Turnul Negru – veche fortificaţie a Braşovului

Turnul Negru, aflat pe Dealul Straja, in linie cu Bastionul Fierarilor, poate parea o constructie inedita, datorita faptului ca a capatat un acoperis din sticla, care nu are nicio legatura cu constructia initiala din secolul al XIV-lea.

IMG_0420

IMG_0406

Denumirea acestuia se datoreaza incendiului de care a fost afectat, in 1559 si a ramas asa, chiar daca a suferit restaurari succesive. Interesant este ca acesta facea legatura cu Cetatea nu numai printr-un pod mobil, dar si printr-un tunel subteran. Scopul acestuia era ca turn de paza si aparare ca si Turnul Alb.

Oare de aici sa fi pornit tunelul?…

IMG_0421

Astazi a devenit un punct muzeal sub egida Muzeului de Istorie din Brasov. Daca nimeriti sa fie deschis cand ajungeti, e bine, noi nu am prins!
Accesul se face dinspre Aleea Dupa Ziduri, de unde se poate ajunge la Bastionul Graft si urca pana la fratele sau Turnul Alb.

IMG_0412

De sus vedeti o superba panorama a Brasovului, Biserica Neagra ridicandu-se ca o adevarata emblema a orasului.

IMG_0413IMG_0414IMG_0415

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

5 Responses

 1. Brasovul este unul dintre orasele romanesti cu care ne putem mandri !

 2. alex says:

  Acest tunel din figura nu duce la turn, ci iese pe cealalte intrare invecinate, e doar un buncar simplut.
  Spectaculoase sunt jos catacombele de pe Dupa Ziduri langa bastionul Graft.
  Tunelul din figura l-am explorat in intregime

 3. alex says:

  Acel tunel cu doua intrari adapostea recuzita de la AMURAL si o parte din decoratiunea de la editia aniversara de la CERBUL DE AUR, cateva zile inainte de a incepe festivalul AMURAL de acum, recuzita a fost depozitata de voluntari intr-o galerie incompleta ce pleaca de la coridorul ce leaga cele doua intrari, dupa ce dansii au curatat buncarul de gunoaiele lasate de boschetarii care au locuit acolo acu 20 ani, acum e mult mai curat. Boschetarii nu au curajul sa doarma ca daca i-ar prinde o patrula nocturna de politisti s-ar alege cu amenzi usturatoare.
  Plus ca pe perioada desfasurarii festivalului AMURAL accesul in acele grote este strict interzis.

 1. 11 December, 2013

  […] Turnul Vanatorilor reprezinta unul dintre turnurile de aparare a Cetatii Brasovului, asa cum erau si Turnul Alb si Turnul Negru. […]

 2. 5 November, 2014

  […] din care menționez Casa Sfatului, Biserica Neagrăƒ, Bastionul Țesăƒtorilor, Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Fierarilor, Zidurile de apăƒrare ale vechii cetăƒti, Bastionul Tăbăƒcarilor, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture