Tallinn, unul dintre cele mai moderne orașe din lume

Devine din ce în ce mai greu să putem călători în străinătate din cauza creșterii cazurilor celor infectacti cu COVID-19. Prin urmare, fie nu ne mai primesc unele țări, fie suntem obligați la izolare timp de 14 zile odată ce pășim pe teritoriul țărilor care au impus restricții de călătorie în această perioadă. Este și cazul Estoniei, care impune autoizolarea timp de două săptămâni la intrarea în țară. Tocmai de aceea, nu mai îmi rămâne decât să vă ispitesc cu destinații frumoase de peste tot globul, că să vă faceți planuri de călătorie pe care să le duceți la bun sfârșit imediat ce se vor liniști apele cu această pandemie care ne-a afectat în foarte multe domenii.

Citește și Orașe europene de vizitat după pandemie

Estonia înregistrează foarte puține noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 pe zi, iar de la începutul pandemiei a înregistrat doar cu puțin peste 4000 de cazuri. Această țară este una din cele mai frumoase țări baltice, iar Tallinn este unul dintre orașele istorice cu cele mai frumoase palate, catedrale și parcuri. Elegante și liniștite, orașele Estoniei, țara în care vă invit să ajungeți într-o zi, nu freamătă de mulțimea de turiști din Europa, chiar și la cele mai importante obiective turistice, motiv pentru care veți avea parte de o vacanță relaxantă.

Poate că este una dintre cele mai puțin cunoscute capitale europene, dar tocmai de aceea vă recomand să vizitați în primul rând Tallinn, un oraș cu adevărat pitoresc. Această bijuterie estonă care se învecinează cu Marea Baltică vă va oferi o priveliște de basm prin arhitectura clădirilor și palatelor care vă vor aduce aminte de poveștile din copilărie. În același timp, conform unui studiu publicat de Culture Trip în 2016, Tallinn face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume. Acest oraș este o combinație perfectă între confortul lumii moderne, viața de noapte versatilă și bogăția cultural-istorică.

Vizitați Catedrala ortodoxă rusă Aleksander Nevsky care face parte din patrimoniul multicultural al Tallinnului și care în mod sigur vă va încânta, la fel și Porțile Viru care au făcut parte din sistemul de apărare al zidului orașului. Străzile pavate cu piatră ale centrului vechi îndeamnă la plimbări plăcute, ocazie cu care vă veți întâlni cu meșterii ceramiști și pictorii stradali, de la care puteți cumpăra un suvenir. De asemenea, aici veți găsi o diversitate de restaurante, baruri, și magazine.

Neapărat să vizitați Grădina Zoologică din Tallinn, care se laudă cu o colecție impresionantă de faună sălbatică din nordul Europei și care numără peste 7.700 de exemplare de animale. Ca să nu mai spun că are și cea mai mare colecție de capre și oi sălbatice de pe glob. Un motiv în plus ca să alegeți Tallinn pentru o vacanță cu copiii, care se vor bucura și de cel mai mare parc al orașului unde se află Palatul Kadriorg, care este cel mai frumos palat din Estonia și rivalizează chiar cu Versailles. Așezat la numai 2 kilometri de centrul istoric, Palatul Kadriorg a fost ridicat în urmă cu mai bine de 300 de ani, la ordinul lui Petru cel Mare pentru Ecaterina I. Un palat elegant, plin de culoare și înconjurat de o vegetație superbă cu pajiști, grădini, inclusiv o grădină japoneză, alei pline de flori și chiar un lac. În palat puteți admira o colecție de artă veche rusească și europeană.

Și pentru că am menționat de colecțiile palatului care sunt parte a Muzeului de Artă, vizitați și Muzeul Mikkel, care expune o colecție de artă și ceramică occidentală, în principal, și porțelan chinezesc, dar și alte muzee din Tallinn: Muzeul de Artă Contemporana KUMU, care este cel mai mare și modern muzeu de artă din statele baltice și unul dintre cele mai mari din nordul Europei, dar și Casa muzeu Petru cel Mare.

În apropiere de Parcul Kadriorg se află și Palatul Prezidențial. După ce ați vizitat marile orașe europene, merită să acordați atenție și altor orașe la care, poate, nu v-ați fi gândit până acum, dar care vă vor deschide noi orizonturi.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture