Târgul Naţional de Turism Rural Albac – unicul târg de turism rural din Transilvania

Târgul Naţional de Turism Albac revine cu a XIV-a ediţie în perioada 28 – 30 septembrie 2018

Zonele rurale cu potenţial turistic din România vor fi prezentate în perioada 28 – 30 septembrie la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, cel mai important târg de turism rural din România. Am participat și eu la una dintre ediții și vă pot spune ca este un târg foarte interesant, în care se promovează frumusețea zonei, dar și gastronomia, tradițiile, meșteșugurile populare și folclorul românesc autentic. 

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac reunește reprezentanţii din turism la nivel regional şi naţional: agenţii de turism, unităţi de cazare, operatori de servicii turistice, dar şi reprezentanţi ai unor unități administrativ teritoriale cu potenţial în ceea ce priveşte turismul rural.

La acest târg participă cu oferte pensiunile şi administraţiile locale din zone turistice şi centre de informare turistică din Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara şi Suceava. Totodată, sunt prezente agenţii de turism din Judeţele Alba, Cluj, Bacău, Neamț, Sibiu, Gorj, Mureș, Vâlcea şi București.

Vineri 28 septembrie, în prima zi a târgului, organizatorii au pregătit pentru reprezentanţii agenţiilor de turism participante un info-trip, urmând a fi vizitate obiective şi unităţi de cazare din zona Cheile Aiudului.

Sâmbătă 29 septembrie la ora 10.00 se va deschide oficial ediţia din acest an a Târgului Naţional de Turism Rural, cu un ceremonial religios urmat de arborarea Drapelului României, moment solemn la care va lua parte Fanfara Județului Alba și Tulnicăresele din Munții Apuseni. Participanţii sunt invitaţi să viziteze apoi standurile expoziționale, oferta zonelor turistice prezente la târg, dar şi ateliere de meşteşuguri tradiționale. În acest an sunt prezenţi meşteri tradiționali din Alba, Cluj, Mureș, Arad, Sibiu, Vâlcea, Suceava, Botoșani, București şi Hunedoara.

La Centrul de Informare Turistică din Albac va avea loc vernisajul expoziţiei de artă fotografică denumită „Timp străvechi” cu instantanee realizate de clasa de arte vizuale a Centrului de Cultură „Augustin Bena” coordonată de Vasile Sârb. Reprezentanţii agenţiilor de turism vor fi provocaţi şi sâmbătă la un nou info-trip în zona Munţilor Apuseni.

La ora 15.00 va avea loc la Primăria Comunei Albac prezentarea studiului „Identificarea gospodăriilor tradiționale în vederea conservării „IN SITU”- Zona Țara Moților (Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Vadu Moților, Vidra, Scărișoara, Sohodol)”, iar la ora 17,00 este programată conferinţa „Turismul rural românesc – tradiție și modernitate” în care vor fi dezbătute strategii naționale și regionale de dezvoltarea turismului rural, rolul legislației în promovarea și dezvoltarea turismului rural şi vor fi prezentate exemple de bune practici.

Pe scena din centrul comunei Albac va avea loc de la ora 18.00 Concursul de interpretare la tulnic „In memoriam Elena Pogan” – ediția a II-a, iar seara se va încheia cu recitaluri de muzică ușoară Gino& Live Band, muzică blues și prelucrări folclorice cu Happy Hippie şi o petrecere cu foc de tabără şi focuri de artificii.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac continuă duminică 30 septembrie cu alte vizite de informare pentru agenţiile de turism, o paradă a portului popular şi un spectacol folcloric programat de la ora 14.00, pe scena din centrul comunei Albac. Acesta va cuprinde momente artistice susţinute de ansambluri folclorice din județul Alba, rapsozi, instrumentiști și poeți populari, soliști vocali, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Județului Alba şi dansuri populare româneşti. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Alexandru Pal.

Programul complet îl puteți vedea aici.

Evenimentul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” şi Primăria Comunei Albac, în parteneriat cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture