Știri turism: sinteza lunii noiembrie 2018

Experience Bucharest, Târgul de Turism al României și Târgul de Turism Touristica, evenimente mult așteptate în luna noiembrie

  1. In perioada 26-29 noiembrie 2018 are loc Criteriul primei zapezi, ediția a VI-a 2018, cel mai important eveniment B2B de promovare a turismului din județele Prahova și Brașov. Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, care își propune sã prezinte stațiunile de pe Valea Prahovei și Brașov ca destinații principale pentru turismul montan și sporturile de iarnã.
  2. Târgul de turism din Londra, desfășurat în perioada 5 – 7 noiembrie, a oferit informații tuturor celor interesați de destinația turistică România. Vizitatorii standului au luat contact cu frumusețile României direct din capitala Marii Britanii, prin intermediul tehnologiei „virtual reality” cu ajutorul căreia au putut vizita obiectivele dintr-una din cele mai frumoase destinații românești, Suceava. Ministerul Turismului a hotărât ca participarea la WTM Londra să aibă loc în cadrul unui stand realizat direct de către organizatorul londonez al târgului, pe o suprafață de 300 de metri pătrați, ceea ce a asigurat vizibilitatea țării noastre, spațiu suficient pentru cei 41 de expozanți.
  3. Toamna aduce cu sine o nouă ediție a evenimentului Experience Bucharest, cel mai mare proiect care promovează turismul din București în domeniul social media. Conferința se va desfășura pe data de 5 noiembrie 2018 la Hotelul Raddison Blue din București. La conferință vor participa peste 100 de bloggeri, vloggeri și instagrammeri veniți să descopere Romania si să se conecteze cu alți creatori de conținut de top din România. Tema conferinței internaționale de călătorii este “Inspiring Succes stories of marketing tourism”.4. Cele mai interesante oferte și atracții turistice din țară și din străinătate ne așteaptă la Târgul de Turism al României între 15 și 18 noiembrie, la Romexpo, București (în Pavilionul B2). Program de vizitare: 15 – 17 noiembrie: 10:00 – 18:00; 18 noiembrie: 10:00 – 16:00. Bilet intrare: 20 lei/zi. 5. Vivo! Cluj Napoca găzduieşte între 23 şi 25 noiembrie 2018 o nouă ediție a Târgului de Turism Touristica! Târgul reuneşte cele mai mari companii din domeniu care îşi prezintă ofertele speciale pentru pasionaţii de vacanțe. Se anunţă o gamă largă de pachete, atât pentru iarna 2018, cât şi pentru vara 2019. Vor fi pachete earlybird, discount-uri către destinaţii exotice; croaziere; reduceri pentru vacanţe sau weekeend-uri în zonele montane, precum și pachete ski, Crăciun, Revelion. Târgul de Turism Touristica poate fi vizitat de vineri până duminică între orele 10:00 – 22:00, iar accesul este gratuit!6. Pe data de 1 noiembrie a intrat în vigoare scăderea TVA-ului la 5% pentru turism. Cota de TVA de 5% a fost extinsă pentru întreg sectorul de turism, pentru servicii precum cazarea în regim hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping. De aceeași cotă redusă beneficiază și serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea, precum și bazele sportive utilizate în scop turistic.

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informațiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture