Trei destinații romantice din România pentru Valentine’s Day

Ziua Îndrăgostiților reprezintă, în general, prilejul perfect pentru a merge într-o vacanță la Paris, Roma sau în orice destinație exotică, care implică mare, soare și relaxare.

Citește și La pas prin Roma, mini ghid de călătorie 

Același farmec, dar și aceeași intensitate a bucuriei petrecută cu persoana iubita pot fi trăite și pe meleagurile noastre și chiar pot spune că  noi preferăm vacanțele în țară.România este cu adevărat frumoasă, am zis-o de nenumărate ori, și poate să reprezinte o alegere bună dacă vrem putin timp în doi. Există și alte destinații de vacanță în afară de cele faimoase din Turcia sau Grecia, atât de căutate în fiecare an.

Eu m-am gândit să vă propun câteva destinații din România, în care puteți să ajungeți de Ziua Îndrăgostiților.

Sibiu – orașul relaxării

Orașul din sudul Transilvaniei, care se află la circa 35 km distanță de stațiunea Păltiniș și la aproximativ 77 km de lacul glaciar Bâlea, Sibiul vă va cuceri de la prima întâlnire. Asa cum a făcut-o cu noi de fiecare dată când l-am ales ca destinație de vacanță.

Aerul liniștit care domnește pe străzi, arhitectura impresionantă și atracțiile turistice îl fac alegerea perfectă pentru un Valentine’s Day în care sigur vă veți relaxa și deconecta de la cotidian.

Capitala Europeană a Culturii în 2007, Sibiul are un centru istoric unde puteți admira Piața Mică și Piața Mare, alături de clădiri vechi, muzee impresionante cu opere de artă și frânturi din tradițiile locului. Admirați catedralele Evanghelică și Metropolitană, care se ridică impozante deasupra orașului și faceți o oprire la Podul Minciunilor, nu pentru a spune vreun neadevăr, ci pentru a recrea ceea ce parizienii au la Pont des Arts. Luați cu voi un lacăt și pecetluiți-vă dragostea într-un decor pur românesc!

În privința restaurantelor, Sibiul are o mulțime de oferte, având la dispoziție Piața Mare și străduțele adiacente pentru a vă satisface gusturile culinare. Plimbările lungi, decorul din poveștile cu prinți și prințese și aerul liniștit care înconjoară acest oraș vă vor determina să reveniți la Sibiu.

București – capitala dragostei

O altă recomandare de destinație, în special pentru bucureșteni, dacă vor sa fie mai aproape de casă, dar și pentru ceilalți, îl reprezintă capitala. Ziua Îndrăgostiților vă oferă prilejul să descoperiți ceea ce poate, până acum, ați trecut cu vederea. Lăsând la o parte aglomerația obișnuită dintr-o capitală, aici vă puteți petrece o zi de neuitat alături de propria jumătate.

Dacă sunteți genul romantic, o plimbare prin parc, admirând natura și vorbind despre planurile de viitor, este binevenită. Nimic nu este mai frumos decât să admiram decorul din parcurile mari ale Bucureștiului, iar pe inserat, totul este mai intens 🙂

Pentru o porție zdravănă de râs, dar și pentru a fura pe ascuns o îmbrățișare, vă recomand vizionarea unui film. În București, există multe oferte în aceasta perioadă, cu filme tematice, pentru a crea atmosfera perfectă acestei zile și nu o dată v-am făcut sugestii interesante în propunerile de weekend.

Dacă sunteți genul activ, care preferă activitățile intense, o sesiune de bowling sau biliard ori una de înot, urmate de puțină relaxare la un centru SPA, vor stabili o legătură tot mai strânsă între voi și vă vor destinde.

Cum nici dragostea nu merge pe stomacul gol, alegeți pentru ziua aceasta un cadru aparte. Luați masa într-un restaurant de unde puteți admira orașul de sus, serviți o porție din mâncarea favorită și sorbiți-vă din ochi la un pahar de vin bun. Ziua poate fi declarată un succes, nu-i așa?

Maramureș – romantism rural

Acolo unde se așează “harta în cui” veți regăsi un colț de Rai, locul perfect pentru a vă manifesta dragostea față de persoana iubită. Peisajul, conexiunea care se simte cu natura și locurile încărcate de simplitate vor transforma Ziua Îndrăgostiților în ceva special.

“Dragobetele sărută fetele”, amenințarea glumeață făcută de sărbătoarea națională a dragostei din 24 februarie își are rădăcinile chiar în Țara Oașului, Maramureș. Insă, o sărbătoare în plus de Sf. Valentin, zi în care foarte multă lume de pe mapamond celebrează dragostea în data de 14 februarie, ne poate oferi un alt prilej pentru a petrece o vacanță romantică.

În vremuri de demult, în ziua de Dragobete, tinerii îmbrăcați în straie frumoase, obișnuiau să se strângă în păduri și să culeagă, în buchețele, cele dintâi flori ale primăverii. Culesul florilor se continua cu voie-bună şi cântece, cu un fel de joc numit “zburătorit”.

La ceasul prânzului, fetele porneau în fugă către sat, iar băieții le fugăreau, încercând să le prindă şi să le dea un sărut. Cei care participau la sărbătoare, respectând tradiţia, erau consideraţi a fi binecuvântaţi în acel an si aveau parte de belşug, fiind feriţi de boli şi febră.

Conform anumitor superstiţii din bătrâni, cei care nu sărbătoreau această zi erau pedepsiţi să nu poată iubi în acel an. Acest obicei a dat naştere celebrei strigături “Dragobetele săruta fetele!”.

Aşadar, respirați aerul zonei și intrați într-o poveste romantică, cu iz tradițional, este absolut fabulos! Puteți alege să vă îmbrăcați în portul locului, să luați masa la o pensiune care cucerește prin simplitatea sa și să vă faceți jurăminte de dragoste în fața naturii. Nimic nu poate fi mai romantic decât un cadru feeric înconjurați de acest decor.

Indiferent ce tip de destinație alegeți, petreceți-vă ziua zâmbind, fiind recunoscători pentru orice moment petrecut împreună, iar dacă nu aveți timpul necesar pentru a planifica o astfel de vacantă puteți apela la o agenție de turism.

Și noi am fost în Maramures și am avut ocazia să ne plimbăm și cu mocănița pe Valea Vaserului! Ce poate fi mai romantic?…

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture