Traveo – locul de unde pornesc toate călătoriile!

S-a lansat Traveo.ro, platforma de rezervări turistice ce pune accentul pe tehnologie

Sub solganul “Toate călătoriile tale pornesc din Traveo”, Accent Travel & Events a lansat o platformă dedicată turismului online, ce oferă “solutia completă pentru orice calatorie”.

traveo

Traveo.ro este un sistem complet prin care utlizatorii pot face rezervări la bilete de avion, hoteluri, pot închiria mașini ori cumpăra pachete tematice de călătorie, venind practic în întâmpinarea noilor tendințe de pe piața de turism din România, în care tot mai multe persoane preferă să își facă singure rezervările și să găsească cele mai bune opțiuni în funcție de stilul personal.

traveo4

Traveo.ro are la bază o variantă personalizată a platformei TRIP, un software puternic, inovator, cu arhitectură modulară, o platformă multitasking ce permite conectarea la cei mai importanți furnizori internaționali de servicii de turism.

Investiția s-a ridicat la 500.000 de euro, fiind pusă la cale cu 2 ani în urmă, cum a declarat la lansare Lucian Boronea, General Manager la Accent Travel & Events, așteptându-se un retur de 3.000.000 de euro în 2014. “Am un vis care a început acum 2 ani, încercând să îmi imaginez atunci o platformă complexă în care fiecare utilizator să găsească ceea ce caută, o platformă creativă, energică și să ofere utilizatorului o experiență minunată”.

traveo (5)

“Traveo oferă cam tot ce am nevoie, puse undeva împreună”, ne-a mărturisit Cezar Dumitru (Imperator Travel), la lansarea ce a avut loc ieri la Sky Bar şi nu aş putea să îl contrazic, ţinând cont că m-am jucat şi eu puţin cu platforma pentru a vedea cum funcţionează.

traveo (3)

Ce și-a propus Traveo.ro?
 • găsirea unei vacanțe după preferințe, dar mai ales după buget
 • gaisrea celor mai avantajoase oferte în funcție de anumite criterii, cu ajutorul secțiunii de GetAway 
 • oferirea de pachete de city break prin rezervarea concomitentă a unui bilet de avion cu cazare, rezultând un pachet dinamic
 • posibilitatea alegerii destinației și după anumite categorii și tipuri de activități ce includ: iarnă (schi, piețe de Crăciun), natură (pescuit, safari, călătorii), familie (parc acvatic, zoo, hoteluri), artă și cultură (muzee, castele și palate, temple), shopping (magazine), hobby-uri neobișnuite (de exemplu, locuri cunoscute ca fiind vizitate de … OZN-uri 🙂 )

Dacă facem o simulare pentru a găsi într-o anumită perioadă, o vacanță de familie unde putem merge la Grădină Zoologică, Traveo ne oferă o hartă cu mai multe posibilități de destinații ce corespund criteriilor alese, marcând locurile respective.

traveo9traveo5

Am ales, de exemplu, Zoo din Lyon și sunt invitată să selectez un loc (hotel) în care să mă cazez. Mi s-au pus la dispoziție 76 de hoteluri în Lyon, pe care le pot selecta după o serie de categorii și de aici ne descurcăm ușor. Alegând orice hotel, suntem invitați să ne lăsăm datele de contact pentru rezervare, având și posibilitatea de a plăti prin transfer bancar, numerar în agenție sau cu cardul.

traveo7traveo8

Evident, căutarea este în timp real, live, dinamică, astfel că dacă nu fac rezervarea imediat după ce am ales soluția pentru vacanță mea, înseamnă că e posibil că în următoarele minute să nu mai fie valabilă!

Pe scurt, Traveo dorește să fie un sistem complet, flexibil, performant, simplu de folosit, rapid, integrat cu social media și să furnizeze oferte de calitate, fiind astăzi doar 30% din ceea ce va ajunge în viitor.

În prezent, cu ajutorul Traveo putem accesa 168.000 de hoteluri în 61.684 de orașe din 201 țări și 453 de companii aeriene în Amadeus.

Sigur, platforma este la început și necesită un timp de adaptare, testare și îmbunătățire, dar este un început salutar pe piața sistemelor de booking, așa că rămâne să vedem cum evoluează și, ceea ce este mai important, cât de mult ne reduce timpii de a alege vacanța mult dorită!

traveo-homepage-desktop

traveo10
traveo (12)

traveo (10)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. Ii doresc mult succes!

 2. Oana says:

  M-am jucat cu platforma si-mi place; singura nedumerire e de ce nu sunt luate in calcul, la multe din cautari, si companiile low cost? de exemplu, din Cluj spre Porto, nu am gasit nicio combinatie, cu o escala sau doua. Eu am fost asa, cu schimbare in Dortmund si a fost ok. M-ar interesa si genul asta de cautari, care se pare ca nu e prea bine integrat nici de celelalte platforme de cautare. Merci!

  • Sistemul nu are integrat companii low cost. Este o alta integrare, avand in vedere ca in GDS-ul Amadeus nu exista companii low cost. Compania are in vedere pe viitor o astfel de dezvoltare, momentan se analizeaza diverse sisteme care agrega mai multe companii low cost care sa fie compatibile cu tehnologia respectiva. Raspunsul l-am primit de la directorul executiv al Accent Travel, Loredana Stanciu.

 3. ”Sigur, platforma este la început și necesită un timp de adaptare, testare și îmbunătățire…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture