Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri de la Romexpo

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism în parteneriat cu ROMEXPO va invită la prima ediție a Târgului Național pentru Artizanat și Meșteșuguri.

Târgul ce va avea loc în perioada 16 – 20 octombrie se bucură de prezența a 200 dintre cei mai  talentaţi meșteșugari din țară.

Targ mestesuguriTârgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri a fost organizat pentru a susține micii meșteșugari în promovarea produselor proprii, autentice românești, precum și pentru a împărtăși publicului din tradițiile de altădată. Timp de 5 zile, bucureștenii vor putea achiziționa obiecte și produse tradiționale și vor putea lua parte la atelierele de lucru special create de către meșterii artizani.

“Avem o țara plină de tradiții, de oameni talentați și meșteșugari pricepuți, așa că trebuie să aducem în fața publicului toate acestea. Prin intermediul acestui eveniment, în care partea expozițională și evenimentele se completează reciproc, ne propunem să aducem în prezent aceste tradiții și produsele rezultate, reamintind vizitatorilor bogata moștenire culturală pe care o avem”, declară doamna Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism.

Pe parcursul fiecărei zile, în cadrul standurilor, expozanții vor da ocazia vizitatorilor nu numai să achiziționeze produsele finite, dar și să înțeleagă modul în care acestea sunt realizate, care sunt materialele folosite și cât de importantă este transmiterea meșteșugului din generație în generație.

În cadrul evenimentului vor putea fi regăsite obiecte precum: covoare țesute manual, îi, tapiserii, ștergare, dantelărie, ceramică tradițională, păpuși folclorice, măști, articole din lemn, sticlă, piele, fier, etc.

Program de vizitare: 16 –  20 octombrie 2013, între orele 10.00 și 18.00.

Preț bilet de acces: 15 lei

Pavilioane: C2 şi C3

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesați: www.aippimm.ro și www.romexpo.ro.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. 19 October, 2013

    […] fiind la prima ediție, dar sub auspiciile unui târg național, Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri a reușit să strângă o serie de artizani și meșteri populari, care să ne încânte cu […]

  2. 19 October, 2013

    […] în București, la Romexpo, are loc prima ediție a Târgului Național de Artizanat și Meșteșuguri, unde ne vom putea bucura de produse tradiționale românești realizate de artizani din toată […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture