Veneția și Milano în două zile

Italia este una dintre țările pe care le vizităm cel puțin o dată în viață, iar explorarea unui oraș faimos poate să ne ia cel puțîn două – trei zile. Eu vă sugerez, însă, o mini vacanță interesantă în care să vizitați două dintre cele mai căutate orașe ale Italiei în numai două zile.

Veneția

Primul oraș pe care vi-l propun este Veneția, iar zborul din București vă va lasa în aeroportul Treviso la ora 8 dimineața, astfel încât veți ajunge în oraș în numai o oră dacă veți merge direct din aeroport, cu trenul sau cu un shuttle, cu atât mai mult cu cât alegeți să vă cazați în lagună. O varianta mai ieftină de cazare este în Mestre, așa cum am făcut noi, un orășel aflat la o distanță de 20 km, iar hotelurile sunt ispititoare. Indiferent ce opțiune veți alege, veți rămâne uimit de faimosul oraș construit pe o rețea de canale și care face parte dintr-un grup de 118 insule.

Orașul plutitor este renumit pentru frumusețea sa și nimic nu va părea mai romantic decât o plimbare cu gondola sau vaporetto pe Canal Grande în care veți avea ocazia să admirați arhitectura magnifică a clădirilor, multe dintre ele palate care au aparținut nobililor și negustorilor bogați. În același timp, veți admira Podul Rialto, cel mai celebru pod care traversează marele canal.

Totodată, vă recomand să urcați în turnul clopotniței catedralei San Marco, pentru a va bucura de priveliștea minunată a lagunei venețiene. Cea mai mare dintre bisericile Veneției, Catedrala îmbină armonios mai multe stiluri arhitecturale. Vă mai recomand Grădinile Regale și Palatul Dogilor, dar și Puntea Suspinelor, construită cu peste 400 de ani în urmă pentru a uni camerele de interogare din palat cu închisoarea și care a fost denumită așa de poetul englez Lord Byron.

Nu ratați vizitarea Muzeului Sticlei de pe insula Murano, iar în timpul Carnavalului puteți prinde adevărate spectacole cu măști și muzică nu numai pe insula principală, dar și pe Burano.

Milano

Seara vă puteți retrage în Mestre pentru că a doua zi dimineață să porniți cu trenul spre Milano unde veți avea timp să vizitați faimosul Dom, cea mai mare biserica gotică din Italia, deși are și elemente baroce. În zilele senine se pot admira Alpii de pe acoperișul catedralei.

Nu puteți părăsi capitala Lombardiei fără a vedea cu proprii ochi una dintre cele mai cunoscute picturi din lume “Cina cea de taină”, opera lui Leonardo da Vinci, pe care o veți admira în mănăstirea Santa maria delle Grazie.

Cel mai popular loc de întâlnire din oraș, Galleria Vittorio Emanuele, La Scala, una dintre cele mai importante clădiri de operă din lume, dar și Castelul Sforzesco, un complex muzeal în care veți vedea picturi semnate de Tiziano și Tintoretto sunt alte atracții pe care veți reuși să le vizitați în aceeași zi.

Testați și o adevărată pizza italiană, dar și cozonacul Panettone, pe care le puteți obține gratis, pe lângă intrările la obiectivele turistice menționate, atunci când va veți cumpăra Milano card, care include și transportul prin oraș, iar costul acestuia pentru 24 de ore este de 8 euro de persoană.

Italia este o țară magnifică, plină de istorie și artă la tot pasul, iar vizitarea Veneției care este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, dar și a orașului Milano, considerat de mulți capitala mondială a modei, în numai două zile, vor reprezenta o experiență memorabilă.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. La fix articolul tău! Voi ajunge curând în Veneția iar acum fac research 🙂 Vreau musai să ajungi pe insulele Murano și Burano, dar nici o plimbare cu gondola n-aș rata! Mă cam sperie puțin prețurile, dar văd eu… Economisesc dintr-o parte și dau în alta!

    • O plimbare cu gondola e cam 80-100 de euro. Daca sunteti 4 persoane se imparte costul. In orice caz, sa iti iei abonament de o zi sau trei zile pentru ca doar un bilet cu vaporetto e 7.5 euro, pe o ruta. Ca sa ajungi pe Burano si Murano iei vaporetto. Sa tii cont si de timp. In Murano ajungi in 20 de minute si in Burano in 40. Adauga acelasi timp la intoarce pe insula principala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture