Top 3 orașe de vizitat în Elveția

Cu dealuri verzi, zăpadă veșnică și mai multe varietăți de brânzeturi și ciocolată decât puteți numi, nu este de mirare că Elveția este o țară care se află printre primele 25 de destinațîi turistice ale lumii. Considerată una dintre cele mai frumoase țări din lume, desprinsă parcă din povești, Elveția este ideală pentru a ne face planuri de vacanță atunci când vom putea călători fară restricții.

Primul oraș pe care vi-l recomand este Geneva, al doilea că mărime din pitoreasca Elveție, după Zurich, un oraș cosmopolit, plin de eleganță și rafinament. Acesta este situat pe malul lacului alpin cu același nume și poate tocmai de aceea, una dintre activitățile sportive la mare căutare este navigația. Geneva este un important centru cultural cu oportunități nelimitate de recreere.

O plimbare prin orașul vechi vă va purta prin piețele sale pitorești, unde veți întâlni cafenele, restaurante, galerii și muzee. Atracția orașului este fântâna arteziană Jet d’Eau, unul dintre cele mai faimoase simboluri care apare aproape în toate cărțile poștale și una dintre cele mai înalte fântâni din lume, datorită jetului de apă care poate ajunge până la 140 de metri în înălțime. Vizitați Maison Tavel – muzeul de istorie din Geneva, Hotel de Ville – cel mai renumit hotel de lux din lume și Temple St. Pierre, cel mai important obiectiv turistic din Geneva, catedrala construită în stil gotic care beneficiază de o acustică minunată. Neapărat să urcați în turnul acesteia pentru că veți surprinde o panoramă spectaculoasă asupra orașului, dar și asupra Lacului Leman și a fântânii Jet d’Eau. O plimbare pe faleza lacului vă va duce dinspre fântână spre cel mai mare parc al Genevei care se întinde pe o suprafață de peste 25.000 de metri pătrați și.este amenajat în stilul grădinilor englezești.

În Lucerna, orașul care este situat pe malul lacului celor patru cantoane, puteți vizita Muzeul de Transport al Elvetiei, unde veți admira exponate din toate domeniile transportului. În acest oraș superb străjuit de munți și păduri se află Centrul de Cultură și Congrese, care adăpostește una dintre cele mai importante sali de concerte în care se ține anual Festivalul Lucerna de Muzică Clasică.

Dacă vreți să simțiți atmosfera medievală, opriți-vă în Berna, capitala Elvetiei, un oraș liniștit care vă va cuceri cu clădirile masive din piatră și magazinele care se afla în pivnițele caselor. Pe lângă faptul că puteți să vă plimbați relaxați pe străzile pietruite care îi conferă un farmec aparte, veți avea ocazia să admirați Parlamentul Elvețian, dar și Turnul cu ceasul astronomic. Casa Einstein și Muzeul Alpin ar fi două dintre obiectivele turistice pe care vi le recomand să le vizitați. Albert Einstein a locuit în Berna din 1902 până în 1909 și și-a dezvoltat teoria Relativității aici. Casa Einstein, în care a stat trei ani, ne oferă șansa de a vedea unde a revoluționat complet înțelegerea noastră despre spațiu și timp, marele fizician. Iar dacă nu știați, aflați că Berna este locul de naștere al ciocolatei Toblerone. Centrul istoric al orașului a fost inclus în patrimoniul mondial Unesco, astfel că Elveția numără 9 astfel de obiective de mare însemnătate culturală.

Sunt convinsă că atracțiile turistice unice pe care le veți vizita și mai ales peisajele de invidiat ale Elvetiei, vă vor face să visați multă vreme cu ochii deschiși la vacanța petrecută în această țară uluitor de frumoasă.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

2 Responses

  1. Adriana says:

    Elvetia este superba, ceva cu totul deosebit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture