Unde sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului 2016?

Dacă înainte sărbătoream Ziua Copilului doar o zi, astăzi, din ce în ce mai multe evenimente ocazionate de această zi aşteptată de toţi copiii noştri, au loc pe parcursul unei întregi săptămâni.

family festAstfel, Deva sărbătoreşte încă din weekend-ul ce tocmai a trecut, Family Fest Deva 2016, un festival dedicat întregii familii, la Shopping City. Pentru copii sunt instalate, trenuleţe, castele şi tobogane gonflabile şi carusele, dar nu lipsesc nici concursurile care implică întreaga familie. Pentru noi, părinţii, organizatorii au pregătit cel mai mare parc de distracţii şi concerte în fiecare zi. Toţi cei prezenţi la festival sunt invitaţi la un adevărat ospăţ culinar la cele 5 terase amplasate în cadrul evenimentului. Nu vor lipsi micii ce vor sfârâi pe grătarele încinse încă de la primele ore ale dimineţii, dar şi pastrama la grătar, peştele, sărmăluţele în foi de varză şi de viţă, toate stropite cu bere din belşug. Atmosfera va fi întreţinută cu muzică de petrecere şi folclor tradiţional. Programul dedicat copiilor de 1 Iunie include folclor hunedorean: Ansamblul Folcloric Românaşul, Corul Alegrino.

lollyboom-editia-2016-i125726Între 1 şi 5 iunie 2016 suntem aşteptaţi la cel mai mare eveniment dedicat familiei în Parcul Central din Cluj-Napoca, ce va fi gazda evenimentului, loc în care se va desfăşura întreaga acţiune a Festivalului LollyBoom. Sunt pregătite ateliere de creaţie pentru copii, magie, teatru, concerte, evenimente de dans şi de mişcare, cabaret, proiecţii de film şi perete de escaladă, dar o mulţime de concursuri şi o zonă de labirint şi aventură-park. La festival suntem îmbiaţi şi cu standuri cu bunătăţi.

festivalul-artelor-martiale-2016-i125917Cine este pasionat de arte marţiale, inclusiv copiii, ar putea ajunge la Festivalul Artelor Marţiale, ce va avea loc în Grădina Palas din Iaşi, în săptămâna 30 Mai – 05 Iunie, deschiderea urmând să aibă loc de la ora 16:00. În cadrul acestui eveniment vor participa 21 cluburi locale de arte marţiale şi 2 internaţionale, ce vor face demonstraţii şi workshopuri GRATUITE. Câteva din stilurile reunite sunt: Taekwondo, Wing Chun, Aikido, Karate Shotokan, MMA, Jujitsu, Kaisodo, Isshinryu, Kendo, Fitnes Fight, KravMaga, Judo. La acest festival vor lua parte 400 de persoane practicante de arte marţiale, devenind astfel cel mai mare eveniment de arte marţiale din regiunea Moldovei.

salonul-interna-ional-de-carte-bookfest-iasi-i125954Salonul Internaţional de Carte Bookfest începe pe 1 iunie cu evenimente dedicate special copiilor, reunite în cadrul programului Bookfest Junior. A XI-a ediţie, ce are loc la Romexpo Bucureşti, 1-5 iunie 2016, va reuni peste 200 de edituri, care promit un program plin de surprize cu o oferta ce include peste un milion de cărţi şi reduceri. Vizitatorii acestei ediţii Bookfest vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

targ-de-ziua-copiilor-i125958Intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele şi proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi: miercuri, 1 iunie — 10:00-20:00; joi, 2 iunie — 10:00-20:00; vineri, 3 iunie — 10:00-21:00; sâmbătă, 4 iunie — 10:00-21:00; duminică, 5 iunie — 10:00-20:00.

Pe platforma din Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti sunt aşteptaţi atât cei mici, cât şi cei mai pentru o porţie de distracţie sănătoasă la Târgul Copiilor.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 2 June, 2016

    […] De asemenea, au loc şi târguri dedicate copiilor, că tot a fost ziua lor. Astfel, pe platforma din Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti sunt aşteptaţi atât cei mici, cât şi cei mari cu o porţie de distracţie sănătoasă la Târgul Copiilor. În acelaşi timp, să nu uităm de cel mai mare eveniment dedicat familiei în Parcul Central din Cluj-Napoca, ce va fi gazda evenimentului, loc în care se va desfăşura întreaga acţiune a Festivalului LollyBoom. Amănunte aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.