Varșovia, cel mai mare oraș al Poloniei

Cele mai frumoase orașe sunt străbătute de fluvii, iar Varșovia nu face excepție. Localizat pe malurile răului Vistula, capitala Poloniei este cel mai mare oraș al acestei țări. Orașul atrage prin aleile elegante, arhitectura grandioasă, străzile pietruite, dar și parcurile pline de verdeață.

Varșovia, capitală de peste 400 de ani a Poloniei, după ce regele Sigismund al III-lea a mutat capitala de la Cracovia, este bogată în atracții turistice. Centrul vechi al Varsoviei a fost înscris în patrimoniul cultural mondial UNESCO încă din anul 1990, în ciuda faptului că orașul a fost aproape în totalitate reconstruit după cel de-al doilea război mondial, precum Dresda superbă a Germaniei. Planurile de refacere au fost fidel respectate după vechi imagini.

În Orașul Vechi, veți avea ocazia să vizitați Catedrala Sf. Ioan, iar în piața din spatele ei puteți admira cea mai mică clădire a Varsoviei.

Vechea Piață unde se întâlneau în trecut reprezentanții breslelor și negustorii, este locul perfect pentru a cumpăra produse locale, dar și de a vă bucura de o cafea sau o bere poloneză la un restaurant sau o terasă.

Deja fermecați de atmosfera boemă, alegeți să vizitați și alte obiective interesante, precum Zidurile fostei cetăți, localizate între orașul vechi și cel nou, Monumentul Revoluției, Palatul de pe Apă, care se întinde în perimetrul Parcului Băilor Regale și care este decorat cu marmură galbenă și albă, precum și parcul Lazionki, unul dintre cele mai mari parcuri din lume și cel mai mare că suprafață din Varșovia, precum și Palatul Culturii și Științei, care este cea mai înaltă clădire din Polonia, plină de muzee și săli de expoziții, a șasea cea mai înaltă din Uniunea Europeană. De pe terasa acesteia, puteți admira o panoramă superbă a Varsoviei.

Punctul forte al capitalei poloneze este Castelul Regal, aflat la intrarea în partea sudică a Vechiului Oraș. Astăzi muzeu, acesta oferă informații prețioase legate de istoria zbuciumată a Poloniei. În Camera Canaletto, sunt găzduite picturile acestui artist, după care s-au refăcut multe dintre clădirile distruse de război.

Varșovia, orașul în care noul și vechiul se îmbină simplu și elegant, nu are cum să nu vă impresioneze. Alegeți ca destinație de vacanță această metropolă modernă, una dintre cele mai cosmopolite capitale europene!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture