Târgurile de Crăciun din România, bucuria sărbătorilor de iarnă

În curând vin sărbătorile de iarnă, iar una dintre bucurii este aceea de a participa la Târgurile sau Pieţele de Crăciun care se deschid cu această ocazie.

Iată câteva dintre Târgurile de Crăciun din 2018 care au loc în România:

  • Târgul Crăciun din București, care s-a inaugurat pentru prima dată în anul 2012 și reprezintă târgul oficial de Crăciun al Primăriei din București. Anul acesta va fi deschisă în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2018. La căsuțele din Piața Constituției ne vom delecta cu produse tradiționale, însă, vom avea parte și de spectacole de muzică și dans, un carusel, un trenuleț, Casa lui Moș Crăciun, dar și de produse și obiecte românești. Activitățile din cadrul Târgului de Crăciun București sunt gratuite. Program: zilnic, între orele 10:00-22:00. Vineri, 30 noiembrie, de la ora 19:00, din Piaţa Constituției se va aprinde iluminatul festiv care va da startul Sărbătorilor de iarnă în Capitală, colorând cele mai importante artere ale orașului. 
  • Târgul Crăciun din Parcul Carol I din București – POVESTE DE IARNĂ. Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Agrement București, organizează evenimentul POVESTE DE IARNĂ, în perioada 07 decembrie 2018 – 20 ianuarie 2019, în Parcul Carol I din București, intrarea Fântâna Zodiac. Până pe 20 ianuarie 2019, în intervalul orar 10:00 – 20:00, va fi o lume de basm, unde oricine poate redeveni copil. Patinoarul, caruselul, trenulețele, atelierele de creație, întâlnirile cu Moș Crăciun și toate celelalte fac parte din “POVESTEA DE IARNĂ” de neuitat. Intrarea este liberă!
  • Târgul de Crăciun din Sibiu, s-a deschis din 16 noiembrie 2018 și va ține pana pe 3 ianuarie 2019. Programul este zilnic, între orele 10:00-22:00 si cuprinde multe activități pentru copii. În fiecare an, peste 4.000 de copii vizitează Atelierul lui Moș Crăciun. Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Un trenuleț turistic va plimba doritorii pe un traseu prin centrul medieval al Sibiului. Stația va fi în Piața Mare. Noutatea evenimentului din acest an constă într-un spectacol inedit susținut de Paula Seling care alături de Radu Nechifor și orchestra sa va reuni instrumente ca naiul, contrabasul, trompeta, vioara, chitara, percuția, claviatura și mai multe voci, va aborda mai multe genuri muzicale, de la clasic la pop rock, de la jazz la folclor autentic.
  • Târgul de Crăciun din Timișoara, care va avea loc în perioada 1 decembrie 2018 – 10 ianuarie 2019. Târgul de Crăciun din acest an stă sub semnul Centenarului, deschizându-și porțile de Ziua Națională a României cu un program artistic bogat. Ne vom putea bucura în data de 1 decembrie de prezența unor nume consacrate ale scenei precum Ștefan Bănică, Alexandra Stan sau Bosquito. Și în acest an, Târgul de Crăciun va avea ca arie de desfășurare atât Piața Victoriei, cât și Piața Libertății, unde artiștii plastici și meșteșugarii locali vor întregi tabloul unui spațiu dedicat copiilor. Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.
  • Târgul de Crăciun din Cluj – Napoca. Târgul își deschide porțile anul acesta pe data de 26 noiembrie 2018, cu multe surprize. Astfel, în prima săptămână, ne vor încânta diverse activități muzicale, în ce-a de-a doua, îl vom aștepta, alături de copii, pe Moș Crăciun, în cea de-a treia, va fi în prim plan o zonă culinară, în cea de-a patra, vor fi pregătite cadouri pentru cei dragi, iar în ultima săptămână, se vor putea viziona filme. Pentru săptămâna muzicală, suntem așteptați cu povești și evenimente stradale, concerte și activități pentru toate vârstele. Pentru cei mici, organizatorii au pregătit multe activități interesante, spectacole de dans și interpretare artistică și concerte din aproape toate genurile muzicale.
  • Târgul de Crăciun din Brașov. care are loc în Piața Sfatului și se va desfășura începând cu 5 decembrie 2018. În acest an, Târgul de Crăciun din Piața Sfatului va avea 40 de căsuțe. O căsuță va fi alocată unor comercianți veniți din Nurnberg, oraș înfrățit cu Brașovul.
  • Târgul de Crăciun Piatra Neamţ, deschis în perioada 7 decembrie 2018 – 5 ianuarie 2019, se va desfășura la Curtea Domnească din Piatra-Neamţ.
  • Târgul de Crăciun găzduit de Cetatea din Oradea, careva avea loc în perioada 6 – 31 decembrie 2018. În Piaţa Unirii vor fi amenajate căsuţe din lemn unde vom găsi produse specifice sărbătorilor de iarnă: turtă dulce și cozonaci, preparate culinare de sezon, vin fiert și ceai cald, dar și decorațiuni de Crăciun pentru acasă și suveniruri. Copiii vor avea parte de diverse activități, patinoar, carusel și surpriza întâlnirii cu Moș Crăciun! Colindele vor umple Piața Unirii în fiecare zi de târg, iar weekendurile vor răsuna de concerte și voie bună.
  • Târgul de Iarnă din Arad, ce va avea loc în perioada 24 noiembrie 2018 – 8 ianuarie 2019 și va fi organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu, unde sunt pregătite căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de Iarnă, brazi împodobiți și programe artistice. La Târgul de Iarnă, organizatorii au pregătit mai multe atracții pentru copii, precum Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici vor putea să picteze, să creeze diverse obiecte și să se joace, ateliere de povești. Tot în orășelul copiilor va fi amenajat un țarc unde vor fi aduse animale exotice. Tematica iluminatului festiv pentru sezonul 2018 – 2019 este Centenarul Marii Uniri. Ornamentele tricolore reprezintă noutatea acestei ierni. Figurine tip brad în culorile tricolorului cu stea 3D, bannere şi sfere tricolore, dar şi elemente decorative 2D/3D reprezentând numărul 100 încadrat de două steguleţe tricolore vor putea fi văzute pe stâlpi, în centrul orașului. La patinoarul municipal va fi montat un brad artificial încărcat de luminiţe şi de cetină de brad luminoasă, care va fi montată și pe conturul patinoarului.
  • Târgul de Crăciun din Ploiești va fi organizat în perioada 1 – 21 decembrie, iar concertele vor fi organizate numai de Filarmonica Paul Constantinescu și Casa de Cultură I.L. Caragiale.  Festivitatea de aprindere a instalațiilor ornamentale va avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.
  • Târgul de Crăciun din Craiova, deschis între 23 noiembrie 2018 şi 7 ianuarie 2019. Acţiunile pregătite în acest an vor avea loc în Piaţa Mihai Viteazul (Târgul de Crăciun, Patinoarul, spectacole) şi pe esplanada Teatrului Naţional Marin Sorescu (Orăşelul Copiilor). Craiovenii care vor fi prezenţi la Târgul de Crăciun din Piaţa Mihai Viteazul vor avea ocazia, în zilele de 30 noiembrie, 07, 08, 14, 15, 21, 22 decembrie 2018, să asculte colinde cu artiştii de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Steaua Sudului, Liceul de Artă Marin Sorescu, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Palatul Copiilor, Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri.
  • Târgul de Iarnă din Deva va avea loc în perioada 28 noiembrie – 31 decembrie 2018, în Piaţa Unirii şi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, între orele 9:00-22:00. Târgul de Iarnă de la Deva va include şi o zonă gastronomică, unde se vor putea degusta preparate tradiţionale calde, ceai şi vin fiert cu scorţişoară. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de cântece de iarnă. Pe scena din Piaţa Unirii vor avea loc concerte de muzică uşoară şi folclor.
  • Târgul de Crăciun din SebeșÎn perioada 5 – 31 decembrie 2018, în Parcul Tineretului din Sebeș, va fi o adevărată poveste de iarnă, cu personaje care să aducă bucurie copiilor, un patinoar cu acces gratuit, căsuțe decorate cu produse specifice Crăciunului. Pe scena din n parc, vor sosi colindători, pentru a colora atmosfera cu cântece de iarnă. Nu va lipsi nici Moș Crăciun de la întâlnirea cu copiii; el își va face apariția în seara zilei de 21 decembrie 2018 și va oferi cadouri celor prezenți.

Oare care va fi cel mai frumos Târg de Crăciun din acest an?

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture