Știri turism: sinteza lunii septembrie 2017
Staţiunea Mamaia, promovată pe cele mai înalte vârfuri din lume. KLM, prima companie aeriană cu cont confirmat de WhatsApp Business. România, membră în organismul de conducere al OMT, World Tourism Organization
- Pe 27 septembrie, cele peste 155 de țări membre ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT) au sărbătorit Ziua mondială a turismului. Aceasta zi a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1980. OMT a dorit ca, prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej, să atragă atenția opiniei publice asupra importanței de ordin social, cultural, politic și economic a turismului. Reprezentanții OMT stabilesc o temă anuală de dezbatere și o țară gazdă în fiecare an, punând în prim-plan probleme de actualitate. Tema sugerată pentru anul 2017 este “Turismul durabil — un instrument pentru dezvoltare”, orașul și țara gazdă fiind Doha și Qatar.
- Cererea pentru vacanțe în stațiuni balneare a adus vânzări mai mari cu 20% în sezonul 2017, și chiar peste, în zonele mai dezvoltate, fiind urmate de cele pentru stațiunile montane și Delta Dunării, în timp ce pentru litoral s-au înregistrat vânzări sub așteptări. Și valoarea sejururilor vândute pe vouchere de vacanță este sub așteptări, până la finalul lunii iulie fiind de numai 10,3 milioane de euro (ANAT).
- OPTBR, în parteneriat cu Ministerul Turismului, a invitat membrii ANAT interesați să participe la cea de a XIII-a ediție a Bursei și Forumului de Turism Balnear, la Băile Tușnad, care a avut loc în perioada 20-22 septembrie 2017. Specialiști din țară și străinătate au discutat teme de interes şi actualitate din domeniul turismului balnear intern și internațional precum:
- România a obținut pe 11 septembrie 2017, poziția de membru în organismul de conducere al OMT, World Tourism Organization (UNWTO), în urma eforturilor de promovare a obiectivelor fundamentale OMT, întreprinse de Ministerul Turismului și de Ministerul Afacerilor Externe. Prezența României în calitate de membru al Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului reprezintă o recunoaștere la nivel internațional a eforturilor depuse în domeniul turismului și o oportunitate pentru creșterea vizibilității țării noastre în plan extern, atât ca destinație de turism cât și ca partener activ în domeniul turismului la nivel internațional. Sursa aici.
- Asociația ArtTour România (www.arttour.ro) alături de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Predeal și Salvamont Predeal, organizează la jumătatea lunii septembrie ediția a doua a proiectului ReMarking Romania, cea mai amplă activitate de recondiționare a traseelor montane din țară. A II-a ediție a acestui proiect se va desfășura între 15-17 septembrie 2017, în Predeal, județul Brașov, unde vor fi reabilitate 19 trasee din 4 masive montane: Munții Baiului, Piatra Mare, Postăvaru și Bucegi. ArtTour România susține și gastronomia românească, astfel că, gazdele vor pregăti sâmbătă seară, pentru toți participanții, o masă festivă, unde producătorii locali vor promova produsele și preparatele tradiționale din zona Predeal. Prin activitățile desfășurate, proiectul “ReMarking Romania” va valorifica potențialul turistic al Predealului, contribuind la promovarea României.
- Pasagerii KLM din toată lumea își vor putea primi informațiile despre zboruri, prin intermediul WhatsApp, KLM fiind prima companie aeriană din lume inclusă în acest program pilot KLM. KLM oferă acum clienților săi din întreaga lume informații despre confirmarea rezervării, notificări de check-în, îmbarcare, actualizarea statusului de zbor și răspunde la întrebări în 10 limbi diferite direct pe WhatsApp, prin intermediul aplicației oficiale WhatsApp Business. KLM este una dintre primele companii și prima companie aeriană din întreaga lume cu un cont confirmat de WhatsApp Business.
-
Prin proiectul „7 Summits”, susţinut oficial de Asociaţia Litoral- Delta Dunării, cei mai noi ambasadori onorifici ai staţiunii Mamaia, Mihai Nenciu, Bogdan Ofiţeru şi Nicolae Rotaru şi-au propus să escaladeze cel mai înalt vârf de pe cele 7 continente: Everest (Asia) – 8.848 m, Aconcagua (America de Sud ) – 6.962 m, McKinley (America de Nord ) – 6.194 m, Kilimanjaro (Africa ) – 5.885 m, Vinson (Antarctica ) – 4.897 m, Elbrus ( Europa) – 5.642 m şi Kosciuszko (Australia ) – 2.228 m. Duminică, 3 septembrie, constănţenii au pornit într-o nouă etapă, şi anume cucerirea vârfului Elbrus din Rusia (5642m) – cel mai înalt vârf din Europa, etapă care va dura aproximativ două săptămâni.
- Între 1 și 3 septembrie, la Tulcea, a avut loc cea de-a șaptea ediție RowmaniaFEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, inițiat de Ivan Patzaichin și organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Primăria Municipiului Tulcea și Consiliul Județean Tulcea. Devenit deja o tradiție, festivalul a oferit competiții de vâslit și de triatlon, concerte și filme. Spectatorii au avut de ales între proiecțiile de film din Piața Civică și concertele de pe faleză. Cele trei seri de rock’n’row s-au încheiat cu un spectacol al Loredanei. Competițiile sportive, festivitățile de premiere, concertele rock’n’row, târgul Artizan EcoDelta și proiecțiile de film în aer liber din Piața Civică, au adunat la Tulcea aproximativ 25 000 de spectatori.
Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.
Nota bene:
Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.