Turcia, printre destinațiile preferate ale Europei

Turiștii români au contribuit la cifrele record obținute de turismul din Turcia la finalul anului 2023

Turcia, una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume, a primit 56,7 milioane de turiști internaționali în 2023, cu o creștere de 10% față de anul precedent. După cum a anunțat Ministerul Turc al Culturii și Turismului, veniturile din turism ale țării au crescut cu 17% față de 2022 și au ajuns până la 54,3 miliarde de dolari, iar cheltuiala medie pentru o noapte de cazare pentru vizitatori au fost de 99 de dolari. Numărul de turiști internaționali și veniturile din turism sunt anunțate ca cifre record ale țării.

Potrivit Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA), numărul turiștilor români care au vizitat Turcia în 2023 a crescut cu 11.67% față de numărul celor înregistrați de autoritate în 2022. În 2023, Turcia a găzduit 999.005 români iar în 2022 numărul acestora a fost de 886.555. Totodată, din rândul celor mai importante regiuni din Turcia, turiștii români au preferat să călătorească în 2023 la Istanbul sau să petreacă un sejur fie în Antalya sau Mugla (Bodrum, Marmaris, Fethiye).

Citește și Vizitează Antalya: Cascada Manavgat – cea mai cunoscută cascadă din Turcia

Cerere de turism record

Turcia, printre destinațiile preferate ale Europei pentru cultură, artă, gastronomie, ciclism și turismul religios, pe lângă vacanțele la mare, nisip și soare, a cunoscut un an record în 2023. Țara este pregătită să atragă 60 de milioane de turiști și să genereze venituri din turism în valoare de 60 de miliarde de dolari până la finalul anului 2024. Prioritizând diversitatea pieței în cadrul strategiilor sale turistice,Turcia își va continua activitățile pe piețele strategice actuale, concentrându-se în același timp și pe alte noi piețe țintă în 2024.

Turcia: o destinație versatilă pe tot parcursul anului

Renumită pentru locația ei geografică unică, înconjurată de mări pe trei părți și pentru bogăția istorică, Turcia se remarcă prin peisaje versatile pentru călătorii pe tot parcursul anului. Țara face pași îndrăzneți pentru a-și prezenta în lume atuurile turistice și beneficiază de o atenție semnificativă din partea vizitatorilor prin diversitatea sa extraordinară de produse, inclusiv evadări minunate în oraș, activități sportive, evenimente internaționale și festivaluri.

Cu toate acestea, ofertele turistice ale Turciei nu se limitează doar la destinațiile sale populare. Activitatea se extinde dincolo de reperele sale binecunoscute. Turcia, s-a angajat să păstreze aceste vestigii istorice prețioase pentru a asigura durabilitatea patrimoniului cultural, desfășoară numeroase proiecte de săpături arheologice și restaurări.

În calitate de pionier în acest domeniu, Turcia și-a crescut proiectele arheologice la un număr total de 720 în 2023. Se așteaptă ca proiectele să ajungă la un număr de 750 în 2024, consolidându-și poziția de lider în ceea ce privește conservarea patrimoniului cultural. Mai mult, țara încântă vizitatorii luminând siturile sale arheologice populare pentru vizite de noapte, transformând aceste comori istorice în spectacole uluitoare sub cerul serii. Aceste situri, cum ar fi Efesul din İzmir, Hierapolis din Denizli, Patara și Side din Antalya, nu numai că prezintă moștenirea istorică a Turciei, dar oferă și o oportunitate unică vizitatorilor pentru o conexiune mai intimă și magică cu bogatul patrimoniu cultural al țării.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture