Vacanță pe timp de pandemie? Este posibil! 5 destinații din România pentru un concediu de neuitat

Incertitudinea creată de pandemia de COVID-19 ne-a dat peste cap întreaga existență, planurile de vacanță în străînătate fiind amânate de la o lună la alta. Dar, de ce să ratăm perioada estivală în așteptarea concediului mult dorit în străînătate, când avem o țară atât de frumoasă care așteaptă să fie explorată? Restricțiile de circulație pot fi un bun prilej pentru a vizita cele mai fascinante din România. Tot ce trebuie să faceți este să vă documentați temeinic despre destinația aleasă și să faceți din timp rezervarea pentru cazare, întrucât pandemia a încurajat vizibil turismul intern, iar locurile ar putea fi limitate.

5 destinații de neratat din România

1. Delta Dunării – un adevărat paradis între ape, vă va fascina cu natura sa luxuriantă, sălbatică și enigmatică. Biodiversitatea Deltei se apropie de cea a Marii Bariere de Corali din Australia. În deltă veți avea parte de un regal gastronomic, aici peștele fiind gătit în zeci de feluri. Și cum inventivitatea localnicilor nu are limite, doar în deltă puteți gusta dulceață de pește, un deliciu al locului care-i fascinează pe turiști. Chiar dacă nu am avut ocazia să gust până acum, la următoarea tură în deltă, sigur o fac!

Delta Dunării este considerată cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa, acoperind o suprafaţă de 2.681 kmp. În Delta Dunării, care face parte din Patrimoniul Natural al României înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, sunt mai mult de 360 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce.

2. Transfăgărășan – dacă încă nu ați reușit să ajungeți pe Transfăgărășan, acum e musai să o faceți. Drumul fascinant și palpitant prin munții Făgărașului vă va scoate în cale peisaje de poveste. Puteți face popas la lacul glaciar Bâlea situat la altitudinea de 2034 metri. Lacul Bâlea se află la o distanţă aproximativ egală de Sibiu, Făgăraş şi Curtea de Argeş. Veți admira peisaje care taie respirația și vă veți bucura de liniștea și măreția muntelui, departe de agitația urbană. Dacă mergeți cu mașina personală, verificați starea discurilor și a plăcuțelor de frână înainte să plecați la drum. Din păcate, se întâmplă mereu accidente pe acest drum spectaculos, declarat „Cel mai frumos drum din lume” în celebra revistă Top Gear, în 2009. Transfagarasanul nu este o destinație în sine, dar nu ratați acest drum în alegerea vacanței.

3. Sighișoara – o adevărată bijuterie arhitecturală, oraș al cărui centru istoric a intrat în patrimoniul mondial UNESCO. Dacă ați tot amânat o escapadă la Sighișoara, acum chiar nu mai puteți rata vizitarea singurei cetăți medievale din Europa locuită permanent. Situată în județul Mureș, perla Transilvaniei vă va impresiona cu arhitectura sa medievală și vă va întoarce în timp, în secolul al XV-lea. Vara este perioada perfectă pentru a vizita Sighișoara, istoria combinându-se perfect cu verdele naturii. Sighişoara, o adevărată bijuterie medievală, reprezintă o mărturie a culturii saşilor transilvăneni, având peste 800 de ani de existenţă. În Sighișoara se presupune că s-a născut Vlad Țepeș, în anul 1431, în fosta casă a corpului de pază (Casa Vlad Dracul).

4. Roșia Montană – o altă destinație care nu poate fi ratată pentru iubitorii muntelui. Aflată în Munții Apuseni, Roșia Montană vă vă oferi un peisaj cultural unic. Veți avea posibilitatea să vă plimbați prin centrul istoric al celei mai vechi localități atestate documentar din România și veți afla povești fascinante despre istoria aurului și despre tehnicile de prelucrare a metalelor prețioase. Roşia Montană ar putea ajunge pe lista UNESCO.

Citește și Obiectivele din România incluse în patrimoniul mondial Unesco

5. Salina Turda – aflată în județul Cluj, este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice subterane din România. În salină se îmbină armonios mediul natural al minei de sare cu elementele de design modern. Pe lângă imaginea unică pe care o oferă, la salina Turda vă veți putea bucura de o plimbare cu barca pe lacul subteran sau puteți juca biliard, tenis, SPA ori minigolf.

Oricare dintre locurile de mai sus pot fi incluse în vacanțele voastre din acest an, ocazie cu care veți avea ocazia să redescoperiți România, așa cum merită!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

2 Responses

  1. Sorina says:

    Multumesc mult pentru recomandari 😀 Trebuie si o mica vacanta dupa 1 an de munca.

  2. loculdelageam.ro says:

    În Delta Dunării ne dorim să ajungem și noi în această toamnă, sperăm ca vremea să mai țină cu noi și pe la mijlocul lui Octombrie și să surprindem culorile toamnei în zona asta superbă a țării 💚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture