenimentul este dedicat publicului larg și vine în întâmpinarea omului modern, ce aspiră să își dezvolte mintea într-un spirit de compasiune și înțelepciune. Oricine este binevenit să participe, nu sunt necesare cunoștințe anterioare legate de buddhism.

Lama GonsarTulkuRinpoche (n. 1949, în Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui GesheRabtenRinpoche, cel care, la îndemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei tradiții pure şi complete a Dharmei în Europa. Maestrul GonsarRinpoche este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Înalte Studii Tibetane din Elveţia.

Născut în 1949 la Shigatse, într-o familie cu descendențe regale, la vârsta de 6 ani se înscrie la Mănăstirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evoluează sub îndrumarea Venerabilului GesheRabtenRinpoche. GonsarTulkuRinpoche a primit învațătura direct de la Dalai Lama și de la alți maeștri consacrați.  

Costuri, program și alte informații utile pe mail info@rabten.ro .

Povestidecalatorie.ro este partener media la acest eveniment.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture