Știri turism: sinteza lunii septembrie 2020

Vola.ro a depus solicitari de rambursare de peste 6 milioane de euro. Pe Google Arts & Culture a fost lansată o colecție dedicată Croației. Ediţia din 2020 a Zilei Mondiale a Turismului a avut ca temă “Turismul şi dezvoltarea rurală”.

  1. Ediţia din 2020 a Zilei mondiale a turismului care este marcată, în fiecare an, la 27 septembrie, de către 159 de ţări, şase teritorii, doi membri cu statut de observator şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) -, a avut ca temă „Turismul şi dezvoltarea rurală”, potrivit site-ului http://wtd.unwto.org. Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită pentru prima oară în lume în anul 1980. UNWTO a dorit ca, prin organizarea evenimentelor cu această ocazie, să atragă atenţia asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului. Ziua mondială a turismului din acest an a fost sărbătorită de statele membre ale UNWTO în toate regiunile globului, dar şi în oraşe şi în alte destinaţii, de organizaţiile din sectorul privat şi, individual, de turişti.
  2. Pentru mulți dintre noi, vara lui 2020 nu a adus vacanțele și călătoriile așteptate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. Putem, însă, să recuperăm ceva prin călătorii virtuale care, chiar dacă nu se apropie de experiența reală, pot măcar să înfierbânte imaginația, să ne ajute să descoperim locuri noi și să pregătim viitoarele vacanțe. Pe Google Arts & Culture se găsesc colecții complexe dedicate mai multor țări, în care se pot descoperi cele mai interesante locuri, tradițiile și oamenii, evenimente și gastronomia locului. Cel mai recent, pe Google Arts & Culture a fost lansată ocolecție dedicată Croației – o destinație care atrage tot mai mulți români, unde se pot descoperi de la cele mai populare suveniruri (biscuiții dulci în formă de inimă, decorați în culori vii) și festivaluri tradiționale, precum cursa de măgari din Tribunj, până la locuri deosebite, cum este Insula Bavljenac, împânzită de ziduri tradiționale de piatră, care o fac să arate precum o amprentă gigantică. Mai multe detalii despre noua colecție pe blogul Google: https://blog.google/outreach-initiatives/arts-culture/travel-croatia-google-arts-culture/.
  3. Pandemia declanșată de Covid-19 a afectat (și continuă să afecteze) milioane de pasageri din întreaga lume ale căror zboruri au fost anulate sau modificate de companiile aeriene ca răspuns la restricțiile impuse de autorități. Echipa Vola.ro depune eforturi deosebite pentru a oferi sprijin tuturor clienților afectați de anulările și modificările de zbor, încercând să se adapteze constant la schimbările de procedură și la timpul crescut de răspuns al companiilor aeriene. In ultimele 6 luni Vola.ro a depus solicitari de rambursare de peste 6 milioane de euro, reusind sa ramburseze sau sa reprogrameze zboruri de peste 4,2 milioane de euro, pentru 29.000 de pasageri. Alti 12.000 de clienti inca sunt asistati de Vola.ro in finalizarea procesului de rambursare. Vola.ro a rambursat pasagerilor inclusiv taxa de serviciu perceputa in momentul rezervarii biletului de avion si i-a asistat in procesul de rambursare.

Citește și Perla turismului croat – Dubrovnik

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture