Unde parcăm maşina în Aeroportul London Stansted?

O afacere profitabilă, care începe să prindă contur şi la noi este aceea de a asigura parcare în jurul aeroporturilor, cu atât mai mult cu cât acestea sunt la ceva distanţă de marile oraşe.

Centrul Bucureştiului este accesibil cu taxi de la aeroportul Otopeni şi, totuşi, s-au născut parcări în jurul aeroportului, dar când vorbim de marile capitale europene, atunci discutăm de distanţe ce ajung şi până la 200 de kilometri de aeroporturile principale.

Sigur, dacă suntem turişti, nu înseamnă că avem maşină pe care să o lăsăm la aeroport şi să luăm avionul, dar şi în acest caz putem merge la prietenii noştri care sunt stabiliţi în afară şi să apelăm la aceştia pentru a ne duce cu maşina, caz în care o parcare este necesară.

În rândurile ce urmează o să mă refer la parcările ce deservesc aeroportul London Stansted, unde operează compania aeriană Ryanair pe ruta Bucureşti – Londra, informaţii ce pot fi utile celor care lucrează în Marea Britanie, în apropiere de marea metropolă, ori care locuiesc chiar pe coasta de sud a Angliei, în West sau East Sussex şi care revin în România pentru câteva zile, dar nu vor să se lipsească de confortul maşinii personale sau, pur şi simplu, nu există legături acceptabile în apropiere de orele de zbor.

La un search pe internet vom găsi site-ul oficial al aeroportului Stansted, ce ne oferă câteva variante de parcare, preţurile variind în funcţie de durata parcării, dar şi de distanţa la care se află parcarea respectivă, putând fi chiar în apropiere de terminal sau la o distanţă de până la 15 minute de mers cu maşina de transfer.

Sursa foto: wessexcars.com

Tichetele de parcare se pot achiziţiona online, iar la cumpărarea acestora primim un număr de rezervare pe care îl prezentăm când ajungem în parcare, unde ni se înmânează şi ni se face un check-in al maşinii, predăm cheile şi primim un bilet de parcare. De aici ne va duce o maşină de transfer până în faţă terminalului, de unde vom fi preluaţi şi la întoarcere. Atenţie că locul de preluare poate fi schimbat, astfel că după ce aterizăm şi ne preluăm bagajele de cală, vom suna la numărul oferit în biletul de parcare pentru a anunţa sosirea şi a fi înştiinţaţi de unde ne vom urca în maşina de transfer.

Am să mă refer la două dintre parcările pe care le-am folosit eu, aflate la distanţe diferite de terminal, respectiv la parcarea Maple Manor Parking Park şi la Stansted Airport – Jetparks. Raţiunea pentru care am ales parcări diferite a fost dată de tariful oferit la momentul rezervării.

1. Maple Manor Parking

Tichetul de parcare pentru a lăsa maşina în parcarea Maple Manor poate fi achiziţionat prin agentul de rezervări Skyparksecure (ce are parcări lângă mai toate aeroporturile importante din Marea Britanie), fiind destul de aproape de aeroport, în jur de o milă de terminal, la numai 3 minute distanţă cu maşina de transfer.

Maple Manor Parking

Paşii de urmat pentru rezervarea parcării în Maple Manor sunt următorii:
  • Intraţi pe site-ul Skyparksecure
  • Completaţi zilele şi orele în care lăsaţi şi luaţi maşina, similar cum aţi achiziţiona un bilet de avion
  • După afişarea tarifului parcării, urmaţi paşii de plătit cu cardul, prin completarea câmpurilor respective
  • După achiziţionarea biletului de parcare primiţi rezervarea pe emailul cu care v-aţi înregistrat, pe care este bine să o printaţi sau să notaţi numărul rezervarii care începe cu PR……. pe care îl oferiţi agentului de parcare pentru identificare
Full Amount Paid: £27.59
– Maple Manor Park & Ride Stansted £25.64 , inc. discount £1.35
Additional Charges included in the Amount Paid:
Booking fee: £1.95
Cum ajungem la Maple Manor Parking ?

Odată ajunşi pe autostrada M11, urmăm indicatorul de Junction 8 Southbound, iar la finalul drumului, alegem ieşirea spre A120 spre Thremhall Avenue. Ne îndreptăm spre un sens giratoriu (roundabout), alegând a treia ieşire spe A120 Thremhall Avenue. Ţinem acest bulevard spre Sensul Giratoriu Bassingbourn şi alegem a treia ieşire unde vedem indicatorul cu A120 Express by Holiday Inn. La următorul sens giratoriu alegem a treia ieşire unde scrie Express by Holiday Inn. Mergem drept înainte spre sfârşitul drumului, unde vom vedea Maple Manor Parking Park & Rides Car Park.

Pentru orice problema întâmpinată suntem invitaţi să sunăm la numărul de telefon 02179680009. Nu uitaţi să puneţi prefixul de UK, dacă nu aveţi telefon de Anglia, adică +44 înaitea numărului.

După ce lăsăm maşina în parcare, facem formalităţile de check-in, anunţăm numărul zborului de dus şi retur, primim tichetul cu numărul alocat parcării, pentru identificare.

Recepţia parcării se află pe partea dreapta, unde scrie Potakabin şi unde ni se iau cheile şi se inspectează maşina. Angajaţii parcării sunt foarte prompţi şi serviabili, la nici 10 minute de la sosirea noastră am fost preluaţi de maşina de transfer, acesta durand 2-3 minute.

Sfatul meu este să fiţi în parcare cu o jumătate de oră înainte de zbor, pentru a avea timpul necesar preluării maşinii şi transferului. Trebuie să vă luaţi şi o marja de timp când va îndreptăţi spre aeroport, deoarece traficul poate fi îngreunat, în funcţie de ora şi ziua pe care o alegeţi pentru drum şi este bine să evitaţi surprizele neplăcute.

În apropiere de această parcare, la doar câţiva metri, există un Mc Donalds şi un magazin M&S, aşa că nu vă faceţi probleme dacă ajungeţi cu mult mai devreme decât aţi rezervat parcarea, aveţi unde petrece timpul liber. Şi aeroportul Stansted este bine dotat cu magazine şi cafenele, curat şi civilizat, aşa că este o plăcere să îl alegi.

La întoarcere, am sunat la numărul de telefon 01279210590, opţiunea 1, pentru a anunţă că dorim să recuparăm maşina, evident, după ce am trecut de vamă. Ne-am îndreptat către zona C a aeroportului Stansted, chiar în faţa Terminalului.

Adresa parcării Maple Manor, pe care să o scrieţi pe GPS este Stansted International Airport, Stansted, Essex, însă este suficient codul CM241PY (post code). Atenţie că britanicii pun mare preţ pe codul poştal şi pe serviciile poştale, în general. Poşta este încă la putere şi înaintea emailului, asta ca să ne aducem aminte cât de conservatori sunt. Oriunde veţi dori să ajungeţi, codul poştal este sfânt. Atenţie şi la GPS, să vă ducă corect, deoarece nişte italieni, deşi au introdus corect codul poştal, au fost duşi în altă parte, în împrejurimi. Noi folosim un Tom Tom.

2. Stansted Airport – Jetparks Car Park

Această parcare se află ceva mai departe decât Maple Manor Parking, la circa 15 minute distanţă de terminal, iar paşii de urmat pentru rezervarea parcării sunt similari cu cei de mai sus, doar că intraţi pe site-ul  oficial al aeroportului Stansted, dar se poate şi prin site-ul Skyparksecure. Parcarea pe o zi costă 10 lire, însă dacă parcăm pentru mai multe zile, costul coboară sub această rată/zi.

Capturaţi ecranul complet 13.02.2016 010436

Transferul se face cu autobuze ce vin la 15 minute în intervalul orar 04:00 to 22:00, iar în timpul nopţii solicităm transferul la numărul de telefon 0330 333 0304.

La întoarcere, căutăm indicatorul “Buses to JetParks car park”, dacă sosim în intervalul orar 04:00 – 22:00 şi dacă ajungem între 22:00 – 04:00 urmăm indicatorul “Buses to Long Stay car park”, informând şoferul că dorim să ajungem la parcarea JetParks.

După ce ne recuperăm maşina, urmăm procedura obişnuită de ieşire dintr-o parcare cu barieră, prin introducerea tichetului de parcare în automat.

Adresa parcării este JetParks, Round Coppice Road, Stansted Airport, Essex, CM24 1RY.

Cum ajungem la JetParks?

Dacă venim dinspre Londra, ieşim de pe M11 spre J8a, facem stânga şi urmăm tot banda din stânga. Mergem drept înainte la următorul sens giratoriu, lăsând hotelul Hilton pe partea stângă. La următorul sens giratoriu mergem drept înainte, trecem de intrarea oficială Long Stay Park (pentru şederile de durată), iar la următorul sens giratoriu urmăm indicatorul de stânga (Left) pentru a intra în JetParks.

Dacă parcaţi doar pentru câteva ore, adică dacă vă duce cineva cu maşina şi rămâne cu voi o perioadă, se poate alege parcarea unui hotel din apropiere, cum ar fi Holiday Inn sau Hilton, dar e ceva de mers pe jos până în faţa aeroportului Stansted London.

Nu îmi rămâne decât să vă urez zboruri line şi plăcute!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 12 May, 2016

    […] că deschide o nouă rută: București-Bristol, a doua operată către Anglia, pe lângă cea de pe London Stansted, având frecvență săptămânală, în  fiecare zi de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture