Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă 2017

Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă din acest an, îşi deschide portile în perioada 16-19 noiembrie 2017, cu aceeaşi intenţie de a prezenta cele mai interesante oferte şi atracţii turistice, atât din România, cât şi din străinătate, incluzând: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură.

Cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului este cu atât mai important cu cât 2017 este Anul Internațional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare.

Pe lângă faptul că se adresează în primul rând nouă, turiştilor, Târgul de Turism al României are o importantă latură B2B, reprezentând pentru cei care lucrează în acest domeniu platforma ideală pentru a întâlni parteneri de afaceri, pentru a reînnoi şi fideliza relaţiile existente cu partenerii tradiţionali.

Dealtfel, Târgul de Turism al României contribuie la consolidarea industriei turismului din România prin promovarea zonelor de atracţie turistică şi a serviciilor din domeniul turismului, dar şi prin organizarea de conferinţe şi sesiuni de dezbateri în care sunt abordate problemele industriei, împreună cu autorităţile în domeniu.

Astfel, în cadrul fiecărei ediţii, au loc manifestări conexe organizate de Romexpo şi partenerii acestui târg: Camerele de Comerţ şi Industrie din România, OPTBR – Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România FPTR – Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, ANTREC – Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural.

Având în vedere această ediţie de sfârşit de toamnă, mă aştept să fie multe oferte last minute pentru vacanţele de Crăciun şi de Revelion, aşa că merită să dăm o raită prin târg.

În acelaşi timp cu TTR va avea loc şi ROMHOTEL, Expoziţia internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante, iar pe Aleea Negustorilor ne aşteaptă Târgul de produse tradiţionale cu specific românesc: de la cârnaţi afumaţi, murături după reţeta bunicii, castane coapte, miere de albine bio, dulceţuri, prăjituri şi ciocolată de casă, alune şi migdale pralinate, mere glazurate, magiun de Topoloveni, vinuri alese, pâine de casă, zacuscă, caşcaval de casă, costiţă de oaie, brânză de burduf şi telemea de oaie, până la produse de artizanat.

De reţinut:

  • Locaţie: Bucureşti, Centrul Expoziţional Romexpo, Bd. Mărăşti nr. 65-67, sector 1
  • Program de vizitare:
    – 16-18 noiembrie 2017 (joi-sâmbătă): între 10.00-18.00
    – 19 noiembrie 2017 (duminică): 10.00-16.00

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 16 November, 2017

    […] Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă din acest an, îşi deschide portile în perioada 16-19 noiembrie 2017, cu aceeaşi intenţie de a prezenta cele mai interesante oferte şi atracţii turistice, atât din România, cât şi din străinătate, incluzând: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. In prima zi a targului, joi 16 noiembrie 2017, in pavilionul C2, la standul 11, ora 15.30, va avea loc o prezentare gastronomica a Destinatiei EDEN Scheii Brasovului. Despre destinatiile EDEN ale Romaniei, va invit sa cititi aici.  Ministerul Turismului a desemnat Destinațiile Europene de Excelență ale României din 2017, în cadrul concursului EDEN. Tema ediției a fost turismul cultural tangibil, iar destinațiile câștigătoare au fost: locul I Municipiul Suceava, locul IIȚara Chioarului, locul III Sighetu Marmației, locul IV Colinele Transilvaniei și locul V Scheii Brașovului și Brașovechi. Cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului este cu atât mai important cu cât 2017 este Anul Internațional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare. Dealtfel, Ministerul Turismului a organizat în perioada 1-2 noiembrie 2017 la Rășinari, în județul Sibiu, Întrunirea destinațiilor EDEN din România, alături de Primăria Rășinari și Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari, un eveniment la care au participat reprezentanți ai destinațiilor selectate în anii anteriori precum Mărginimea Sibiului, Municipiul Alba Iulia, Ținutul Buzăului, Colinele Transilvaniei, dar și reprezentanți ai destinațiilor selectate în 2017, ca Șcheii Brasovului și Brașovechi și Municipiul Suceava. În cadrul întrunirii a fost prezentă și doamna Helga Bauer, vicepreședinte al Asociației EDEN, asociație care reprezintă destinații EDEN din diferite țări europene. Organizația Patronală a Turismului Balnear din România, invită membrii ANAT interesați la seminarul „Stațiunile balneare – cum se dezvoltă, cine investește, cine le promovează”, vineri, 17 noiembrie 2017, orele 11.00-14.30, sala Bălcescu, Romexpo. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture