Știri turism: sinteza lunii septembrie 2018

Bursa și Forumul de turism balnear vor avea loc la Covasna. A fost reamenajat Refugiul Iezer. Ernest Airlines își întrerupe temporar operațiunile în România. Se reînființează birourile de promovare turistica externa ale Romaniei

  1. S-a constituit Asociația pentru Promovarea Văii Șomuzului, în localitatea Dolheștii Mici din comuna Dolhești (județul Suceava). Aceasta are are ca obiectiv principal susținerea potențialului în turism rural, agroturism și turism cultural al ținutului Văii Șomuzului din sudul județului Suceava. Asociaţia a încheiat deja parteneriate cu mai multe asociaţii şi fundaţii care promovează turismul şi care ar putea sprijini proiectul “Turist în Dolheşti”.
  2. Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), organizează în perioada 19 – 22 septembrie 2018, cea de-a XlV-a ediție a Bursei și Forumului de turism balnear la Covasna, hotel Căprioara****. Covasna este supranumită „Stațiunea celor 1000 de izvoare de sănătate”. Detalii aici.
  3. Se reînființează birourile de promovare turistica externa ale Romaniei. Noul proiect de act normativ, aprobat pe data de 13 septembrie 2018 de Guvern, prevede înființarea a 20 de reprezentante externe în cele mai importante piețe pentru turismul romanesc. Totodata, fiecare birou extern va avea câte doi angajați, atașați in turism.
  4. La finalul sezonului estival s-a observat o tendinţă ascendentă în ceea ce priveşte gradul de ocupare al judeţului Prahova comparativ cu anul 2017. Astfel, deşi numărul de sosiri în judeţ a crescut foarte uşor cu până la 5% faţă de anul trecut, numărul înnoptărilor a crescut cu peste 10% faţă de sezonul estival din 2017 (Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova).
  5. Ernest Airlines își întrerupe temporar operațiunile în România din 8 octombrie, urmând să le reia la finalul lunii martie 2019, cu mai multe destinații din Italia spre Romania.
  6. Pentru a spori accesibilitatea şi a îmbunătăţi siguranţa traseelor montane din Munţii Iezer Păpuşa, 111 voluntari Michelin România, îndrumaţi de echipa Asociaţiei Oxigen şi Echipa Salvamont Câmpulung, au participat la o acţiune de reamenajare a Refugiului Iezer şi de remarcare a traseelor montane care conduc către acesta. “Proiectul Michelin Green Mobility pentru reamenajarea refugiulului Iezer a fost o provocare, deloc uşoară, dar foarte tentantă şi necesară. Ultima oară când a fost reamenajat refugiul Iezer a fost în anul 1973. Amenajarea celui mai mare refugiu din România, situat la peste 2000 de metri altitudine nu avea cum să fie un act uşor. În plus, vremea a fost întotdeauna capricioasă, îngreunând în toate week-end-urile activităţile de la refugiu. Având în vedere că de atunci nu a fost posibilă refacerea acestuia, şi că noi, o mână de oameni, am reuşit să facem asta, este un lucru extraordinar.” a declarat Diana Țâmpu, membru fondator Asociaţia Oxigen.

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informațiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture