Unde mâncăm în Karlovy Vary

Karlovy Vary Cehia (58)Karlovy Vary este stațiunea cu cele mai multe hoteluri pe metru pătrat din Cehia! Aș putea spune că aproape fiecare clădire este un hotel, prin urmare, restaurante și cafenele se găsesc la tot pasul.

Totuși, trebuie să știi unde să te oprești, având în vedere prețurile destul de mari din stațiune. O masă te poate costa de la de trei ori mai mult până la de zece ori decât într-un restaurant obișnuit din Praga.

Karlovy Vary Cehia (73)O porție de mâncare o poți lua cu circa 300 de coroane, în medie, dar te poți aștepta să lași și 1000 de coroane, dacă vrei să îți sochezi partenera la restaurantul Grand Pupp ce aparține de hotelul celebru cu același nume. Aici au mâncat de-alungul timpului numeroase personalități, vedete şi capete încoronate, muzeul din oraș dedicându-i câteva fotografii sugestive, dar și piese de colecție.

Noi am făcut cunoștință cu Karlovy Vary, acest oraş superb ce se întinde pe Valea Teplei, prin intermediul unui bistro cu un nume simpatic: Pupik! Nefiind încă ora mesei, am consumat numai băuturi, dar se mânca foarte bine judecând după satisfacția mesenilor.

Karlovy Vary restaurantePupik Bistro este un local cochet, decorat cu te miri ce ai găsi aruncat prin podul bunicilor: ceasuri vechi, calendare înrămate, sticle, tablouri, afișe. În general, cehii au predilecție pentru decorarea localurilor cu ce le vine la îndemână. Astfel de mici restaurante găsești la tot pasul în Cehia.

Nu am zăcut prea mult aici și după un suc și câteva beri, am plecat mai departe, nu înainte de a plăti 20 de coroane parcarea (o oră), aflată într-un loc amenajat de lângă restaurant.

De mâncat am preferat ceva mai târziu, alegând unul dintre restaurantele hotelului Aura Palace (cel de la şosea), în apropiere de Catedrala Maria Magdalena. Aici va sfătuiesc să mâncați, este destul de central și prețurile sunt deloc piperate.

Karlovy Vary Cehia (166)Fiind un restaurant ce aparține de un hotel, ambientul este mai atrăgător, specificul acestuia fiind cu iz medieval. Din decoruri nu lipsesc făcliile, rogojinile, capetele de cerbi pe pereți, căpițele de fân, coșurile și coronițele de brad. Și, bineînțeles, să nu uităm de podul bunicilor: sticle, carafe cu dopuri și altele.

Ce am mâncat aici? Celebra lor supă de usturoi cu crutoane – Cesnekova se smazenymi krutoni (35 de coroane), pui cu legume (120 coroane), rața care nu lispeste din meniurile cehești, acompaniată de cunoscutele knedlik  un fel de galusti  (155 de coroane), friptură de văcuță cu cartofi țărănești. Cum cehii iubesc sosurile la nebunie (să nu te aștepți să vina o friptură fără sos, trebuie să specifici că o vrei simplă), la masă ni s-au adus și sticlute cu tot soiul de sosuri pentru a da savoare mâncării.

Cu burta aranjată am pornit agale prin stațiune, prilej cu care am văzut alte cafenele și restaurante interesante (Restaurant Cafe Elefant, Restaurant Pizzeria Capri, etc).

Bucătăria cehă este extraordinar de bună, gustoasă și interesantă, așa că merită să testați cât mai multe restaurante vă ies în cale! Nu veți regreta!

De reţinut:

Distanţa Praga-Karlovy Vary: cca 130km

De vizitat in Karlovy Vary:

 • Muzeul Poiana Noua – Nova Louka (prezintă istoria oraşului), 
 • Muzeul Grand Hotel Pupp  (aflat în aceeaşi locaţie cu cel anterior şi în care putem sa cunoaştem istoria celui mai cunoscut hotel din Cehia), 
 • Fabrica de sticlă Moser (produce sticlă de Boemia luxoasă), 
 • Muzeul Jan Becher (unde veţi putea vedea tehnologia de preparare a celebrei băuturi cehesti Becherovka, un lichior din plante şi apa provenită din izvoarele staţiunii,
 • Biserica barocムMaria Magdalena,
 • Biserica ortodoxムSf. Petru și Pavel.

Vizita în Karlovy Vary face parte din Vacanţă prin Europa (2010)

Karlovy Vary Cehia (56)

Pupik Bistro

restaurante karlovyrestaurante karlovy2

Grand Resturant Pupp

Karlovy Vary Cehia (72)

Karlovy Vary Cehia (182)Karlovy Vary Cehia (181) Karlovy Vary Cehia (167) Karlovy Vary Cehia (169) Karlovy Vary Cehia (178) Karlovy Vary Cehia (179) Karlovy Vary Cehia (180)

Alte restaurante

Karlovy Vary Cehia (53) Karlovy Vary Cehia (46) Karlovy Vary Cehia (51) Karlovy Vary Cehia (52)restaurante karlovy1

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

3 Responses

 1. Roxana says:

  Frumos… si tentant 🙂

 1. 7 November, 2013

  […] Despre frumusețea acestui oraș am vorbit în articolul Turist în Karlovy Vary, o staţiune de neratat în Cehia, pe care vă invit să îl citiți. Și dacă vă prinde foamea, aflați unde puteți mânca în articolul Unde mâncăm în Karlovy Vary. […]

 2. 25 February, 2015

  […] Restaurantele din Cehia sunt foarte atrăgătoare şi majoritatea respectă o anumită tematică. Decoruri de poveste, estivale sau medievale, toate atrag. Am întâlnit multe şi parcă se îmbinau uimitor impreună. De la vechituri atârnate pe pereţi, la păpuşi, fân, papură, trestie, nuiele, făclii, trofee, sticle goale, tablouri, animale împăiate, ceasuri, poze, tablouri, bucăţi de ziar şi butoaie. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture